search

Økt salg med Smart Shopping kampanjer

Finn ut alt om hvordan du kan øke salget!

Øk nettsalget med nye funksjoner for Smart Shopping kampanje

Smart Shopping er en av kampanjetypene du kan benytte deg av når du bruker Google Ads. Målet med denne kampanjetypen, er at det skal være enklere å lage annonser i Google ved hjelp av forenklet kampanjeadministrasjon.

Smart Shopping skiller seg også ut ved at kampanjene dine automatiseres, noe som kan gi deg mange fordeler. Slipp manuelt og tidkrevende arbeid med annonser!

Dette kan igjen sørge for at bedriften din oppnår høyere konverteringsrate kombinert med bedre rekkevidde. Smart Shopping kan betraktes som en kombinasjon av klassiske Shopping-kampanjer og de velkjente remarketing-kampanjene som finnes i displaynettverket.

Smart Shopping gjør at du kan markedsføre merkevaren og produktene dine i flere nettverk, noe som muliggjøres takket være annonseplassering og automatisk budgivning.

Hvordan fungerer Smart Shopping kampanjer?

En Smart Shopping kampanje sørger for at annonsene dine vises i flere ulike nettverk. Dette fordi nåværende elementer og produkt-feeden din blir kombinert med Googles avanserte maskinlæring.

Google henter inn relevant informasjon direkte fra din produkt-feed, og tester deretter ulike kombinasjoner av innholdet du har lagt inn. Dette kan være tekst eller bilder. 

De annonsene med høyest relevans vil vises i Googles nettverk, inkludert YouTube, Gmail, søkemotoren og Google Bilder. 

Her i Europa vil en Smart Shopping kampanje kunne brukes i kombinasjon med prissammenligningstjenester. Annonsene kan da bli vist på ordinære søketreff-sider, eller på andre sider prissammenligningstjenesten har valgt.

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg med økt salg!

Oppnå maksimal konverteringsrate

Smart Shopping er virkelig smart. Et eksempel på dette er at Google vil automatisere budgivning og annonseplassering for at brukeren skal kunne oppnå høyere konverteringsrate.

Dette skjer i den grad budsjettet ditt tillater. Automatiseringen av annonseplassering og budgivning sørger for at du får maksimalt med utbytte per annonse du deler.

Ha mange kampanjer samtidig

Det er mulig å kjøre mange Smart Shopping kampanjer samtidig via din konto i Google Ads. Du kan ha opptil 100 kampanjer samtidig. Disse kan enten være aktive eller satt på pause.

Google anbefaler å samle Smart Shopping kampanjer, og kun opprette unike, separate kampanjer dersom det er nødvendig grunnet virksomhetens interne krav.

Smart Shopping: Automatiserte kampanjer

For å gi deg et mer tydelig inntrykk av hva Smart Shopping kampanjer er, skal vi forklare fordelene automatiserte kampanjer gir deg. Bedrifter som benytter Smart Shopping kan nemlig se fram til automatiserte kampanjer, noe som gjør markedsføringen enklere.

Tidligere måtte du gjerne utarbeide en produktliste, og deretter laste denne opp for å sende den til Google. Først da kunne søkemotoren se listen din. Dersom endringer i listen ble utført, måtte du også sende disse inn til Google.

Dette er utvilsomt noe tungvint, og gjør nettbutikk-kampanjer vanskelige å optimalisere. Med Smart Shopping kan du lage kampanjer på en mye mer effektiv måte, og dette innebærer mindre manuelt arbeid.

Google Ads og Smart Shopping kan blant annet automatisere annonseplassering, bud og mål. Derfor krever denne annonseformen også minimalt med vedlikehold. I tillegg kan funksjonen sørge for at kunden ser de mest relevante annonsene til riktig tid.

Nye funksjoner lar deg øke nettsalget

I dagens samfunn skjer en stor andel av varekjøp på nett. Dette betyr at du som annonsør bør kunne tilpasse deg kundenes kjøpemønster ved å ta i bruk Smart Shopping kampanjer. 

Disse kampanjene gjør det enkelt å optimalisere annonser for spesifikke målgrupper, der det tas utgangspunkt i ulike signaler fra Googles tjenester i sanntid. Dette gjelder ikke bare søkemotor, bildesøk og YouTube, men også mengder av nettsider og apper.

Nå har Google gjort Smart Shopping-funksjonen enda bedre. Ved å legge til diverse funksjoner i tjenesten, kan du gi kampanjen et bedre visuelt preg og nye målsetninger.

