search

Hvor mye koster Magento 2 design?

magento 2 design

Moo Gruppen kan hjelpe deg med Magento 2 design

Dette koster nettbutikk med Magento 2 design

Ønsker du å designe en nettbutikk fra bunnen av? Eller kanskje oppdatere en gammel nettbutikk? Da er det naturlig å lure på hvor mye dette koster. Design er tross alt en veldig viktig del av nettbutikken, og her er det mange som ønsker å investere mer for bedre resultater. Dette er tross alt førsteinntrykket for kunden, og det kan avgjøre hvorvidt en lander et salg eller ei. 

Det er mange faktorer som må overveies når du skal investere i design til nettbutikken. Hvor stort budsjett du har, samt hvilken plattform du skal bruke, er blant de viktigste faktorene. Her er det mange som har valgt Magento de siste årene, da denne plattformen byr på god funksjonalitet. 

magento 2 design

Magento er populær blant webdesignere

Magento er en plattform for nettbutikker som er basert på en såkalt åpen kildekode. Dette innebærer i praksis at programvaren kan endres og redigeres akkurat slik en selv ønsker. Det gir deg ganske mange gode muligheter, dersom du har peiling på hvordan du koder. 

Plattformen skilter også med gode sikkerhetsfunksjoner, der få andre kan måle seg med deres nivå. Videre er det også verdt å nevne at dersom du har flere nettbutikker, så kan du i administrasjonspanelet til Magento styre samtlige på en gang.

Kom i gang nå!

Trenger du hjelp med Magento 2 design i din nettbutikk?

Magento 2 design – Kode selv eller outsource?

Det viktigste spørsmålet du må stille deg selv for å finne ut av kostnaden, er hvorvidt du skal kode selv eller outsource. I Magento er det over 5,000 filer du kan endre på. Det er med andre ord mye å jobbe med her om du virkelig skal optimalisere nettbutikken din. Et Magento-kurs tar vanligvis rundt 30 dager og lærer deg det meste om dette. 

Dersom du ikke har noen tidligere erfaring med koding, er det kanskje best å sette ut oppdragene til en webutvikler. Her er det naturligvis viktig å finne noen som har spesialisert seg innenfor Magento. Enten du hyrer inn en front-end, back-end, eller full-stack utvikler, så får du akkurat den hjelpen du trenger. Her viker kostnadene stort, og det viktigste er uansett at du velger riktig selskap til å hjelp deg. Moo Gruppen har ansatte med mange års erfaring med koding og utvikling av Magento 2 design for nettbutikker og er derfor et trygt valg.

magento 2 design koding

Hva koster webutvikler til Magento 2 design?

Kostnaden for å utvikle en nettbutikk i Magento er nesten umulig å komme frem til. Selve plattformen i seg selv vil, akkurat som alle andre plattformer, medføre et par kostnader. Dette inkluderer skjulte avgifter. Derfor er det lurt å ha noen ekstra kroner satt til side for disse.

Når det gjelder utvikleren for Magento 2 design i seg selv, så er sjansene her også lave for at en får et eksakt svar på antall timer prosjektet vil ta. Det kan være en fordel å spørre om en fastpris for nettbutikken, for på den måten å kunne sikre budsjettene sine. Samtidig vil dette kunne innskrenke mulighetene noe for designeren, som videre kan føre til dårligere resultater enn ønsket. 

magento 2 design

Magento Open Source vs. Magento Commerce

Som nevnt er Magento en velkjent plattform blant mange webdesignere, og mange velger Magento 2 design. Dersom du ønsker å benytte deg av denne plattformen for din nettbutikk, så vil valget stå mellom Magento Open Source og Magento Commerce.

Magento Open Source

Magento Open Source er en løsning som sikter seg inn på de nettbutikkene som har mindre enn 10 millioner kroner i årlig omsetning. Her får du en rekke nyttige funksjoner som er gode å ha i en vekstprosess, slik som kampanjeprising, kuponger, produktvideoer, og mye mer. Løsningen er her gratis for brukeren i utgangspunktet. 

Den nevnte utviklingen, hosting, og videre vedlikehold og oppdatering må du derimot betale for av egen lomme. Etter hvert vil unektelig behovet for utvidelser av funksjonene oppstå også. Noen utvidelser er gratis, mens andre faktisk kan koste deg over 100,000 kr. 

Dersom du benytter Magento Open Source er det også viktig å budsjettere inn læring for de ansatte, slik at de kan bruke programmet i det daglige. 

Magento Commerce

Magento Commerce sikter seg inn på nettbutikker som omsetter for over 10 millioner kroner i året. Her koster det vanligvis alt mellom 200,000 kr og 2,5 millioner kr å drifte plattformen årlig. Dette inkluderer derimot funksjoner knyttet mot SEO, innhold, kataloger, ordre administrasjon, design, og diverse temaer. Du får dessuten også med statistiske analyser og viktige rapporter. 

I det hele tatt er Magento Commerce en versjon som kommer med det aller meste en trenger for å drifte en suksessfull nettbutikk. Merk at du fortsatt er nødt til å enten hoste selv eller finne en annen host. Dette er ikke et valg du ønsker å ta lett på med en så stor nettbutikk. Administrert hosting på dedikerte servere kan koste deg fra 5,000 kr og opp per måned, men det kan fort være verdt det. 

En fastsatt pris på Magento 2 design

Det å fastsette en kostnad for nettbutikk med Magento 2 design er vanskelig. Her spiller selvfølgelig størrelsen og behovet ellers inn på prisen. Uansett er det gode muligheter for å lage et appellerende design, dersom du gir budsjettet ditt nok spillerom. Et godt UX design tar tid, men til gjengjeld får du oftere desto høyere konvertering og en langt bedre brukeropplevelse.

Om du ønsker mer informasjon om hva det vil koste deg å designe en nettbutikk i Magento, så bistår vi i Moo Gruppen deg gjerne. Enten du ønsker å møtes til en kaffe eller ta en prat over telefonen, så er vi her for deg!

Kontakt oss her

Se hvorfor WordPress nettbutikk med Woocommerce er verdens beste kombinasjon!

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

E-handels-giganten Amazon kommer til Sverige. Hva betyr dette for norsk varehandel og din nettbutikk?

Digital Rådgiver Susann har en lidenskap for performance marketing og har raskt blitt god på digital markedsføring. Susann går i dybden og jobber både med kortsiktige og langsiktige mål for å oppnå best mulig resultat. Susann er opptatt av å hjelpe kundene med en høyest mulig ROAS og benytter ulike verktøy innen annonsering og SEO for å oppnå best mulig konvertering.