search

Hodeløs CMS | Hva er det? | Moo Gruppen

Hodeløs CMS

Finn ut alt om hodeløs CMS!

Hodeløs CMS

De siste årene har det vært mye snakk om hodeløs CMS og hodeløse løsninger. Men hva er egentlig dette og hvordan skiller det seg ut fra tradisjonelle CMS-er? Hodeløse løsninger handler kort sagt om å skille front-end og back-end fra hverandre og la dem kommunisere sømløst.

Med hodeløse løsninger blir det brukt API-er, og fordelene kan være mange. Lurer du på om hodeløs CMS er det rette valget for din bedrift eller nettbutikk? Ta kontakt med oss, vi er eksperter på hodeløs CMS og hodeløs netthandel. Samme kan vi se hvordan dette kan løfte nettbutikken din til nye høyder.

Hva er hodeløs CMS?

Hodeløs, eller hodeløs er et begrep som brukes om det den besøkende ser på nettsiden. Dette er separert fra hvordan og hvor innholdet skapes. Med hodeløs CMs blir innholdet hentet via API, hvilket gjør at fleksibiliteten blir langt større enn hva du får med et vanlig CMS.

Innholdet kan i teorien implementeres hvor enn du ønsker, og derfor er det ingen begrensninger på hvilke applikasjoner og teknologier nettsiden bruker. Med hodeløs CMS, blir ikke innholdet skapt med en kode som presterer det for sluttbrukeren.

Hodeløs CMS gjør innholdet tilgjengelig via API-er. Her blir hver enkelt bruker koblet mot et API og innholdet som trengs blir hentet ut. Dette kan være nettsider, mobile applikasjoner, mobiler eller for eksempel en IoT-enhet.

Med hodeløs blir publiseringsløsningen skilt fra funksjonalitet og design. Fordelen med et hodeløs eller hodeløs CMS, er at dette kan forbedre ytelsen og stabiliteten til systemet. I tillegg legger det til rette for en raskere utvikling.

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg å optimalisere din bruk av WordPress.

Hva er tradisjonell CMS?

Et vanlig eller et tradisjonelt CMS, er et publiseringssystem som samler alt av innhold på ett og samme sted. Her får du vanligvis tilgang på verktøy som lar deg redigere, slette eller opprette innhold på tvers av kanaler. Alt blir lagret i samme database.

Med tradisjonell CMS eksisterer det en kode som fører innholdet i en slags mal, slik at alt innholdet er sammenkoblet. Dette betyr i praksis at nettsidens struktur og måten innholdet blir hentet på, er forhåndsdefinert.

Koblet CMS

Koblet CMs er vanligvis det som blir forbundet med tradisjonelle CMS-er. Her er presentasjonslag og redaktørens grensesnitt integrert med hverandre. Dersom du har et koblet CMS, vil innholdet bli hentet fra samme database og det blir formatert og levert i sanntid fra systemet til de besøkende. Her kan du også opprette og vise innhold i det samme systemet.

Frikoblet CMS

Med frikoblet CMS blir redaktørgrensesnittet kun brukt av et CMS, og et annet system blir brukt for presentasjon. Dette er en relativt utdatert løsning som ikke blir brukt av like mange selskaper som før. Grunnen til dette ligger enkelt i at de tradisjonelle CMS-ene har blitt bedre med årene, og det er derfor ikke behov for to forskjellige systemer.

Fordel med hodeløs

Hodeløse løsninger og CMS-er, har de siste årene økt i popularitet innen en rekke bransjer. Særlig har e-handelsmarkedet og nettbutikker fått øynene opp for fordelene med hodeløse løsninger. Dette gir deg blant annet muligheten til umiddelbart å spisse og tilpasse, etter hvilket behov brukeren har.

I teorien betyr dette du umiddelbart kan endre på elementer i front-end, som for eksempel design, uten at dette påvirker logistikken og prosessene som finnes i back-end. Nå trenger du aldri mer bekymre deg for feilmeldinger som følge av endringer i utseendet og front-end.

Dette er også en stor fordel for markedsfører som gjerne ikke har den kunnskapen som kreves for å vedlikeholde back-end. Det kan være vanskelig å utvikle back-end løsninger når en ikke har de rette IT- og kode-kunnskapene. Da blir det igjen vanskelige å gjøre endringer i front-end, kun fordi dette kan påvirke prosessene i back-end.

Disse problemene kan nå forsvinne med hodeløse løsninger. Nå kan markedsførere endre på designet, legge inn kampanjer og jobbe med front-end, uten at dette påvirke det som skjer bak kulissene i back-end. Hodeløs kan med andre ord spare deg mye tid, penger og unødvendige problemer.

Oppsummering

Hodeløs CMS handler om at front-end og back-end er totalt separert fra hverandre. Dette åpner for muligheten til å endre på front-end, uten at du endrer på back-end. Disse to operer altså helt individuelt og kan endres uten at det har en effekt på den andre. Med hodeløse løsninger, er det API-er som er det mest populære valget for kommunikasjon.

API-er kan sørge for sømløs kommunikasjon mellom front-end og back-end, samtidig som begge er separert fra hverandre. Med en slik løsning blir det mye enklere å opprettholde kommunikasjonen mellom ulike elementer på og bak nettsiden din.

Dette betyr at du kan jobbe med front-end, uten å påvirke back-end. Skal du for eksempel endre på designet eller legge inn en kampanje? Med tradisjonelle CMS-er vil dette kunne føre til problemer og feilmeldinger, da disse endringene har en effekt på de prosessene som skjer i back-end. Med hodeløs slipper du å bekymre deg for dette.

