search

E-postkampanje | Tips og triks | Moo Gruppen

E-postkampanjer

Ønsker du å lage gode E-postkampanjer for din bedrift?

Slik lager du den perfekte e-postkampanjen

En e-postkampanje regnes for å være en av de mest effektive markedsføringskanalene når det gjelder bedriftsmarkedsføring. Men for mange bedrifter er dette en kode som det er veldig vanskelig å knekke.

Mens noen designer e-postkampanje etter e-postkampanje som fører til at salgstallene skyter til himmels, så er det noen som river av seg håret i frustrasjon fordi de ikke får det til å stemme. For det å lage den perfekte e-postkampanjen er en skikkelig utfordring.

Det kan være ekstremt demotiverende å se noen oppnå suksess med noe som rett og slett ikke fungerer for deg. Men det betyr ikke at du skal slutte å prøve, for det finnes mange måter å designe en e-postkampanje på. 

I bunn og grunn handler det om å finne en måte som fungerer for deg, og vi ønsker å gi deg en liten dytt i det som kan vise seg å være riktig retning. Nedenfor vil vi gi deg noen tips som kanskje kan hjelpe deg å designe den perfekte e-postkampanjen!

E-postkampanje

1) Bli kjent med abonnementene dine

Enhver e-postkampanje tar utgangspunkt i at en person har samtykket til at du kan sende dem e-poster i forbindelse med bedriftsmarkedsføring. Da bør du gjengjelde tjenesten med å bruke litt tid på å bli bedre kjent med abonnementene dine.

Dette er noe som vil være fordelaktig for begge parter. Du får verdifull informasjon som du kan bruke for å designe suksessfulle e-postkampanjer i fremtiden, og abonnementene dine vil få en følelse av at du ikke bare ønsker å tjene penger på dem.

Om du vil skaffe deg et innblikk i hvilke mennesker abonnementslisten din består av, så må du få denne informasjonen fra dem. Det er den beste (og forhåpentligvis eneste) fremgangsmåten i forbindelse med dette. Få dem til å svare på spørsmål som:

  • Hva heter du?
  • Hvor gammel er du?
  • Hvilke interesser har du?
  • Hva jobber du med?
  • Eventuelt hva studerer du?

Selv om det er snakk om helt banale ting, så har menneskers demografi faktisk ganske mye å si for hvilke vaner de har i forbindelse med det å lese e-post. Eksempelvis er det usannsynlig at en person som jobber 7-16 eller 8-17 leser e-post på samme tidspunkt som en student.

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg å optimalisere E-postkampanjer for din bedrift

2) Send en hyggelig velkomst e-post

E-postkampanje

Dette er dog ikke informasjon du får kloa i automatisk. Ei heller fungerer det slik at folk har vane for å legge igjen personlig informasjon på en tilfeldig nettside. Derfor kan det være en god idé å sende en kort e-post for å ønske dem velkommen.

Dette er noe du bør gjøre relativt kort tid etter at du har begynt å abonnere på e-poster fra deg. For det er et tidspunkt hvor de fleste forventer å få en e-post, og kanskje er mest mottakelig for å samhandle med deg.

Her kan det også være en god strategi å dele opp velkomst-e-posten i en mindre e-postkampanje. Det vil blant annet få det til å se litt mer naturlig ut.

En undersøkelse viser at velkomst-e-poster har en åpningsrate på så mye som 86 % i gjennomsnitt, noe som forteller oss at dette er en fremgangsmåte som faktisk fungerer.

3) Gi e-postkampanjen et personlig preg

Det er svært sjelden at en bedrift har kun én målgruppe som de prøver å nå frem til med budskapet sitt. Derfor er det viktig å kartlegge hvem som er interessert i hva, slik at du kan henvende deg til riktig del av målgruppen.

Eksempelvis om din målgruppe er jenter i tenårene, så er det mange jenter som passer inn i denne kategorien. Men i realiteten interesserer nok 13 år gamle jenter seg for noe litt annet enn jenter som fyller 18 år om bare noen få måneder.

For å oppnå et best mulig resultat, så er det viktig at du gir e-postkampanjen din et personlig preg. Om budskapet er rettet mot 13 år gamle jenter, så bruker du virkemidler for dette. Vice versa om budskapet er mer relevant for de nesten 18 år gamle jentene.

Det er mange fordeler med det å personalisere e-postkampanjer. Blant annet så øker det e-postenes åpningsrate og genererer mer klikk og engasjement, samtidig som det reduserer at e-posten umiddelbart havner i papirkurven.

4) Vis abonnementene dine at du setter pris på dem

Dette punktet kommer naturligvis an på hva bedriften din tilbyr. Men generelt sett er det veldig viktig å vise abonnementene dine at du setter pris på dem, og det er noe du kan gjøre ved å tilby produkter og tjenester til en rabattert pris i en tidsbestemt periode.

Å kjøre tilbud og kampanjer med jevne mellomrom er noe bedriften kan tjene mye på. I tillegg kan det også føre til at flere folk abonnerer på e-poster fra bedriften din, da tilbud og kampanjer gjør bedriften mer attraktiv.

Det vil også være fordelaktig å skille mellom ordinære kunder og abonnementskunder i perioder. Gi abonnementskundene tilgang til salgsseksjonen tidligere eller kjør et tilbud som det kun er abonnementskunder som får.

E-postkampanje

5) Finn ut hva som ikke fungerte, og lær av feilene dine

Det er imidlertid ingen som forventer at du skal være verdensmester i å designe e-postkampanjer den første gangen du gjør det. I tillegg vil det gjøre deg godt å være litt snill med deg selv, hvis det ikke gikk som du håpet på med det samme.

Det føles naturligvis ikke slik, men en dårlig e-postkampanje vil by på nyttig erfaring som du kan bruke til din fordel på et senere tidspunkt. I motsetning til en skoleeksamen der du bare får én karakter uten begrunnelse, så vil resultatanalysen din gi deg begge deler.

Eksempelvis kan det hende at resultatanalysen din viser at abonnementene ikke en gang tok seg tid til å åpne e-posten fra deg. Det forteller oss at for eksempel emnelinjen din ikke er så god som den kunne vært. Da kan du jobbe litt ekstra med den på neste e-postkampanje.

At man lærer av sine feil, er et utsagn som har blitt svært typisk i en rekke situasjoner, men til tross for det så er det en god huskeregel når du driver med bedriftsmarkedsføring!

 

Ta kontakt i dag for en helt uforpliktende prat, vi hjeloer deg gjeren!  Kontakt oss her→

Se hvorfor WordPress nettbutikk med Woocommerce er verdens beste kombinasjon!

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Har du akkurat startet din egen bedrift? Da er e-postmarkedsføring en enkel og svært rimelig måte å spre ordet om bedriften din på. Men ofte opplever vi at dette er enklere sagt enn gjort for de fleste. E-postmarkedsføring er rett og slett noe som mange bedrifter opplever som utfordrende. I verste fall fører det til at de dropper det helt.