search

12 gylne regler i markedsføring av din nettbutikk

markedsføring av din nettbutikk
I denne artikkelen vil vi presentere 12 gylne regler innen markedsføring av din nettbutikk, slik at også du kan lykkes!

12 gylne regler i markedsføring av nettbutikk

Markedsføring av nettbutikk, eCommerce, trenger ikke nødvendigvis å være så vanskelig. I 2020 er det anslått at kun 8 % av over 20 millioner nettbutikker verden over, vil selge for over 10,000 kr.

Så hvorfor sliter så mange av nettbutikkene med å selge mer enn dette? Svaret er egentlig ikke så vanskelig. Har du bakgrunnskunnskapen, kan du enkelt implementere de rette strategiene til nettbutikken din.

1. Bytt rabatter med kundeinformasjon

Rabatter er ekstremt effektivt med tanke på å øke salget til din nettbutikk. Dessverre blir resultatet hos mange at kundene ikke kommer tilbake, uten at nettbutikken har deres kontaktinformasjon.

Sørg for at du får tak i enten e-post eller mobilnummer. Det er ingenting i veien for å spørre om kundens kontaktinformasjon i bytte med en rabatt. De fleste kunder vil gå med på dette.

Selv om det skulle vise seg at en håndfull kunder faller fra, må du huske på at kvaliteten på de kundene du får er mye større. Tenk langsiktig og samle inn kontaktinformasjonen.

2. Jobb mot innsigelsene

Gå gjennom kundereisen, og tenk over hvilke innsigelser som kan oppstå. Kanskje er det noe så enkelt som at kundene ikke får se hvor lang tid frakten tar, uten å lete i evigheter?

Sørg for at slike detaljer blir åpenlyse, da mangelen på transparens kan føre til en katastrofe for konverteringene. Jobb med disse innsigelsene til stadighet, så vil du se resultater raskt.

3. Automatiserte oppfølginger på e-post

Dersom du virkelig skal lykkes med den kundeinformasjonen du samler inn, må du benytte den. Det er her e-poster kommer inn i bildet. Oppfølginger vil være ekstremt effektive her.

For eksempel kan du tilby kunden nye produkter, minne dem på at handlevognen deres har produkter de ikke har kjøpt enda, sende rabatter for å fremme salg, også videre. Dette vil være med på å dra kundene inn i din nettbutikk.

Det er en kjedelig jobb å gjøre på egenhånd, og automatisering er såpass bra her at vi anbefaler det. Du kan nemlig bare sette opp en sekvens, slik at automatiserte e-poster sendes ut til kundene dine slik.

markedsføring av din nettbutikk

4. Fokuser på kundereisen helt til kjøp

Mange fokuserer på kundereisen, men ender opp med å bli for oppsatt på å inkludere konverteringer gjennom hele reisen. Tenk over hva som er viktigst, og når kundene bør konverteres.

Konstante CTA-er kan fort bli slitsomt. Ingen ønsker å gå inn i en butikk der de ansatte spør om du vil kjøpe hvert eneste minutt, og slik er det selvfølgelig også med nettbutikkene også. 

Fokuser på kundereisen helt til kjøpet, og hjelp kundene dit de selv ønsker. Deretter kan du heller komme med forslag til mersalg etter at det originale salget faktisk er landet.

5. Personalisering er nøkkelen til salg

Når en returnerende kunde havner på din nettside, ønsker de ikke å se rabatten for nye kunder. Dette blir overflødig. Samtidig finnes det rabatter for lojale kunder, som nye kunder ikke trenger å se.

Separer disse, og sørg for personalisering når kundene besøker deg. Da vil det være bedre harmoni i deres kundereise, slik at salget vil være ett steg nærmere.

6. Hastverk er ikke lastverk

I flere århundre har markedsførere brukt hastverk til å få kundene til å kjøpe der og da. Den store frykten er alltid at kundene har lyst til å kjøpe, men at de forlater nettbutikken din og glemmer deg eller kjøper av andre.

For å få kundene til å kjøpe her og nå, finnes det flere gode strategier. En rabatt slik som «10 % rabatt de neste 10 minuttene» er for eksempel uhyre effektiv i å lande et salg.