Dersom du allerede har en nettside og ønsker å integrere et CMS, vil det naturlige valget være å gå for en hodeløs, eller hodeløs løsning. Da slipper utviklerne å skrive over eksisterende koder, og du er ikke avhengig av spesifikke mappestrukturer eller teknologier.

Moo Gruppen hjelper deg med hodeløs CMS for nettbutikker!

Flere nettbutikker ser nå mulighetene og fordelene som kommer med API-integrasjoner og hodeløse løsninger. Med API får du redusert eller fjernet de hindringene som er satt for kreativitet i både back-end og front-end. Med API får du et bindeledd som gjør det enklere for front-end og back-end å kommunisere.

Det kan dog ta tid å integrere en hodeløs løsning. Fordelene er mange, men her er det viktig å lage seg en god strategi og oversikt over budsjett samt ressurser. Ettersom front-end og back-end operer individuelt, vil de nå oppfattes som to forskjellige deler med hver sin infrastruktur.

Med API-er blir det også vanskeligere å rette feil og finne ut hvor feilen er. Det blir lettere å oppdatere i front-end, men kan bli vanskeligere å finne eventuelle feil for IT-personell. Dersom du er bekymret for dette, kan vi i Moo Gruppen hjelpe deg. Det finnes plattformer som sørger for en langt mer behagelig overgang til hodeløs, særlig for nettbutikker.

Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål vedrørende hodeløs netthandel. Vil du vite mer om hodeløs CMS? Eller kanskje du lurer på om dette egentlig er det rette valget for din bedrift. Kontakt oss i dag og vi lover å gi deg en ærlig vurdering samt svare på alt du måtte lure på om hodeløs netthandel.

 Kontakt oss her→

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

E-handels-giganten Amazon kommer til Sverige. Hva betyr dette for norsk varehandel og din nettbutikk?

Ønsker du bistand i WordPress? Vi i Moo Gruppen hjelper deg med optimalisering og vedlikehold.

WordPress 5.4 sikrer bedre personvern 

WordPress 5.4 ble lansert i slutten av mars med flere personvernrelaterte forbedringer 

Det velkjente CMS-systemet, WordPress, har kommet med flere oppdateringer i WordPress 5.4. Mest merkverdig er forbedringene gjort rundt personvernsvertkøyene til plattformen, som både skal forbedre brukeropplevelsen og utvide dataene rundt uthenting av personopplysninger. 

wordpress 5.4 med bedre personvern

Hundrevis av oppdateringer og justeringer i nye WordPress 5.4 

Alt i alt inneholder WordPress 5.4 hele 122 oppdateringer og forbedringer, samt funksjonsforespørsler. I tillegg til dette finner vi også 210 feilrettinger, alt i henhold til WordPress 5.4 sin feltguide.  

WordPress har forbedret hvordan personopplysninger hentes ut i samsvar med GDPR-regelverket. Dette har blitt gjort for å sikre at informasjon om personlige opplysninger og andre data, blir gjort tilgjengelig for brukere på en bedre måte. 

Utviklere kan også utvide brukerdatagruppering gjennom et nytt datafilter, og ZIP-posten for persondata og opplysninger vil fremover inneholde en JSON-fil med dataene, slik at de er mer transporterbare. I tillegg til 17 ulike personvern-oppdateringer til CMS-systemet, har WordPress også lagt til en ny funksjon som lar utviklere filtrere overskriftene på alle personvernrelaterte e-poster. 

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg å optimalisere din bruk av WordPress.

Justerer hele CMS-et til WordPress

sikkerhet med wordpress 5.4

Sikkerhet har vært viktig for WordPress å jobbe med i denne oppdateringen, og det synes godt når det kommer til justeringer gjort i selve CMS-systemet. Her har det blitt gjort en håndfull utviklerfokuserte forbedringer, som inkluderer bedre informasjon rundt eventuelle feil i wp_login_failed-handlingen. 

WordPress-samfunnet har også adressert uklarheter i meldinger som kommer opp når en bruker forsøker å hente passordet sitt igjen. I versjon 5.4 vil også WordPress-administratorer kunne dra mye nytte av forbedringer gjort på blokkerings-editoren, samt andre administrative forbedringer. Det har også blitt rapportert at man nå kan forvente en redusert lastetid på 14 prosent, og en på 51 prosent når det kommer til time-to-type for innlegg som overskrider 36.000 ord.  

Vi optimaliserer din bruk av WordPress

Det er altså mye å glede seg over i WordPress 5.4, et av verdens mest brukte publiseringsverktøy. Publiseringsplattformen fortsetter å utvikle seg videre. Ønsker du å optimalisere bruken av WordPress, kan vi i Moo Gruppen hjelpe deg i dag!

Vi bistår med å optimalisere din bruk av WordPress, og herunder faller selvfølgelig vedlikehold og oppdateringer. Ta kontakt i dag for en helt uforpliktende prat! Kontakt oss her→

Hodeløs CMS utvikling er muligens en av de mest omdiskuterte løsningene i dette tiåret.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Mye har skjedd siden de første nettbutikkene kom på banen tidlig på 90-tallet. Siden den gang har vi gått fra små nisjebutikker, til digitale konsern som styrer netthandelen. Milliarder av mennesker har i dag tilgang på netthandel, og det er ofte fra fingerspissene 24 timer i døgnet gjennom mobiltelefonene våre.