search

De beste eCommerce verktøyene

eCommerce verktøy

Finn den riktige plattformen og de riktige verktøyene for din nettbutikk.

Hvilken Netthandelsplattform er best?

Det dukker opp stadig flere nettbutikker. Dersom du ønsker å opprette en ny nettbutikk, eller bare vil utvide den du allerede har, er et eCommerce verktøy det du trenger. 

Ulike eCommerce verktøy gir deg ulike muligheter og funksjoner. Noen verktøy eller plattformer er fullverdige, mens andre er utvidelser som må legges til en WordPress-side eller lignende.

Hva er egentlig den beste eCommerce-plattformen i 2020? Dette kommer helt an på hvilke krav og forutsetninger du har. Her skal vi se nærmere på noen av de mest populære plattformene for eCommerce. Finn ut hvilken som passer deg best!

eCommerce verktøy

Shopify

Shopify er blant de mest populære eCommerce plattformene som finnes på markedet, spesielt blant oppstartsbedrifter og bedrifter med lavere omsetning. Shopify er en SaaS eCommerce plattform, og byr på en rekke fordeler.

Du kan blant annet se frem til et brukervennlig system. Skulle du ha behov for mer avanserte funksjoner, kan du alltids oppgradere til Shopify Plus. 

Merk deg likevel at Shopify allerede har det meste du trenger av funksjoner, som designløsninger, muligheter for content marketing og analyseverktøy.

Ypperlig for oppstartsbedrifter

Nødvendige funksjoner er allerede integrert

Passer for deg med nettbutikk innen kosmetikk, mote, elektronikk, mat eller interiø

Døgnåpen kundeservice

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg med å finne den beste løsningen for din nettbutikk.

WooCommerce

eCommerce verktøy

Dersom du har WordPress-nettside, er WooCommerce en fantastisk utvidelse som kan installeres om du vil lage nettbutikk. Denne utvidelsen er laget av WordPress selv, og er blant verdens mest populære eCommerce plattformer.

Faktisk er så mye som 30 % av alle nettbutikker bygget på WooCommerce, noe som sier litt om plattformens popularitet. Dette er et eCommerce verktøy som passer utmerket til små bedrifter som allerede har en WordPress-side.

WooCommerce passer også fint til bedrifter som har et trangt budsjett, siden prisen er nokså gunstig. Du finner også tusenvis av spennende utvidelser fra diverse tredjeparter. Dette gjør at du kan tilpasse nettbutikkens funksjoner akkurat slik du selv ønsker.

 • Perfekt for små bedrifter som allerede har WordPress-side
 • Budsjettvennlig (gratis å laste ned, men kostnader for webhotell osv. kommer i tillegg)
 • Mange tilgjengelige plugins som lar deg legge til nye funksjoner
 • Passer for deg som selger interiør, kosmetikk, elektronikk, mote, mat osv.

Magento

Det finnes mange gode grunner til å velge Magento som din eCommerce plattform. Dette er et verktøy som gir deg full kontroll over egen nettbutikk, og passer for både små og store firmaer. Magento passer også fint om du driver med B2B-salg.

Dette er et eCommerce verktøy som skiller seg ut i mengden, da du får tilgang på effektive og automatiserte funksjoner, samt tilgang til viktig statistikk og data. Se fram til gode fraktmetoder, enkel innkjøpsadministrasjon og lignende.

Magento er basert på en åpen kilde-løsning og foretrekkes gjerne av bedrifter med eget IT-team. Dersom du ikke har egne datafolk i selskapet ditt, kan du eventuelt få hjelp av et eksternt utvikler-firma.

Du finner dessuten tusenvis av utvidelser til Magento, noe som lar deg legge til akkurat de funksjonene du måtte trenge. Husk imidlertid at det tar lengre tid å tilpasse Magento enn for eksempel WooCommerce, og at datakunnskap er nødvendig.

Gir deg full kontroll

Gratis å laste ned/bruke, men hosting og drift koster penger

Krever noe programmering (passer best om du kan få hjelp av datakyndige)

Mer enn 5 000 tilgjengelige plugins

Passer til deg som selger mote, kosmetikk, elektronikk, mat, interiør, sportsutstyr og lignende.

BigCommerce

BigCommerce er en SaaS-plattform som kan by på mange fordeler. Vi kan for eksempel nevne sofistikerte muligheter for skreddersydde tjenester og høy fleksibilitet. Dette er blant de aller beste SaaS-plattformene for middels store og store bedrifter.

BigCommerce kan også benyttes av mindre bedrifter i oppstartsfasen. Du kan blant annet se frem til fordeler som innebygde funksjoner (inkludert SEO-funksjoner). BigCommerce er også ypperlig dersom du er ute etter integrasjoner som hodeløse WordPress-utvidelser.

