search

WooCommerce SEO | Øk nettbutikkens synlighet i Google

Ønsker du å øke synligheten på Google? Vi i Moo Gruppen hjelper deg med optimalisering og vedlikehold.

WooCommerce SEO | Hvordan gjøre nettbutikken synlig i Google?

Dersom du ønsker at WooCommerce-nettbutikken din skal bli mer synlig, er du kanskje usikker på hvordan du går frem. Med søkemotoroptimalisering (SEO) kan nettbutikken din potensielt oppnå økt synlighet. 

WooCommerce SEO er med andre ord viktig dersom du er opptatt av å drive trafikk til nettbutikken din. Uten organisk trafikk og besøkende, vil du heller ikke lykkes med salg.

I denne guiden kan du lære mer om ulike SEO-metoder for nettbutikker på den populære eCommerce-plattformen!

Kort om WooCommerce

WooCommerce er en av de mest brukte plattformene innen eCommerce. Plattformen er en WordPress-utvidelse, og er basert på åpen kildekode (open-source). Uten en utvidelse, kan du ikke bruke WordPress-nettsiden din som nettbutikk.

Ettersom WooCommerce baseres på åpen kildekode, er plattformen veldig enkel å skreddersy etter egne behov.

Med WooCommerce får man alle funksjonene man trenger for å kunne drive nettbutikk. Samtidig er eCommerce-plattformen veldig sikker, takket være WordPress’ innebygde sikkerhetstiltak.

Hva er søkemotoroptimalisering (SEO)?

Søkemotoroptimalisering eller «search engine optimization» (SEO) inkluderer en rekke metoder som utføres for generere mer organisk trafikk til nettsider. Bing, Google og Yahoo! er eksempel på søkemotorer som ønsker å levere mest mulig relevante søketreff til brukerne.

De forskjellige søkemotorene vurderer en rekke faktorer når de skal avgjøre hvilke søketreff som dukker opp øverst. Ved hjelp av SEO kan man gjøre slik at nettsiden havner høyere opp i SERP (search engine results pages). Dette vil igjen generere mer trafikk til nettbutikken.

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg med din SEO

Hvor SEO-vennlig er WooCommerce?

WooCommerce betraktes som en SEO-vennlig plattform. eCommerce-plattformen brukes i WordPress, som er SEO-vennlig i seg selv. Samtidig er det verdt å merke seg at du kan gjøre WooCommerce enda mer SEO-vennlig ved hjelp av ulike metoder og utvidelser.

WooCommerce SEO kan utføres på mange ulike måter. I nettbutikken kan du legge inn både bilder, produktbeskrivelser, titler og metabeskrivelser. Alle disse kan gjøres mer SEO-vennlige.

Husk at en plattform som er SEO-vennlig ikke nødvendigvis automatisk vil rangere høyt i Google. Plattformen er imidlertid tilrettelagt for søkemotoroptimalisering. SEO-metoder kan utføres selv, men mange velger å få hjelp til denne viktige prosessen.

Hvordan sette i gang med WooCommerce SEO?

WooCommerce SEO er viktig å ta hensyn til, siden eCommerce-bransjen er konkurransepreget. Ved å synliggjøre nettbutikken og produktene du selger, kan du enklere nå ut til målgruppen.

Det finnes sannsynligvis mange konkurrerende nettbutikker som rangerer høyere enn din nettbutikk i Google. For å ta opp konkurransen, er SEO helt nødvendig. La oss se nærmere på ulike SEO-metoder!

1. Lag SEO-vennlige titler og metabeskrivelser

De ulike produktsidene dine bør ha unike titler og metabeskrivelser. Dette er teksten som dukker opp i søkemotorens SERP når potensielle kunder utfører relevante søk. Tittelen på siden er det første søkemotoren crawler på siden din.

En SEO-vennlig tittel bør ikke bestå av mer enn 50 til 60 tegn. Dette inkluderer mellomrommene i teksten. Dersom du har like titler på produktene, vil dette ha negativ innvirkning på WooCommerce SEO. Sørg for at du inkluderer relevante søkeord i tittelen.

Metabeskrivelsen er også viktig å ta hensyn til. Denne teksten bør ikke overstige 160 tegn. Dette er det gjennomsnittlige antallet tegn som vises i søketreff. Sørg for at teksten inneholder søkeord, og at den er ulik tittelen.

2. Lag informative produktbeskrivelser med søkeord

Når du setter i gang med WooCommerce SEO er det også viktig å ta hensyn til produktbeskrivelser. Disse beskrivelsene bør ikke være altfor lange. Det viktigste er at de er SEO-vennlige og inneholder søkeord, samtidig som de er informative.

