search

Storefront hodeløs eCommerce | Hva er det?

Finn ut hvordan du kan bruke hodeløs eCommerce her!

Hva er en storefront for hodeløs eCommerce?

Netthandel og eCommerce er i vinden som aldri før, da stadig flere handler på nett. Det dukker hele tiden opp nye tekniske løsninger. Dette gjør at innholdet på din eCommerce-plattform enkelt kan lages, vises og vedlikeholdes.

Det er ikke lenger bare snakk om å ha en nettside som fungerer optimalt. Også mobilnettsider, chat-roboter og apper skal fungere tilfredsstillende. Det er her hodeløse CMS-systemer for eCommerce kommer inn i bildet.

Et hodeløst CMS-system gjør innhold tilgjengelig gjennom ulike API. Dette betyr at hver enkelt plattform – for eksempel apper og mobilnettsider – innhenter innhold fra et API. Når en snakker om hodeløs CMS, er publiseringsløsningen separat fra sidens design og funksjon.

Nettbutikken har også en storefront, altså siden der forbrukerne blir kjent med produktene du tilbyr. Vi skal her se nærmere på hva en storefront for hodeløs eCommerce er!

Hundrevis av oppdateringer og justeringer i nye WordPress 5.4 

Alt i alt inneholder WordPress 5.4 hele 122 oppdateringer og forbedringer, samt funksjonsforespørsler. I tillegg til dette finner vi også 210 feilrettinger, alt i henhold til WordPress 5.4 sin feltguide.  

WordPress har forbedret hvordan personopplysninger hentes ut i samsvar med GDPR-regelverket. Dette har blitt gjort for å sikre at informasjon om personlige opplysninger og andre data, blir gjort tilgjengelig for brukere på en bedre måte. 

Utviklere kan også utvide brukerdatagruppering gjennom et nytt datafilter, og ZIP-posten for persondata og opplysninger vil fremover inneholde en JSON-fil med dataene, slik at de er mer transporterbare. I tillegg til 17 ulike personvern-oppdateringer til CMS-systemet, har WordPress også lagt til en ny funksjon som lar utviklere filtrere overskriftene på alle personvernrelaterte e-poster. 

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg med innføring i hodeløs eCommerce.

Hva er en storefront?

Dette er området der potensielle kjøpere involverer seg med produktene og tjenestene dine på nett. En storefront er siden der de søker, innhenter informasjon og handler. 

En storefront vil med andre ord bestå av funksjoner for digital handlekurv, kundeservice, betalingsløsninger, priser, produktbeskrivelser, kategoritekster, bilder og lignende.

Med en storefront får bedriften din mulighet til å selge varer og tjenester på en kostnadseffektiv måte, takket være et nettbasert shopping-system. Dette er spesielt tilfelle for butikker som kun finnes på nett, siden behov for butikklokaler bortfaller.

Tradisjonelt sett kan en storefront betraktes som en del av din eCommerce-plattform. Det vil si at storefront og eCommerce-plattformen er koblet sammen. Dette betyr at det ikke kan foretas endringer i den ene, uten at også den andre påvirkes.

Fordelen med eCommerce storefront

En storefront for eCommerce kan jobbes med døgnet rundt, noe som sørger for at kundene får tilgang til oppdatert informasjon hele tiden.

Dette kan sees i kontrast med tradisjonelle storefront-løsninger, hvor det som regel kun gjøres endringer under butikkens åpningstider. Muligheten for å foreta endringer når som helst (og hvor som helst), øker sjansen for at kundene vil handle hos deg.

Storefront for hodeløs eCommerce

Når vi snakker om en storefront for hodeløs eCommerce derimot, er storefront en separat og selvstendig del som ikke er koblet til din eCommerce-plattform på noe vis.

Den hodeløse utviklingen åpner for mer fleksibilitet og smidighet, og du kan fint endre på innhold i eCommerce-plattformen uten at dette påvirker nettbutikkens storefront på noen måte.

Storefronts viktighet innen moderne hodeløs eCommerce

Lurer du på hvorfor storefront er viktig innen moderne eCommerce? Ingen apper er tilkoblet front-end. Nettbutikkens storefront kan nærmest betraktes som et eget lag som ligger over applikasjonene. Vil ikke dette vanskeliggjøre arbeidsflyt og samkjøring mellom ansatte?

Nei. Alle back-end-apper er nemlig laget slik at de ansatte kan arbeide med ulike ting på storefront. Derfor vil det fortsatt være mulig å arbeide med applikasjoner dersom du har riktig storefront, og arbeidsflyten vil ikke påvirkes.

God arbeidsflyt

Se for deg at du er ansvarlig for kjøpsopplevelsen. Du vil da kunne arbeide med eCommerce-systemet, og sørge for at søkefunksjonen og betalingsløsninger fungerer optimalt for kunden. Markedsførere vil fortsatt kunne jobbe med innhold og annonser.

Alle endringer som blir utført, vil automatisk vises i storefront via systemets API. Dette bidrar til økt effektivitet, siden de ulike teamene ikke vil være avhengige av hverandre.

