search

HubSpot CRM | Fordeler og ulemper | Moo Gruppen

Dette er fordelene og ulempene, finn ut om dette passer for din bedrift.

HubSpot CRM – fordeler og ulemper

I 2014 lanserte HubSpot sitt gratis system for CRM (Customer Relationship Management). Dette har påvirket hvordan mange bedrifter jobber med både kundeservice, markedsføring og salg.

HubSpot byr utvilsomt på et brukervennlig system, og det koster i tillegg ingenting for selve CRM-systemet. Denne programvareløsningen passer kanskje spesielt bra for små eller mellomstore bedrifter, samt nybegynnere innen CRM.

Det er likevel viktig å merke seg at HubSpot CRM ikke passer for alle. Vi skal her se nærmere på fordelene og ulempene ved å ha dette CRM-systemet!

Først og fremst: Hva er et CRM-system? 

Et fullverdig CRM-system lar deg enkelt integrere kundeservice, salg og markedsføring som en del av bedriftens daglige driftsområder. Med et CRM-system vil du med andre ord kunne dekke mange av bedriftens behov.

Et system for CRM kan hjelpe deg med å tiltrekke prospekter til bedriftens salgsavdeling, finner varme leads, ferdigstille salg og å få fornøyde kunder. For salgsteamet vil et CRM-system kunne fungere som en database med kontaktinformasjon til prospekter og kunder.

Bedriftens CRM-system kan i tillegg loggføre informasjon om tidligere kundekontakt, leads og diverse brukerkontoer. Siden CRM-systemet også kan automatisere ellers tidkrevende oppgaver (som å fylle ut skjemaer), kan salgsavdelingen spare mye tid.

Har bedriften et CRM-system, kan med andre ord dette gi bedriften fleksibilitet, oversikt og færre administrative oppgaver. HubSpot CRM er et slik CRM-system, men hvilke fordeler og ulemper bør du regne med?

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg med å finne den beste løsningen for din bedrift.

Fordeler ved HubSpot CRM

Det finnes en rekke gode grunner til å benytte seg av HubSpot CRM. Det er blant annet enkelt å organisere og utvikle bedriftens liste over kontakter, samt bedriftens salgs-pipeline.

I tillegg er systemet gratis, noe som gjør at det passer de fleste bedrifter. Her er det største fordelene ved HubSpot CRM:

Live chat

Den første fordelen vi ønsker å trekke frem ved HubSpot CRM, er at tjenesten gir deg tilgang på et chat-verktøy. Dette verktøyet kalles Conversations, og er en live chat-tjeneste. Chatten ble lagt til HubSpot CRM i 2018, og kan benyttes av alle brukerne.

Chatten er dessuten enkel å administrere og ta i bruk. Denne chat-funksjonen gir deg også mulighet for å anvende en chat-robot, dersom du har behov for dette. 

Bruker du en betalt versjon av HubSpot, vil du få tilgang til enda mer avanserte chat-funksjoner. Dette innebærer blant annet at du kan skreddersy innkommende chat-meldinger slik at de blir mer oversiktlige for dine ansatte.

Enkelt og tidsbesparende

HubSpot CRM er kjent for å være like enkelt å ta i bruk som det er effektivt. Ved å gi bedriftens ansatte tilgang på tidsbesparende verktøy som dette, vil du lette en del av arbeidsbyrden. 

Det vil for eksempel automatisk legges til kontaktinformasjon til 20 millioner bedrifter. Dette kan spare de ansatte for mye leting etter potensielle leads.HubSpot er også veldig oversiktlig. På et rent og ryddig dashboard vil du kunne se hele salgstrakten i sanntid. Med oversiktlige rapporter om produktivitet, salgsaktivitet og ytelse, vil det være enkelt å holde følge med de ansatte og kundene.

Gratis CRM-system

En av de absolutt største fordelene ved HubSpot CRM, er at programvaren er gratis. Ifølge HubSpot er det heller ingen fare for at CRM-systemet skal koste penger i fremtiden. Du har tilgang på HubSpot CRM selv om du ikke er en betalende kunde hos HubSpot.

I tillegg til å være gratis, gir HubSpot CRM deg tilgang til å legge til et ubegrenset antall brukere. Det betyr i praksis at du kan legge til både salgsavdelingen, kundeserviceavdelingen og markedsføringsavdelingen om du ønsker det!