Unngå å kopiere produktbeskrivelsene som leverandøren bruker. Husk at leverandørens beskrivelser gjerne brukes av mange lignende nettbutikker, og dermed ikke er unike. Google foretrekker originalt innhold.

3. Optimalisere URL-adresser med WooCommerce SEO

Skal du lykkes med WooCommerce og SEO, bør du også sikre at URL-adressene er SEO-vennlige. Du kan sjekke hvordan URL-adressene er konfigurert i innstillingene. Her er det lurt å passe på at permalinker også konfigureres.

Foruten permalinker, er det viktig å sikre SEO-vennlige URL-er for produktsidene. Her er noen SEO-tips:

  • Bruk bindestrek (-) når ord skal separeres i URL
  • Vær kortfattet og unngå bruk av bindeord
  • Implementer fokussøkeord i URL
  • Legg inn produktnavn
  • Mindre viktige søkeord bør komme sist i URL-adressen

4. Sørg før enkel navigering og SEO med breadcrumbs

Breadcrumbs er også viktig å ta hensyn til ved WooCommerce SEO. Søkemotorer som Google er veldig glad i breadcrumbs, siden disse gjør nettsider mer brukervennlige. 

Enkelt forklart er breadcrumbs verktøylinjen på siden din. Her kan du til enhver tid se hvor på nettsiden du befinner deg. Du kan se hva du har trykket på for å komme deg til en spesifikk underside, og hvordan du kan navigere tilbake.

Breadcrumbs vil også dukke opp i Googles SERP, og dermed være gunstig med tanke på rangering i søkemotoren.

Du kan enkelt aktivere breadcrumbs i WooCommerce ved hjelp av ulike plugins. Et eksempel på en slik plugin er Breadcrumb NavXT.

5. Fjern duplisert innhold i nettbutikken

Google elsker som nevnt unikt og originalt innhold. Derfor er det viktig å passe på at du ikke har duplikatinnhold på nettsiden din. Du bør altså unngå å ha samme innhold på flere av sidene dine. Samtidig er det viktig å ikke ha likt innhold som andre sider på nett.

Dersom du har duplisert innhold, kan du risikere at Google reduserer rankingen for den aktuelle siden. Vær spesielt obs på duplikatinnhold dersom du har flere nettsider med lignende tekstinnhold.

Det finnes plugins som kan tas i bruk for å avdekke duplikatinnhold. Det enkleste er imidlertid å sikre at du kun publiserer og lager originalt tekstinnhold.

6. Bruk bilder med alt-tekst

Når du arbeider med søkemotoroptimalisering av WooCommerce-siden din, bør du også ta hensyn til bilder. Med alt-tekst til bildene kan du sørge for at søkemotorer enklere kan crawle innholdet og tolke det.

Alt-teksten vil vises dersom bildene på nettsiden av ulike grunner ikke vil laste opp. Alt-tekst gir deg en gyllen mulighet til å flette inn noen relevante søkeord. Pass likevel på at du unngår «keyword stuffing», altså overdrevet bruk av søkeord.

7. Optimalisering av hastighet med WooCommerce SEO

En nettsiden som er treg vil ofte føre til høyere fluktfrekvens. De besøkende vil enkelt og greit forlate nettsiden din og heller handle hos en konkurrent. Skal du holde på kundene, er det viktig at nettbutikken er rask og brukervennlig.

Visste du at en forsinkelse på kun ett sekund ved lasting av siden kan gi 7 % færre konverteringer? De besøkende på nettsiden vil dessuten bli 16 % mindre fornøyde med handleopplevelsen.

Dersom nettbutikken laster tregt, skyldes dette ofte treg hosting. Sørg for at nettbutikken din hostes av et webhotell med tilfredsstillende serverkapasitet.

Trenger du hjelp med WooCommerce SEO?

Søkemotoroptimalisering av nettbutikker basert på WooCommerce kan oppnås med en rekke ulike teknikker. Optimalt sett bør de ulike teknikkene kombineres, da det sjeldent holder å kun optimalisere enkeltområder av siden.

Dersom du synes WooCommerce SEO er litt for omfattende, finnes det hjelp å få. Moo Gruppen har lang erfaring med eCommerce-plattformer og WooCommerce SEO. Kontakt oss gjerne i dag om du ønsker flere gode råd! Kontakt oss her→

Se hvordan en blogg kan hjelpe din bedrift med økt synlighet og omsettning

Hvilken Netthandelsplattform er best? Finn den riktige plattformen og de riktige verktøyene for din nettbutikk.

Se nærmere på hvordan du lykkes med strukturerte data for produktvarianter til din nettbutikk!