search

Amazon til Sverige | Norske utsikter?

 E-handels-giganten Amazon kommer til Sverige. Hva betyr dette for norsk varehandel og din nettbutikk?

Amazon kommer til Sverige

Nå som Amazon har kunngjort sin lansering i Sverige, er det mange som spår at en etablering i resten av Norden er like rundt hjørnet. Velger giganten å etablere seg i Norge kan dette kan gi mange utfordringer for det norske e-handelsmarkedet. Amazon kan nemlig tilby sine kunder en rekke tjenester som norske forbrukere ikke er vant til å få fra andre e-handels-leverandører. 

Norsk lansering

Teoriene om en norsk lansering, kommer av en stillingsutlysning gjort av Amazon. Stillingen går ut på å utvide til resten av Norden. Selv om ingenting er bekreftet enda, vil du gjøre lurt i å starte forberedelsene mot en ny og mektig konkurrent. Selv om du ikke står i en posisjon til å konkurrere med Amazon, er det fortsatt grep du kan ta for å overleve på e-handelsmarkedet.

Nordmenn handler mer og mer på nett, og forventningene til levering, service og kvalitet vokser. Dersom Amazon etablerer seg i Norge, vil de kunne gi de norske forbrukerne høykvalitets tjenester som dermed kan bli å forvente av andre norske nettbutikker. Så hva vil skje med din nettbutikk dersom Amazon filtrerer det norske markedet?

Hva betyr dette for din nettbutikk?

amazon til norden

Amazon leverer tjenester som Nordmenn ikke er vant til å få når de handler på nett. Først og fremst leverer Amazon produkter fra en rekke ulike kategorier. Her er det mulig å handle alt fra bøker, elektronikk, klær, kunst – bare for å nevne noe. Utvalget til Amazon gjør at kundene ikke behøver å handle i forskjellige butikker for å finne det de trenger.

Dersom Amazon etablerer seg i Norge, er det nok leveringsalternativene som vil utgjøre den største forskjellen fra norske nettbutikker. Amazon er nemlig kjent for å tilby lynrask levering, av og til i løpet av samme dag som kunden bestiller. I tillegg leverer Amazon i helgene, noe som heller ikke er vanlig for norske kunder. Frakt og retur er også gratis.

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg utvikle en strategi for din nettbutikk slik at du er best mulig forberedt.

Levering, frakt og retur i nettbutikk

Norsk netthandel er som regel preget av lengre leveringstider og betalt frakt og retur. Dersom Amazon etablerer seg i Norge, vil dette bety at du må konkurrere med deres tjenester for å overleve på markedet. Høykvalitets service og en god standard på din e-handelsplattform kan bli enda viktigere i tiden fremover.

 

For mindre og mellomstore bedrifter, er det ikke sikkert at «på dagen»-levering og gratis retur er mulig oppnå. Da kan det være aktuelt å heller kompensere for dette med andre fordeler som for eksempel et lojalitetsprogram eller et medlemskap hvor faste kunder betaler en fast sum for å få rask levering gjennom året. Når forventningene til nordmenn blir større, må også din nettbutikk levere kvalitet i alle ledd.

amazon kommer til norden

Vil Amazon ta over norsk e-handel?

Selv om Amazon er en e-handels-gigant som gjør det bra i andre land, behøver ikke dette å bety at de hadde lykkes i Norge. I noen land gjør Amazon det godt og har mer eller mindre tatt over e-handelsmarkedet. Vi ser for eksempel at i USA står Amazon for mer enn halvparten av handel gjort over nett, mens på det australske markedet har Amazon ikke lykkes i å få å en dominerende posisjon

Hvor stor Amazon eventuelt hadde blitt i Norge, er vanskelig å spå. Men dersom de får en vellykket lansering i Sverige, er sjansene for at de norske forbrukerne også tar giganten inn i varmen. Amazon sin inntreden trenger ikke å bety slutten for norsk varehandel, men at man bør tilpasse seg og gjøre grep.

Mange nettbutikker velger å se på dette som en mulighet til å forbedre sine egne tjenester og tilbud. Det er mange tiltak som kan iverksettes, selv om du ikke har budsjettet til å konkurrere mot giganten Amazon. Konkurranse er sunt og får oss til å bli bedre.

Slik overlever du på e-handelsmarkedet

Selv om Amazon er kjent for å levere samme dag, tilby gratis frakt og retur, og i tillegg har alle type varer, behøver ikke dette å bety at disse tjenestene blir tilgjengelige i Norge. Norsk netthandel og post fungerer annerledes enn andre land, men sjansene for at disse tjeneste blir tilgjengelig for norske kunder er stor.