Du kan selvfølgelig også selge forskjellige produkter kun innenfor et par dager eller en ukes tid.

markedsføring av din nettbutikk

7. Fokuser på historiefortelling

Historien din er ofte det som skiller deg ut og som fremmer ditt brand. Da er det slettes ikke lurt å kun fokusere på de produktene og tjenestene som du selger i nettbutikken.

Forsøk å fortelle en historie i salgsprosessen. Det er slik du kan slå de største aktørene, tross at de nok har mange andre bedre betingelser. Historier er helt eksklusive og selger som «hakka møkk» og kan være nøkkelen til god markedsføring av din nettbutikk.

8. Ikke glem mersalg

Mersalg kan føles pressende, men samtidig er det også ofte veldig praktisk. Skal du kjøpe kantklipper, er det bare fint å bli tilbudt ekstra tråd til denne for en rimelig penge for eksempel.

Tenk over hvordan man i matbutikken for eksempel kjøper kun det en trenger, pluss litt til. Sjokolade, brus, og mer er kun fristelser, og de fungerer som mersalg. Det kan du dra nytte av også!

9. Mobilvennlighet er viktig

Du har sikkert hørt det hundrevis av ganger, men mobilvennlighet er viktig i dagens markedsføring landskap innenfor nettbutikk. Altfor mange har hørt dette, uten at de har tatt virkelig handling i å rette opp i feilene.

Det begynner å bli en stund siden folk flest besøkte nettbutikker på PC. I 2019 var det faktisk slik at 63 % av besøkene i nettbutikkene ble utført gjennom mobilen!

markedsføring av din nettbutikk

10. Målgruppen må tilfredsstilles – ikke deg!

Alle som driver med markedsføring, vet at målgruppen må tilfredsstilles. Allikevel stiller de fleste til grunne sine egne preferanser eller sine egne ideer om hva det er denne målgruppen faktisk liker.

Dette er selvfølgelig ingen god måte å tenke markedsføring av nettbutikk på. Men hvordan vet du hva kundene vil ha? Benytt deg av A/B testing, spørreundersøkelser, og andre strategier her.

11. Nyhetsbrevet kan bli din store vinner

Kontinuitet i kommunikasjonen er veldig viktig. Da minner du dine kunder på at du er der, slik at når de trenger dine produkter og tjenester, er du øverst i hjernebarken.

Et godt nyhetsbrev kan brukes på mange måter. Kampanjer, historier, og mye mer kan kommuniseres direkte til dine kunder, slik at de fatter interesse for hva du har å dele.

markedsføring av din nettbutikk

12. Eksperimenter hele veien

Aldri stopp å eksperimentere. Du kan helt sikkert tjene mye penger om du har funnet en suksessformel, men ting endrer seg hele tiden, og eksperimentering er helt nødvendig. 

De som ligger helt øverst innen markedsføring av nettbutikker, sier seg ikke fornøyde med dette. Hele tiden er det rom for forbedringer, og det er kanskje den viktigste regelen innenfor markedsføring av nettbutikk.

Motta hjelp til å innføre reglene

Det å innføre disse 12 reglene, og mange flere, kan være en tøff oppgave. Dersom du ønsker en uforpliktende samtale, kan vi i Moo Gruppen gjerne sette oss ned sammen med deg og hjelpe deg med din nettbutikk.

Vi har mange års erfaring innen utvikling og markedsføring av nettbutikker, og disse 12 reglene er prentet inn hos oss. Kontakt oss i dag, så ser vi hva vi kan gjøre for å hjelpe deg!

 Kontakt oss her→

Uansett om du behøver en solid markedsføringsstrategi for å overleve på markedet, eller kun ønsker å gi omsetningen et lite løft – vi i Moo Gruppen kan hjelpe deg med markedsføring i WooCommerce.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

For nettbutikker er digital markedsføring helt avgjørende for suksess. I en stadig endrende verden, med flere og flere konkurrenter å kjempe mot, bør din digitale markedsføring bygge på strategier, analyser og kompetanse.