UX-designerne på sin side, kan fortsette å gjøre endringer i designet og forbedre kundeopplevelsen, helt uavhengig av API og data. Dermed tilrettelegges det for god arbeidsflyt basert på front-end-teamets behov, og utviklerne kan jobbe kontinuerlig back-end.

Dersom det dukker opp nye eCommerce-funksjoner og -verktøy, kan disse enkelt bli integrert ved hjelp av API i storefront. Det er dessuten enkelt å flytte et back-end-system, siden det er mulig å endre på front-end-systemet med nye API, uten å måtte skrive det om.

Hvorfor storefront for hodeløs eCommerce oppstod

Tidligere ble gjerne eCommerce-plattformer benyttet av bedrifter som ønsket å selge produkter på nett i tillegg til butikk. De overførte derfor muligheten for klassisk katalog-shopping til en nettbasert løsning, noe som også inkluderte betalingsmuligheter online.

Etter hvert som den teknologiske utviklingen har tatt av, har det dukket opp mengder av programmer og apper. Disse hjelper forbrukerne å finne nøyaktig det de leter etter, med søkefunksjoner og skreddersydde løsninger.

Det er også enklere å handle på nett enn noen gang tidligere. Dette skyldes for eksempel enklere og raskere betalingsmetoder, samt optimaliserte handleopplevelser.

All den nye teknologien og spennende funksjoner har også medført at forbrukerne har høyere forventninger. Dette er grunnen til at hodeløs eCommerce har oppstått, og dermed også storefront som passer til dette.

Effekt av hodeløs eCommerce

Med hodeløs eCommerce får bedriften langt mer fleksibilitet. Det er imidlertid også slik at når eCommerce-plattformen og storefront er to separate enheter, kan ikke lenger storefront være avhengig av eCommerce-plattformen når det kommer til stabilitet.

Dette er viktig å tenke på, spesielt siden nettbutikken din kanskje er bedriftens viktigste inntektskilde. 

En god storefront beregnet på hodeløs eCommerce vil imidlertid kunne gi nettbutikken den samme stabiliteten som du tidligere finn fra eCommerce-plattformen – bare at den er front-end.

Dette er betryggende når du skal håndtere ting i storefront, som sikkerhet, mobilvennlighet, hosting og lignende.

Med kundens behov i fokus

Hvorfor er det viktig å ha en velfungerende storefront dersom du driver med hodeløs eCommerce? Jo, fordi dette hjelper deg med å tilpasse nettbutikken til forbrukernes behov.

En storefront for hodeløs eCommerce gir deg en moderne tilnærming til netthandel, der kunden hele tiden er i fokus. 

Bedriftens storefront kan tilpasses etter hvert som bedriften din måtte endre seg, eller dersom du legger til nye tjenester og produkter.

Du får fleksibilitet og mulighet til å tilpasse nettbutikken til kundenes behov og bedriftens teknologiske løsninger. Dette gjør det enklere å imøtekomme kundenes høye krav og forventninger.

Hva slags storefront for hodeløs eCommerce finnes?

Det finnes en rekke ulike alternativer til storefront for deg som driver med hodeløs eCommerce. 

En av de mest populære variantene er Vue Storefront. Denne varianten er bygget med en hodeløs tilnærming og PWA, og tar i bruk en såkalt JS stack. Dette åpner for en brukervennlig og effektiv handleopplevelse.

Med Vue Storefront kan du foreta endringer front-end, uten at dette har noen innvirkning på back-end. 

Hvilken back-end for eCommerce skal du velge?

Det finnes også mange gode alternativer for deg som ønsker et velfungerende back-end-system for din eCommerce-bedrift.

Blant de mest populære løsningene finner du følgende:

WooCommerce

Magento

Shopify

Trenger du hjelp?

Storefront for hodeløs eCommerce kan gi bedriften bedre arbeidsflyt, samt mer fleksibilitet enn tidligere. En slik storefront vil dessuten sørge for at kundene dine får en bedre handleopplevelse i nettbutikken din, med oppdaterte og moderne løsninger.

Siden back-end og front-end løsninger ikke er avhengige av hverandre, vil endringer du utfører på én av dem ikke påvirke den andre.

Enten du trenger hjelp med back-end eller front-end-løsninger, kan Moo Gruppen hjelpe deg. Vi hjelper deg også med å velge riktig storefront for hodeløs eCommerce. Vi har erfaringen og kompetansen du leter etter.

Vi har lang erfaring med brukervennlige løsninger som tilpasses den enkelte bedrift. Enten du trenger et hodeløst CMS-system, back-end-løsninger for eCommerce eller lignende, kan vi hjelpe deg med å implementere dette.

 Kontakt oss her→

Hodeløs utvikling med Magento 2 er siste skrik når det kommer til ecommerce og netthandel. Ved å benytte seg av hodeløs-metodikken for bygging av nettbutikker får man mer frihet over sidens design, samtidig som man påvirker nettbutikkens ytelse på en drastisk måte.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

En PWA, eller Progressive Web App, er en form for web-applikasjon som lar deg benytte smart web-teknologi. Dette resulterer kort fortalt i at du kan tilby en mer engasjerende, pålitelig og effektiv kundeopplevelse.