I tillegg har Amazon en enkel og brukervennlig plattform, hvor vi finner kvalitet i alle ledd. Kundeservicen deres er også kjent for å være ypperlig og derfor stiller de sterkt på alle områder. Dette er noe du også kan forbedre, slik at du har en størres sjanse for å konkurrere mot giganten.

Det vil selvfølgelig være en fordel om din nettbutikk også kan levere i helger og på samme dag som bestilling. Gratis frakt og retur vil også styrke din posisjon. Dersom dette ikke er en valgmulighet for deg, bør du heller fokusere på brukeropplevelsen og kundeservice.

Sørg for å kunne tilby en sømløs kundereise og en plattform som er oversiktlig og brukervennlig. Det er også mulig å starte lojalitetsprogrammer og andre medlemskap, slik at du kan kompensere for manglede hurtighet på leveranser. Dersom Amazon etablerer seg i Norge, vil dette også bety at norske leverandører kan starte å selge sine produkter via Amazon.

 

Bør du selge via Amazon?

Hvis vi ser en Amazon etablering i Norge, er det nok flere leverandører som vil se på mulighetene sine på plattformen. Forhandlere og nettbutikker som er bekymret for at de ikke vil overleve på markedet, eller ønsker å treffe nye kunder, kan vurdere å selge via Amazon.

Du har tre muligheter dersom du ønsker å benytte Amazon som leverandør av dine varer. Det er mulig å benytte selskapet som en slags katalog, hvor varene dine blir synlige, men du er selv ansvarlig for å sende varene. Amazon tar en prosentandel av salget.

Den andre muligheten er å la de håndtere varelageret ditt og være ansvarlig for å sende varene ved kjøp. Prosentandel vil være noe høyere enn hvis du selv er ansvarlig for varelageret. Det siste alternativet er å bli en leverandør til Amazon. Da kjøper giganten produktene dine og selger dem.

Amazon i Norge

Når Amazon blir lansert i nabolandet vårt Sverige, er det stor sannsynlighet for at vi snart vil se giganten filtrere det norske markedet. For noen kan dette være en stor fordel, dersom de ønsker å selge varene sine via Amazon. Dette kan være en god måte å markedsføre seg selv på og nå ut til nye kunder. Både nasjonalt så vel som internasjonalt.

Dersom du ikke ønsker å samarbeide med Amazon, er det mange grep du kan ta for å sikre posisjonene dine på markedet. Giganten kan tilby gode leverings- og returtjenester, noe du kan la deg inspirere av. Hvis dette ikke er en mulighet, vil det være på tide å oppgradere plattformen din for en sømløs brukeropplevelse, slik at dine kunder ønsker å fortsette å handle på din nettbutikk.

Gi kundene en sømløs kjøpsopplevelse ved hjelp av brukervennlige plattformer og gode tjenester. En sterk, kyndig og tilgjengelig kundeservice tjeneste er viktig, så vel som fordeler og goder til kundene. Dette er noen av elementene som bidrar til å holde en god markedsposisjon. 

amazon i norge

Lag din Amazon strategi med Moo Gruppen

Om Amazon velger å rette blikket mot Norge kan det være lurt av deg å nå begynne å utarbeide en strategi for din nettbutikk. Trenger du hjelp med å komme i gang med forberedelsene mot en konkurransedyktig nettbutikk kan vi hjelpe deg. Vi kan sette opp integrasjon mot Amazon for WooCommerce eller Magento 2.

Vi i Moo Gruppen har lang erfaring med strategiutvikling og rådgivning for nettbutikker og hjelper deg gjerne på din vei. Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale! Kontakt oss her→

Rackbeat sitt lagerstyrings software muliggjør smart, rask og enkel lagerstyring. Vi er godkjente partnere av Rackbeat.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Vi fungerer som en totalleverandør for våre kunder og henter inn kompetanse og løsninger fra partnere der det kreves,

Digital Rådgiver Susann har en lidenskap for performance marketing og har raskt blitt god på digital markedsføring. Susann går i dybden og jobber både med kortsiktige og langsiktige mål for å oppnå best mulig resultat. Susann er opptatt av å hjelpe kundene med en høyest mulig ROAS og benytter ulike verktøy innen annonsering og SEO for å oppnå best mulig konvertering.