search

Forståelse av PDM, ERP, DAM og PIM: Nøkkelforskjeller for suksess innen e-handel

Lås opp digital suksess: En guide til nøkkelsystemer!

Forståelse av PDM, ERP, DAM og PIM: Nøkkelforskjeller for suksess innen

PDM, ERP, DAM og PIM er en rekke løsninger tilgjengelig på markedet for bedrifter til å håndtere data. Det er avgjørende å forstå forskjellene. Disse verktøyene er essensielle for å tilfredsstille behovene innen e-handel. Deres integrasjon gir vekstmuligheter for SMB-er innen e-handel. Hva disse løsningene tilbyr din bedrift, er viktigere enn å forstå akronymenes fulle betydning. La oss forstå hver enkelt løsning.

Produktdatabehandling (PDM)

Forståelse av PDM, ERP, DAM og PIM: Nøkkelforskjeller for suksess

PDM står for Product Data Management. PDM hjelper bedrifter med å administrere alle produktrelaterte data og prosesser innenfor et Product Lifecycle Management-system. Det brukes primært av ingeniører for å spore tekniske spesifikasjoner, produksjonsinstruksjoner og CAD-filer.

De ledende produsentene av PDM i 2024 er: Siemens PLM Software, Upchain, Plytix, SolidWorks, Informatica, Delogue, TDSmaker, INCONY og flere. Det anslås at det globale markedet for Product Data Management (PDM) programvare vil være på USD 2 532,41 millioner innen 2023, opp fra USD 5 227,27 millioner i 2030, med en årlig vekst på 10,9 %.

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg å optimalisere din bruk av WordPress.

Fordelene med PDM

Forståelse av PDM, ERP, DAM og PIM: Nøkkelforskjeller

PDM er et behov for enhver virksomhet. Her er de grunnleggende årsakene til det.

 • Øker effektiviteten i produktutviklingen.
 • Reduserer feil og syklustider.
 • Forbedrer samarbeid mellom team.

Hvem trenger PDM?

Forståelse av PDM, ERP, DAM og PIM

PDM faller inn under kategorien produktlivssyklushåndtering (PLM). Det anbefales å være ideelt for produktutviklingsselskaper som trenger en enkelt kilde til sannhet for all teknisk produktdata. Vi har allerede diskutert fordelene med PDM ovenfor som det tilbyr til din virksomhet i 2024. For å vokse i denne digitale æraen, trenger du PDM.

Foretaksressursplanlegging (ERP)

Forståelse av PDM, ERP, DAM og PIM: Nøkkelforskjeller for suksess innen e-handel

ERP refererer til foretaksressursplanlegging som tilbyr informasjon og data til virksomheter i forhold til ordrebehandling, lager, logistikk, regnskap, HR og CRM i ett system. Det er anslått at 220 016 selskaper bruker ERP-verktøy for å vokse og generere inntekter i 2024.

De ledende landene som bruker ERP er USA og India. De ledende ERP-programvaremarkedene inkluderer Microsoft Dynamics, Workday, etc. Microsoft Dynamics anses å ha en total markedsandel på rundt 25,32 %. For å spore dine ressurser og data, er ERP en nødvendighet. Basert på de nyeste statistikkene, er det globale markedet for ERP anslått å nå 78,4 milliarder dollar innen år 2026.

Fordeler med ERP

Forståelse av PDM, ERP, DAM og PIM: Nøkkelforskjeller for suksess inne

Her er de nevnte fordelene med ERP i 2024.

 • Strømlinjeformer prosesser og informasjonsflyt.
 • Øker teamets samarbeid og produktivitet.
 • Reduserer feil ved manuell dataregistrering.

Hvem trenger ERP?

Egnet for organisasjoner med forsyningskjeder, samt selskaper i ulike bransjer som trenger omfattende forretningsstyring.