Integrert med HubSpot Marketing

Dersom du allerede benytter HubSpot Marketing, kan du se frem til at HubSpot CRM benytter samme database. Det betyr at det ikke er behov for ytterligere integrasjon, noe som ville ført til merarbeid.

Denne samkjørte løsningen tillater salgs- og markedsføringsavdelingen å jobbe tett sammen. Det blir dermed en myk og fin overføring av leads du skaffer via markedsføring, til potensielle kunder for salgsavdelingen.

Ubegrenset med skreddersydde løsninger

En annen fordel ved HubSpot CRM, er at CRM-systemet ikke har begrensinger for skreddersydde løsninger. Mange andre CRM-tjenester opererer med slike begrensninger, noe som kan oppleves som frustrerende.

Dette betyr at du enkelt kan skreddersy HubSpot sine CRM-tjenester til din spesifikke bedrift sine salgsrutiner og merkevare.

Få innsikt i kundens atferd

HubSpot CRM gir deg også fordeler som at du kan spore kundens handlinger på automatisk basis. Dette kan gi bedriften din et verdifullt innblikk i kundeatferd. 

Hva er fordelen med dette? Jo, det blir enklere å følge opp kunden! Det å lære seg kundens atferd, gjør det enklere å tilpasse markedsføringen deretter

Sporing av e-poster

Det er blant annet mulig å få tilgang på utvidelser til e-post-tjenere som Outlook eller Gmail. Dette åpner for at du kan sjekke hvordan kundene responderer på e-postene du har sendt ut. 

Du kan også se hvorvidt e-poster har blitt åpnet eller klikket på. Dette er nyttig informasjon om kundeatferd, fordi du kan få en viss idé om kunden har oversett e-posten eller bare åpnet den og gått videre. Kanskje din neste e-post trenger et mer selgende emne?

Ulemper ved HubSpot CRM

Selv om det finnes svært mange fordeler ved HubSpot CRM, finnes det også enkelte ulemper. Dette gjør at systemet ikke nødvendigvis passer like godt for alle bedrifter.

Vi skal nå se på noen av de største ulempene ved å anvende HubSpot CRM:

For enkelt?

Vi har nevnt HubSpot CRM sine enkle løsninger som en fordel. For noen bedrifter kan det imidlertid hende at dette CRM-systemet blir litt for enkelt.

Dersom bedriften har mange ansatte i salgsteamet, kan det kanskje føles som at HubSpot CRM ikke har alle de avanserte funksjonene du er ute etter. Hvorvidt dette gjelder deg, kommer helt an på hva slags krav du stiller til et CRM-system.

Lite fleksibelt CRM-system?

HubSpot gir deg mange gode muligheter til å tilpasse CRM-systemet til din unike bedrift. Men sammenlignet med enkelte andre CRM-systemer, er kanskje ikke HubSpot CRM så fleksibelt som det kunne ha vært.

Dersom bedriften din har en svært kompleks salgsrutine, kan det hende at HubSpot CRM ikke har den fleksibiliteten du ønsker.

Begrenset antall funksjoner

HubSpot CRM er nokså nytt sammenlignet med enkelte andre tilsvarende systemer. Derfor er det visse begrensninger når det kommer til unike funksjoner.

Utviklerne bak HubSpot oppdaterer imidlertid programvaren med nye funksjoner til stadighet. Derfor kan du se frem til mange spennende og nyttige funksjoner i tiden som kommer.

Er HubSpot noe for deg?

Det er ikke tvil om at HubSpot CRM gir deg mange fordeler. Det er gratis, enkelt å bruke, kan integreres med HubSpot Marketing, og det gir deg verdifull innsikt i kundens atferd. 

CRM-systemet kan imidlertid ha noen ulemper. Har bedriften svært kompliserte salgsrutiner, er kanskje ikke CRM-systemet avansert nok – eller har mange nok funksjoner.

For de fleste bedrifter vil imidlertid HubSpot CRM inneholde alle funksjoner de har behov for.

Dersom du har lyst til å integrere HubSpot CRM, kan Moo Gruppen hjelpe deg med nettopp dette. Vi har lang erfaring med brukervennlige og salgsfremmende løsninger. Kontakt oss i dag for mer informasjon om HubSpot CRM eller andre CRM-systemer!

 Kontakt oss her→

Når en drifter en nettbutikk vil unektelig ideen om gratis frakt være viktig å vurdere. Det må enten bli en kostnad du selv tar, eller som prises inn i produktene.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

HubSpot er blant markedets ledende programvareløsninger når det kommer til kundeservice, markedsføring og salg for bedrifter.