search

Hvordan Instagram hjelper små bedrifter

Finn ut mer om hvordan du kan optimalisere Instagram for din bedrift

Nye ressurser for små bedrifter

Instagram er blant de mest populære sosiale mediene, og er derfor en viktig plattform for alle bedrifter som ønsker å nå ut til potensielle kunder.

På Instagram kan du ikke bare dele bilder og videoer, men også ha nettbutikk som tillater kunder å handle direkte via appen. Presenter produkter og tjenester med lekre bilder, og gjør shoppingen enkel for kundene dine.

Instagram lanserer nå en mini-side der bedrifter kan finne en rekke nyttige ressurser. Disse er skreddersydd for at små bedrifter skal kunne få mest mulig nytte av Instagram – spesielt under koronakrisens økonomiske nedgangstider.

Instagram

Derfor støtter Instagram små bedrifter

Mange bedrifter sliter under COVID-19 og pandemien som herjer verden. Instagram ønsker derfor å bidra til at flest mulig bedrifter klarer seg gjennom pandemien. 

Gjengen bak den populære plattformen mener at det å støtte bedrifter er avgjørende for samfunnet, økonomien og entreprenørene.

Instagram har derfor innført en rekke tiltak som kan bidra til å hjelpe små bedrifter å overleve, inkludert stickers og en nyttig ressursside.

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg med å finne de beste løsningene

Mini-side med ressurser

Instagram lanserer en ny mini-side som er skreddersydd for bedrifter som skal benytte seg av nettbutikk-funksjonene på plattformen. Siden er ment for bedrifter som skal lage nettbutikk på Instagram for første gang. Mini-siden lærer deg mer om følgende:

  • Hvordan lage nettbutikk
  • Hjelpeguider (tagging, samlinger, annonser)

Lag nettbutikk i Instagram

Via Instagram sin mini-side vil du få full oversikt over hvordan du kan lage en nettbutikk (storefront) i den populære appen.

 

Det er enkelt å sette i gang, og du får en enkel steg-for-steg-beskrivelse av hvordan du skal gå frem. Her er en kort oppsummering av fremgangsmåten:

  1. Sjekk at bedriften oppfyller krav for å benytte Instagram Shopping
  2. Bekreft at du eier en bedrift eller har en creator-konto
  3. Koble Facebook-siden til Instagram-siden
  4. Registrer deg i Business Manager

Sjekk ut Instagrams hjelpeguider

Så snart bedriften din har laget en nettbutikk på Instagram, kan det være lurt å se gjennom plattformens praktiske guider. 

Slik vil du få en forståelse for hvordan du skal gå frem videre, og lykkes med nettbutikken din. Her kan du blant annet lære om tagging av produkter. Tag produktene dine i Stories, live streams og bilder, slik at flest mulig finner produktene dine.

Du vil også kunne lese praktiske hjelpeguider om samlinger av produkter («Collections»). Dette kan nesten sammenlignes med å se gjennom en nettside eller produktkatalog. Samle relevante produkter for potensielle kunder.

Shopping Ads er annonser på Instagram. Mange bedrifter velger å lage annonser for å synliggjøre nettbutikken sin for målgruppen. Dette gjør det mulig å nå ut til flere potensielle kjøpere. I guidene kan du blant annet lære om hvordan du lager annonser og velger målgruppe.

Støtt små selskaper på Instagram med stickers

Instagram har lansert en sticker kalt Support Small Businesses. Denne gjør at brukerne av plattformen enkelt kan vise sin støtte til bedrifter via Stories. 

Brukerne kan fremheve bedriften direkte gjennom Stories, slik at følgerne deres får innsyn i bedriftens brukerkonto.

Når brukere anvender bedriftens sticker, vil dette legges til på bedriftens story. Slik kan alle bedriftens følgere se alle støtteerklæringene fra folk rundt omkring i verden.

Ved hjelp av Instagrams sticker-tjeneste, kan med andre ord bedrifter nå ut til mange nye kunder. Samtidig kan de ivareta kundene de allerede har.

Trenger du hjelp med markedsføring eller nettbutikk?

Ønsker du å finne ut mer om hvordan du kan synliggjøre bedriftens tjenester og produkter via nettbutikk eller markedsføring?

Moo Gruppen har verktøyene og kompetansen du trenger. Ta kontakt med oss i dag om du vil vite mer.

Kontakt oss her→

Det finnes gode muligheter for annonsering i sosiale medier om dagen. Her kan man nå ut til utallige mennesker, friste dem med gode og klikkbare annonser, og lage et skreddersydd kundeløp. Annonserer du ikke på Instagram eller Facebook? Det bør du utvilsomt vurdere.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Instagram er en plattform som utvilsomt kan øke trafikken til din nettside. Dette kan gjøres på mange ulike måter. De aller fleste inkluderer for eksempel en link til nettsiden sin i bio. Det er også vanlig å inkludere lenker i innlegg dersom de er relevante.