search

Forbedring av meny og søkefunksjoner i nettbutikker

meny og søkefunksjon i nettbutikk

Norske nettbutikker har en jobb å gjøre når det kommer til optimalisering av meny og søkefunksjoner.

Finn ut hvordan du kan forbedre din kundereise!

Norske nettbutikker har en jobb å gjøre når det kommer til meny og søkefunksjoner 

Begynner kunder å søke i en nettbutikk, er det mye større sjanse for at han eller hun også fullfører et kjøp. Selv om de interne søkemotorene til ulike nettbutikker har blitt viktigere og viktigere, betyr ikke det at menyene nå kan legges vekk eller ikke jobbes med. 

En nettbutikk kan ha alle de kule funksjonene den bare vil, det flotteste designet og de mest salgbare varene, men uten en og meny og en velfungerende søkemotor kommer man ikke særlig langt. Jo da, personifisering, brukervennlighet, kategorisering, produktsider og arbeid med SEO-tekster er viktig det, men en kunde må først og fremst kunne finne det de ønsker. 

Synes du det virker kjedelig å optimalisere en enkel menyfunksjon eller et søkefelt? Vit da at hvis disse to elementene ikke fungerer godt, vil du neppe se gode konverteringer. 

Hvorfor er meny og søkemotor så viktig? 

Det er flere grunner til at en nettbutikks meny og søkemotor er viktig. Først og fremst vil kunder som har havnet på din nettbutikk falle inn under to hovedkategorier – de som kikker og de som vet hva de vil ha. 

Kikkerne er i en tidlig fase av kjøpsreisen, og vet ofte ikke helt hva de ser etter. Dette er den type kunde som i en fysisk butikk svarer, «nei takk, jeg bare kikker litt jeg», når ansatte spør om de trenger hjelp. Hvis man i en fysisk butikk gjør det lett å finne frem alle godsakene dere har, vil det være mer sannsynlig at kunden ender opp med en vare eller to. Går man derimot inn i en butikk som er preget av rot og mangler oversikt, vel – da vil nok kikkeren kikke videre et annet sted. 

Meny

Akkurat slik er det også i nettbutikker, men her er menyen en viktig del av ordenen og oversikten til butikken. Hvis en kikker ramler innom nettbutikken din, vil det være svært vanlig at han eller hun benytter seg av menyen for å få et overblikk over hva du har å tilby. Menyen kan pirre videre interesse, eller få kunden til å hoppe videre til en annen nettbutikk. 

Søkefunksjon

Søkefunksjonen til en nettbutikk er oftest forbeholdt kunder som faktisk vet hva de ser etter. Kundene som i en fysisk butikk heller svarer, «Ja, jeg ser etter en rød bomulls skjorte med ekstra korte ermer, har dere det?», dersom en ansatt spør om de trenger hjelp.

En nettbutikks søkefunksjon eller søkemotor brukes dermed ofte av kunders om er sent i kjøpsreisen sin, når de vet nøyaktig hva de leter etter. Likefult kan søkemotoren også være til hjelp for kikkeren eller andre kunder som ikke finner frem i menyen din.   

Kom i gang nå!

Vi kan hjelpe deg å forbedre meny og søkefunksjon i din nettbutikk.

Ulemper med meny og søkefunksjoner i nettbutikker 

meny og søkefunksjon

Selv om det finnes mange fordeler ved menyer og søkefunksjoner, finne det også en del ulemper. Ta menyen for eksempel. Selv om man ofte får god oversikt over nettbutikkens struktur og varmeinnhold i en meny, vil den også lett kunne bli uoversiktlig eller mangelfull dersom man har et stort og bredt varesortiment. 

Når det kommer til søkefunksjoner er det også flere faktorer som kan gjøre dem vanskelige å bruke i praksis.  Ofte trenger man litt øvelse for å bruke de spesifikke søkefunksjonene til de ulike nettbutikkene som finnes. I tillegg til dette krever også denne type søkemotor oftere at man bruker helt riktige søkeord. De er nemlig sjeldent like intelligente som de store søkemotorene på nett (Google, Bing osv.). 

Dette betyr at man ikke alltid får opp søk, dersom man ikke treffer rett stavemåte for et produkt. Vil du se på ballettsko for eksempel, er det ikke sikkert søkemotoren forstår seg på synonymer som ballerinasko. Skriver man det feil, og bruker «balettsko» eller «ballett sko» er det heller ikke garantert at søkefunksjonen forstår dette. 