Visuelle funksjoner

En av de nye funksjonene som kan benyttes i din Smart Shopping kampanje, gjør det mulig å lage enda mer appellerende annonser enn tidligere. Du kan nå vise fram produktene dine på en ny og lekker måte.

Dette gjør det ikke bare enklere for kunden å finne ulike forhandlere, men de kan også begrense listen over aktuelle butikker de ønsker å handle hos. I tillegg kan de utforske forskjellige alternativer på en enkel måte.

Det er for eksempel mulig å ha videoinnhold i dine bannerannonser som lages via Smart Shopping. De visuelle funksjonene sørger for å vise rett innhold til rett tid for kunder som søker etter spesifikke varer.

Når Google merker at kunden nærmer seg kjøp, kan for eksempel informasjon om hurtig og gratis frakt fremheves. Dette bidrar til å gi økt konverteringsrate for bedriften din. Du kan også fremheve tilbud på produkter.

Eksempel på hvordan den visuelle funksjonen virker

Se for deg at du driver en nettbutikk som selger sminke. Googles Smart Shopping-funksjon sørger for at kundens behov settes i høysetet ved søk etter varer og tjenester. Innledningsvis blar kanskje kunden gjennom diverse innhold på nettsider og i apper på jakt etter sminke.

Kunden får så øye på en bannerannonse (laget via Smart Shopping), som sørger for å fremheve de mest relevante produktene, til rett tid. Etter å ha sett seg litt rundt, avgrenser gjerne kunden søket sitt ytterligere. Nå leter kunden kanskje etter leppestift.

Vedkommende vil nå få presentert leppestifter i karusell som fremhever butikkens mest relevante produkter. Den nye funksjonen til Google sørger for at dette blir en visuelt bra opplevelse.

Når kunden endelig er klar for å handle leppestift, vil viktig informasjon som kan avgjøre om kunden velger å kjøpe, eller heller ønsker å lete videre. Det er på dette tidspunktet det er gunstig å fremheve at nettbutikken din tilbyr fri frakt!

Ulike annonsetyper med Smart Shopping

Når du benytter deg av Smart Shopping i Google Ads, kan du velge mellom alt fra bannerannonser til annonser for varer i butikk. Du kan også gå for shopping-produktannonser.

Annonsene dine kan vises på ulike Google-plattformer. La brukere av YouTube, Gmail, søkefunksjonen eller displaynettverket få øye på annonsene dine. Benytt gjerne noen av de smarte funksjonene i Smart Shopping for å fremheve annonsene ytterligere.

Konverteringer i Google Ads

Dine kampanjer i Smart Shopping baseres på noe som kalles konverteringssporing. Dette tar utgangspunkt i hendelser som for eksempel online shopping, registreringer og lignende. 

Slik kan bedriftens konverteringsrate økes. Jo høyere dagsbudsjett du har i Google Ads, jo høyere konverteringsfrekvens kan du få.

Oppsummering

Google Ads har lenge vært gullstandarden for bedrifter som ønsker å markedsføre tjenester og produkter på nett. Smart Shopping er en av kampanjetypene som kan anvendes når du bruker Google Ads, og sørger for å gjøre markedsføring enklere enn noensinne.

Smart Shopping automatiserer kampanjene dine, og sørger for at de vises både på YouTube, i Googles bildesøk, i søkemotoren og andre steder. Det legges også vekt på at annonsene skal vises til potensielle kjøpere til rett tid.

Riktig innhold til riktig tid er grunnleggende for at markedsføring skal mestres. Nye visuelle funksjoner i Smart Shopping sørger for at brukeren får stilige presentasjoner av produktene du selger, akkurat når vedkommende er ute etter det.

De nye visuelle funksjonene sørger for at bedriftens konverteringsrate øker, og at du oppnår økt nettsalg. Dersom du ønsker mer informasjon om smarte funksjoner som kan hjelpe deg med å øke nettsalget, kan Moo Gruppen hjelpe deg!

Kontakt oss her→

Du kan investere enorme penger i annonser og annen betalt trafikk til din nettbutikk. I selve nettbutikken kan du selvfølgelig også investere mye i godt design og fine funksjoner. Men det er dessverre ikke alltid at dette ender opp med å konvertere kunden.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Google Shopping er avgjørende i markedsføringen til en nettbutikk. Det er ikke lenger slik at andre kanaler kan gjøre opp for den effekten Googles enestående funksjon har.<br />