Det skal nevnes at BigCommerce er noe dyrere enn mange av sine konkurrerende eCommerce plattformer. Dette er i all hovedsak en plattform for deg som har krav til mange avanserte funksjoner, og som har et større budsjett.

 • Passer utmerket for større bedrifter
 • Dyrere enn mange konkurrenter
 • Spekket med funksjoner
 • Egnet for bil-, fabrikk-, mat-, mote- og kosmetikk-bransjen

3DCart

Blant markedets eldste eCommerce verktøy, finner vi 3DCart. Dette verktøyet kom faktisk på markedet allerede i 1997, og det er i dag mer enn 25 000 nettbutikker som bruker dette som sitt foretrukne eCommerce verktøy.

3DCart er imidlertid ikke like enkelt og brukervennlig som WooCommerce eller Wix. Her må du nemlig ha kunnskap om koding for å kunne tilpasse maler og temaer på siden din, noe som trekker litt ned.

3DCart passer derfor aller best til bedrifter som har et eget IT-team, eller deg som kan få ekstern IT-hjelp. Har du først fått implementert 3DCart, kan du se frem til mange fordeler. 

Her finner du blant annet 200 ulike eCommerce funksjoner, støtte for en rekke ulike betalingsmetoder og 50 forskjellige gratis design/tema.

 • Blant de eldste eCommerce verktøy på markedet
 • Krever noe programmering for tilpasning av verktøy
 • Mange nyttige funksjoner
 • Passer til deg som selger mote, kosmetikk, mat og lignende

Wix

Wix er kanskje verdens mest enkle og brukervennlige nettsidebygger. Dette er en eCommerce-plattform som passer for deg som skal bygge en nettside fra bunnen av. Her trenger du hverken kunnskap om koding eller tekniske ferdigheter.

Med Wix kan du benytte en dra-og-slipp-funksjon. Dette lar deg lage en flott og mobilvennlig side med alt fra bilder og video til tekst, med kun noen få tastetrykk. Du kan også legge til funksjoner som lar deg blogge eller lignende – helt enkelt.

Du finner mange spennende temaer å velge mellom. Det er rundt 500 maler å velge blant, så her er det noe for enhver smak. Dersom du velger Wix som ditt eCommerce verktøy, vil du dessuten få fordeler som automatisk søkemotoroptimalisering.

 • Svært enkel og brukervennlig
 • Ingen krav om programmeringskunnskaper
 • Mer enn 500 maler
 • Mobilvennlige SEO-funksjoner
 • Passer for deg som skal selge kunst, mat, kosmetikk, mote, sportsutstyr, leker og spill

Squarespace

Squarespace er et eCommerce-verktøy som passer utmerket for små bedrifter og entreprenører med grunnleggende nettbutikk-behov. Denne plattformen både enkel og effektiv, og gir deg tilgang på grunnleggende funksjoner.

Har du behov for mer avanserte funksjoner innen eCommerce, finnes det kanskje andre alternativer som passer deg bedre.

 • Passer best for små bedrifter
 • Enkle funksjoner (svært brukervennlig system!)
 • Budsjettvennlig
 • Passer for deg som skal selge leker, spill, mote, kosmetikk, mat, kunst eller design
eCommerce verktøy

Få hjelp med eCommerce verktøy

Ønsker du å få opp en nettbutikk, eller videreutvikle den du allerede har? Da finnes det mange alternativer å velge blant. Vi har her sett nærmere på eCommerce plattformer som BigCommerce, Wix, WooCommerce, Shopify og Magento.

Noen eCommerce-plattformer er brukervennlige, mens andre krever at du får hjelp av utviklere. Hva som passer best for deg, avhenger av hva slags krav du har for nettbutikken.

Dersom du trenger hjelp med å implementere en av disse eCommerce-plattformene, kan Moo Gruppen hjelpe deg. Vi har lang erfaring med implementasjon og drift av brukervennlige nettsideløsninger.

Har du for eksempel en WordPress-nettside, kan vi hjelpe deg med å installere WooCommerce. Eller vil du kanskje lage en Magento-nettbutikk? Uansett hvilke ønsker du har får din nettbutikk, kan vi sørge for at disse kommer i oppfyllelse. Vi hører fra deg!

Kontakt oss her→

Det finnes en rekke ulike markedsføringsstrategier nettbutikker kan benytte seg av for å øke kundetilfredshet, konverteringer og omsetningen sin. Men hvordan sikrer man den rette strategien?

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Det er avgjørende at du velger riktig plattform til bedriftens nettbutikk. Plattformen vil nemlig danne grunnlaget for hvordan nettbutikken kan bygges. og vil være avgjørende for videre suksess innen eCommerce.