search

Slik installerer du Google Analytics med WooCommerce

Google Analytics i WooCommerce

Trenger du hjelp til Google Analytics og WooCommerce? Vi i Moo Gruppen hjelper deg gjerne.

Slik installerer du Google Analytics med WooCommerce

Ønsker du å lykkes med WooCommerce? Da trenger du et verktøy som rapporter og sporer trafikk. Google Analytics er det mest brukte analyseverktøyet i verden, og det kan enkelt integreres med din WooCommerce nettbutikk.

Google Analytics gir deg verdifull innsikt om brukerne dine og deres atferd. Hva gjør besøkende på nettsiden din? Hvor kommer de fra, hvilke enheter bruker de, hvem er de og hvilket innhold interesserer dem? Denne informasjonen blir brutt ned til forståelige rapporter og grafer ved hjelp av en Google Analytics-utvidelse.

Integrasjonen vil også være nøkkelen for å lykkes med fremtidige markedstiltak. Hvor godt presterte egentlig kampanjen eller annonsen? Hvor mange klikk ga den og førte den til en høy konverteringsrate eller en høy bounce rate?

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvordan du installerer Google Analytics i din WooCommerce nettbutikk, samt gå gjennom noen av de største fordelene med dette analyseverktøyet.

Google Analytics i WooCommerce

Steg for steg guide

Denne guiden tar utgangspunkt i at du allerede har en Google Analytics-konto og en WooCommerce nettbutikk. Husk at oppsettet kan varierer avhengig av hvilken GA-struktur du har på din konto.

1. Installer utvidelsen

Det første du må gjøre er å installere en Google Analytics utvidelse, også kalt en plugin. Her anbefaler vi at du bruker en av WooCommerce sine egne utvidelser eller ser på plattformens foreslåtte alternativer.

Du vil finne flere gratis utvidelser ved å gå gjennom markedsplassen til WooCommerce. Fra administrasjonspanelet til WordPress klikker du deg inn på utvidelser og legg til. Deretter søker du på plugin-en, gjerne WooCommerce Google Analytics Integration. Denne er skapt av plattformens egne utviklere og sikrer bedre kvalitet. 

Deretter laster du ned utvidelsen og følger instruksjonene på skjermen. Du har nå lastet ned og aktivert Google Analytics, men du må fortsatt konfigurere verktøyet for å kunne hente data, innsikt og dra nytte av funksjonene.

2. Konfigurer utvidelsen

Det neste steget går ut på å konfigurere utvidelsen. Når du klikker på pluginen, vil du få spørsmål om å skrive inn din Google Analytics ID. Denne finner du ikke på administrasjonspanelet til WordPress, men ved å logge inn på din Google Analytics-konto.

Inne i Google Analytics skal du nå legge til en ny konto eller nytt område. Når du lager en ny konto, vil du alltid få spørsmålet om å lage en ny «Property», altså område. Ettersom WooCommerce en utvidelse for web, skal du velge «web app» og skrive inn et nytt navn på området, gjerne WooCommerce. 

Deretter skal du skrive inn URL-en til nettsiden din. Du har nå knyttet Google Analytics og WooCommerce sammen. Det siste du må gjøre er å kopiere Google Analytics «Tracking ID» inn i pluginen fra WordPress sitt administrasjonspanel.

Til slutt må du huke av «Enable Standard Tracking» inne i utvidelsen, slik at Google Analytics henter inn data fra all kundeatferd på nettsiden din. Husk at du må skru på «Enhanced Ecommerce» dersom du vil ha avanserte analyser og rapporter.

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg å optimalisere din bruk av WordPress.

Hva betyr boksene?

Google Analytics i WooCommerce

I din nye utvidelse vil du få mange valgalternativer og bokser som kan hukes av. Noen er automatisk huket av, mens andre må du fysisk aktivere. Under hver boks vil du finne en lenke med mer informasjon om hva denne funksjonen går ut på, men vi gir deg en rask innføring i noen av de beste funksjonalitetene. 

Den viktigste målingen å følge med på, vil for mange være konverteringer. Google Analytics gir deg verdifull innsikt i konverteringsrate og hvor kundene falle fra. «Drop-off»-sider vil være de sidene som kunden forlater nettbutikken fra, uten å gjennomføre en handel.

1. Add to cart

Dersom du sjekker av denne boksen, kan du følge med på når kundene legger produkter i handlevognen, og om det er foreligger hindre som gjør at kunden faller fra – uten å gjennomføre kjøpet.

2. Purchase Transactions

Ved å sjekke av denne boksen får du verdifull innsikt transaksjoner. Men dette forutsetter har du bruker en betalings-gateway for WooCommerce, for eksempel en utvidelse for Vipps, Klarna eller andre betalingsalternativer.