Nettsøk hjelper nettbutikker i stor grad 

I dag har de aller fleste hørt om både google og Bing. Vi bruker disse søkemotorene i det daglige, ikke bare for å finne informasjon, nyheter eller videosnutter, men også for å finne produkter og varer. 

Mange kunder vil nok kjenne seg igjen i det at de heller bruker denne type søkemotorer for å finne ønskede produkter, fremfor å benytte seg av en nettbutikk sin søkefunksjon. Dette er utvilsomt med på å påvirke netthandel, og er med på å gjøre SEO viktigere enn noensinne. 

Likevel er det desto vanligere at man liker å søke rundt i kjente nettbutikker. Dersom du har fått en kunde til å handle hos deg en gang, er sannsynligheten større for at han eller hun vil handle hos deg igjen. Da vil søkefunksjonen i din nettbutikk være svært viktig. Husk at det er mulig å legge inn ulike stavelser av et ord, samt synonymer, dersom du vil skape en litt mer brukervennlig søkefunksjon for din nettbutikk. 

meny og søkefunksjon

Optimaliser for mobil 

Det er også flere og flere som benytter seg av mobilen til scrolling og shopping. Netthandel gjennom smarttelefoner har økt, og det samme har søk i nettbutikker gjennom mobil. Ofte er søkefeltet svært synlig når man bruker mobile enheter, mens tradisjonelle menyer gjerne ser mer uoversiktlige ut på denne type skjermer. 

Pass på at du har en nettbutikk som er optimalisert for ulike smarttelefoner, og sørg spesielt for at søkefeltet er brukbart og brukervennlig. 

Norske nettbutikker er ikke gode nok på optimalisering av meny og søkefunksjoner

Tar man en titt på store og små norske nettbutikker blir det fort tydelig at få er gode nok på optimalisering av menyoppsett og søkefunksjoner. Uansett om man benytter seg av Elasticsearch, Solr eller andre anerkjente søkemotorer er det fremdeles mangel på god håndtering av synonymer, skrivefeil og andre vanlige utfordringer.   

Norske nettbutikker har heller ikke vært flinke til å jobbe med vektig av produkter, kategorier eller merkevarer, mange mangler autocomplete og har lite personalisering. Konsekvensen av slikt slett arbeid er ikke bare tapte salg og mindre inntekter, men også en frustrert kundebase.  

meny og søkefunksjon i nettbutikk

Hvordan sikre en bedre brukeropplevelse?

Det som er så rart med gode nettsider, søkefunksjoner og menyer er at man ikke merker at de er gode. De bare er der og fungerer. Det er jo som regel når ting er kronglete eller ikke virker at vi merker noe til det. Slik er det også med menyer i nettbutikker og søkefunksjoner.   

Søkefelt og menyer er ikke bare viktige når det kommer til salg og merkevarebygging, men også når det kommer til SEO. Har du et analyseverktøy kan du nemlig raskt identifisere hvilke søkeord som er populære til ulik tid, hvilke som opplever fall, og hvilke som gir lav konverteringsrate. Dette er svært nyttig når det kommer til SEO-optimalisering og markedsføring, men også når det kommer til prissetting og innkjøpsmengde. 

Så hva er løsningen egentlig? Vel, for det første må flere norske nettbutikker jobbe mer med produktinformasjonen sin. Deretter handler mye om å forbedre meny og søkefunksjoner på et mer teknisk plan. Bruker man litt tid og energi på dette, vil man enkelt kunne se en forbedring når det kommer til konverteringer.  

Motta hjelp fra Moo Gruppen!

Moo Gruppen har lang erfaring med å utvikle gode løsninger for meny og søkefunksjoner i nettbutikker. Dersom du ønsker å trappe opp brukeropplevelsen et par hakk, er vi en flott partner å samarbeide med.

Ta kontakt i dag for en helt uforpliktende prat, så ser vi hva vi kan hjelpe deg med!

Kontakt oss her→

Brukervennlighet og design hos nettsider spiller en enorm rolle for hvordan kundereisen oppleves.

Vi fungerer som en totalleverandør for våre kunder og henter inn kompetanse og løsninger fra partnere der det kreves,

Digital Rådgiver Susann har en lidenskap for performance marketing og har raskt blitt god på digital markedsføring. Susann går i dybden og jobber både med kortsiktige og langsiktige mål for å oppnå best mulig resultat. Susann er opptatt av å hjelpe kundene med en høyest mulig ROAS og benytter ulike verktøy innen annonsering og SEO for å oppnå best mulig konvertering.