Digital Asset Management (DAM)

Forståelse av PDM, ERP, DAM og PIM: Nøkkelforskjeller for sukse

DAM refererer til programvare for digital ressursforvaltning som hjelper til med å administrere digitale eiendeler som videoer, bilder, dokumenter, logoer og presentasjoner. Det regnes som den mest omfattende, oppdaterte, tilgjengelige og sikre lagringen av digitale filer relatert til dine produkter. De nevnte fordelene med DAM har gjort at 43 % av organisasjonene globalt bruker DAM-programvare for sine virksomheter.

De ledende selskapene som bruker DAM inkluderer Adobe, Canto Inc., Bynder, Cognizant, og så videre. Den globale markedsandelen for DAM ble anslått til 3,45 milliarder USD i 2022 og er beregnet å nå 12,29 milliarder USD innen 2030.

Fordeler med DAM

 • Sentraliserer og sikrer digitalt innhold.
 • Sikrer enkel tilgang og konsistens av digitale filer.
 • Effektiviserer samarbeid og distribusjon.

Hvem trenger DAM?

Markedsavdelinger og bedrifter som trenger konsekvent og oppdatert digital asset management. DAM hjelper organisasjoner ved å tilby flere funksjoner. I tillegg til lagringsløsninger gir DAM bedrifter effektivitet, konsistens og effektivitet i markedsføringskampanjer.

Produktinformasjonshåndtering (PIM)

Forståelse av PDM, ERP, DAM og PIM: Nøkkelforskjeller for suksess innen e-handel

I denne digitale æraen i 2024 har det blitt ekstremt enkelt for nettbedrifter å administrere produktinformasjonen sin ved hjelp av PIM. PIM står for Produktinformasjonshåndtering.

Investeringen i denne nye teknologien vil hjelpe bedrifter i deres vekst og øke inntektene deres innen 2030. Etterspørselen etter PIM globalt har økt. Det anslås at den globale andelen av PIM vil være USD 12 621,65 millioner i 2027. Likevel trengs det detaljert forskning av bedrifter for å ta informerte beslutninger angående disse verktøyene.

Fordeler med PIM

 • Sentraliserer produktinformasjon.
 • Sparer tid og øker samarbeid.
 • Sikrer konsekvent og nøyaktig produktinformasjon på tvers av alle kanaler.

Hvem trenger PIM?

B2B- og B2C-netthandelsbedrifter med ulike salgskanaler og komplekse produktdatasett.

Sammenligning av systemene

Forståelse av PDM, ERP, DAM og PIM: Nøkkelforskjeller for

PIM vs. DAM:

DAM: Administrerer digitale eiendeler (videoer, bilder).
PIM: Administrerer og distribuerer produktinformasjon, inkludert digitale eiendeler og tekst.

PIM vs. PDM:

PDM: Fokuserer på tekniske data under produktutvikling.
PIM: Gir omfattende produktinformasjon for salg og markedsføring.

PIM vs. ERP:

ERP: Organiserer forretningsfunksjoner, men mangler detaljert produktinformasjon.
PIM: Forbedrer ERP-data med rike produktbeskrivelser for konsekvent kundeinformasjon.

Konklusjon

Forståelse av PDM, ERP, DAM og PIM: Nøkkelforskjeller for

Fortsatt forvirret? Bruken av disse verktøyene bør baseres på dine forretningsbehov og mål. Hvert av disse verktøyene fungerer på forskjellige måter som driver forretningsvekst, effektivitet og konkurransefortrinn.

For å integrere disse systemene trenger du ekspertråd og assistanse. For mer informasjon kan du kontakte Moo Gruppens eksperter og få hjelp med skreddersydde løsninger. Kontakt oss her.

Som en erfaren innholdsforfatter er jeg forpliktet til å lage engasjerende og informativt innhold. Min tilnærming er forankret i grundig forskning og en dyp forståelse av publikums behov, noe som sikrer at hvert stykke jeg produserer er både verdifullt og relevant.