Hvorfor Google Analytics?

Google Analytics i WooCommerce

Har du aldri brukt Google Analytics tidligere? Da er det på tide å ta i bruk analyseverktøyet. Vi ser på noen av de største fordelene og hva du kan lære gjennom GA sine brukervennlige rapporter og analyser.

Bli kjent med kundene

Med Google Analytics får du muligheten til å bli bedre kjent med kundene, basert på blant annet alder, kjønn, lokasjon, brukervaner og lignende. Denne informasjonen kan igjen brukes i markedsføringen og innholdet, for å sikre treffsikker kommunikasjon. 

Når du vet hvem kundene er og hva deres brukervaner er, finner du også ut hvem dine produkter og tjenester appellerer til. Du vil også avdekke hvem de lønnsomme kundene er, hvor de bor og hva som interesserer dem.

Identifiser verdifulle markedsføringstiltak

En av de store fordelene med Google Analytics, er at du får konkrete svar på hvor godt markedsføringstiltakene presterer. Hvor kommer brukerne fra? Hva fikk dem til å besøke nettsiden din? Hva var kilden til konvertering?

I noen tilfeller kan de betalende kundene like gjerne komme fra gratis innholdsmarkedsføring, fremfor betalte annonser. Når du vet hva som fungerer og gir effekt, kan du eliminere de tiltakene som ikke skaper verdi.

Etter hvert vil du sitte på mye informasjon om hvilke kampanjer, annonser, søkeord og hvilket innhold som har vært vellykket tidligere, og du kan bruke dette i fremtidige strategier.

Eliminer innhold

Bruker bedriften mye tid og ressurser på å produsere godt innhold? Med Google Analytics kan du finne ut hvilket innhold kundene faktisk benytter og hva som gir verdi. Denne typen innhold vil det altså være verdt å satse på fremover, og kanskje løfte frem i andre kanaler. 

Når du vet hvilket innhold som appellerer til kundene, vil du også vite hva som bør vedlikeholdes og optimaliseres i fremtiden. Du vil også avdekke innhold som ikke skaper verdi, men som kun stjeler av tid, ressurser og budsjett.

Identifiser problemer med nettsiden

Google Analytics har en nyttig funksjon som varsler deg dersom «bounce raten» blir for høy. Er det mange besøkende som snur i døren? Eller som raskt krysser seg ut av enkelte undersider? Dette er en indikator på at noe er galt og at de ikke fant det de lette etter. 

En høy bounce rate kan skyldes flere faktorer. Kanskje er ikke nettsiden mobilvennlig, eller kanskje annonserer du for feil målgruppe? Av og til kan det rett og slett skyldes irrelevant innhold eller et dårlig design. Når du ser på bounce rate kan du også se hvor disse brukerne kommer fra og hvilke enheter de benytter seg av.

Hvis bounce raten for eksempel er mye høyere for mobile brukere enn for desktop, kan dette bety at du ikke stiller sterkt på mobilvennlighet. Hvis raten er høy fra en kampanje eller annonse, har du kanskje annonsert for feil målgruppe eller skapt misledende kommunikasjon.

Google Analytics til WooCommerce

Google Analytics i WooCommerce

Google Analytics er det mest brukte analyseverktøyet på verdensbasis. Dersom du ønsker å lykkes på WooCommerce, vil en GA-integrasjon være en forutsetning. Gjennom denne informasjon vil du få et konkret svar på hva du gjør godt og hva som kan forbedres for å lykkes på nett.

Det er ikke vanskelig å installere GA-utvidelsen på WooCommerce, men du kan trenge hjelp til å skru på de rette funksjonene og hente ut de verdifulle dataene. 

Husk at du også må jobbe med resultatene og bruke dataen i fremtidige strategier for at Google Analytics skal kunne bidra til fremtidig verdiskapning. Hvis du vet hvordan best utnytte funksjonaliteten og informasjonen, kan dette være nøkkelen til fremtidig suksess.

Google Analytics på WooCommerce

Trenger du hjelp til Google Analytics og WooCommerce? Moo Gruppen stiller til en uforpliktende prat. Vi bistår med installering, avlesing samt strategi og tiltak basert på analysene. Ta kontakt med oss i dag.

Kontakt oss her→

Dette er de nyttige funksjonene du bør vite om i Google Analytics.

Finn ut hva du kan lære om dine egne kunder med analyseverktøy og nøkkeltall.

Vurderer du Woocommerce nettbutikk? I følge Woocommerce.com bruker over 28 % av alle verdens nettbutikker utvidelsen Woocommerce, for å muliggjøre kjøp og salg på plattformen WordPress.