search

Bildekomprimering i WooCommerce

bildekomprimering

Se hvordan du kan redusere lastetiden på ditt nettsted med bildekomprimering

Hvorfor bør jeg komprimere bilder til WooCommerce nettbutikken?

Visste du at innholdet i en nettbutikk i stor grad påvirker lastetiden? Design, videoer og elementer kan påvirke hvor raskt siden din lastes inn, og bilder kan være en avgjørende faktor. En nettside som laster raskt vil igjen kunne øke konverteringsraten din, derfor er det viktig å tenke over størrelsen på bilder.

 

En nettbutikk er som regel fylt opp med innhold – uansett om du har en stor produktkatalog eller er nyoppstartet. I forhold til andre nettsider, vil nettbutikker ofte ha et større antall bilder. Her ligger det ofte flere bilder knyttet til et produkt, og jo større katalog du har, desto flere bilder vil nettsiden inneholde.

 

Selv om bildene i utgangspunktet ikke er særlig store, vil det antallet bilder også kunne spille inn på lastetiden. Som drifter av en nettbutikk, er det lett å glemme hvor mange bilder som egentlig blir publisert. Men sammenligner du din nettbutikk med andre type nettsider, vil du nok snart se forskjellen på mengder bilder.

 

Filstørrelser er avgjørende for lastetiden din, men heldigvis er det mulig å redusere denne uten å ødelegge bildene. Mange vegrer seg gjerne for å redusere filstørrelser da de tenker at dette automatisk reduserer kvaliteten på bildet. Med bildekomprimering kan du gjøre filstørrelsen mindre, uten at dette utsetter bildets kvalitet.

optimalisering av produktbilder

Hvorfor er lastetid viktig?

Lastetid er viktig av flere grunner. Vi har alle opplevd nettsider som laster tregt og vet at dette er et irritasjonsmoment som lett får oss til å gi opp siden. Forventningene til forbrukerne øker i takt med teknologiens utvikling. Forbrukerne er vant til at ting skjer fort, og vi vil gjerne finne det vi leter etter raskt og enkelt.

 

For nettbutikker er er en rask lastetid avgjørende. E-handelsmarkedet er preget av mye konkurranse og det er lett for kunder å snu i døren og gå videre til andre nettsider. For å få kundene til å forbli på nettbutikken din, må du legge til rette for en god brukeropplevelse. Dette starter først og fremst med en nettside som laster inn raskt.

 

Videre vil en rask lastetid kunne gi deg flere fordeler. Når søkemotorer som Google, Bing og Yahoo velger hvilke nettsider de ønsker å fremme i sine resultater, ser de på en rekke faktorer. Her blir brukervennlighet vurdert nøye, og en nettside med god lastetid blir sett på som særlig brukervennlig. Med andre ord kan lastetiden påvirke din rangering i søkemotorer.

 

Får du kundene til å bli på nettsiden din, vil sjansene for konvertering også øke. Det er viktig å kunne tilby like rask lastetid på alle enheter, enten kunden bruker desktop eller mobil. Flere forbrukere benytter seg nå av mobiler og nettbrett når de handler på nett. Derfor vil søkemotorer også vurdere hvorvidt nettsiden er brukervennlig og tilbyr responsive design med god lastetid uavhengig av plattform.

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg med optimalisering i WooCommerce

Slik forbedrer du lastetid i nettbutikk med bildekomprimering

Det flere grep du kan ta for å forbedre lastetiden på nettbutikken din. Ofte er det gjerne kun snakk om få sekunder fra eller til som kan være avgjørende for om salget synker eller øker. Dersom du ønsker å forbedre lastetiden, vil det være smart å starte med bildekomprimering.

 

Ved å komprimere bildene, reduserer du størrelsen på filen. En større fil gjør nettsiden tregere, da det tar lengre tid for forbrukerne å få lastet inn innholdet. Derfor sier det seg selv at mindre filer fører til mindre laste tid. Hvorfor er det da så mange nettbutikker som ignorere dette?

 

En av grunnene til at nettbutikker ikke komprimerer bilder, er gjerne fordi de er redd for at dette reduserer kvaliteten. Gode bilder av høy kvalitet er viktig for å fremstå profesjonell på markedet. Ofte blir disse lastet opp uten hensyn til størrelse og lastetid. Men det er mulig å redusere størrelsen på bildet, uten at dette reduserer kvaliteten på bilde.

 

Det finnes gode verktøy som kan redusere filen, uten å utsette kvaliteten. Det er dette som kalles for komprimering. Ved å optimalisere bilde og komprimere dette før det lastes opp, vil du kunne tilby spektakulære bilder uten å bekymre deg for at det skaper problemer for lastetiden.

bildekomprimering

WooCommerce bildekomprimering

Produktbilder er en viktig del for enhver nettbutikk. Du ønsker å gi kundene dine gode og detaljerte bilder av det du selger, slik at det vekker kjøpelysten. Høykvalitetsbilder kan være med på selge produktet, men det er viktig å sørge for at kunden ikke faller av på kundereisen til produktet.

 

Bilder av høy kvalitet kommer ofte som en stor fil. Dette kan gjøre nettsiden din treg og det kan ta lang tid for kunden å bevege seg rundt mellom de ulike sidene og kategoriene. Gode produktbilder av høy kvalitet kan ha en positiv effekt på salget ditt, men størrelsen på disse filen kan også gi deg motsatte resultater.

 

For å unngå dette må du optimalisere produktbildene til din WooCommerce nettbutikk. Det finnes en rekke verktøy som kan komprimere filene, slik at du fortsatt får de selgende bildene uten de negative konsekvensene som følger med størrelsen.

Se hvordan du kan øke salget ditt med gode produktbilder→

Alternativ til komprimering

Det er også mulig å forandre dimensjonene på bildet. Ved å endre høyden og bredden på bildet vil også størrelsen på filen reduseres. Ønsker du å gjøre dette, burde du tenke nøye gjennom hvilken størrelse som egentlig passer seg til produktet du selger. Selger du enkle produkter uten mye detaljer, vil ikke størrelsen på bildet ha like mye å si.

 

Selger du derimot produkter med mye detaljer, som for eksempel smykker, vil det være viktig for kunden å kunne zoome inn på bildet for å få med seg hele produktet. Da er det viktig at kvaliteten på bildet er høy, og denne kan bli noe svekket dersom du kun endrer på bildets dimensjoner. Med komprimering derimot, bevarer du bildets kvalitet.

Moo Gruppen hjelper deg med bildekomprimering

Moo Gruppen har arbeidet med å utvikle WooCommerce nettbutikker i flere år. Vi tilbyr alt fra rådgivning og opplæring, til skreddersydde nettbutikker utviklet fra bunnen av. Vi kjenner WooCommerce plattformen inn og ut, og har lang erfaring med å optimalisere nettbutikker og deres innhold. 

 

Moo Gruppen legger stor vekt på brukervennlighet og funksjonalitet. Vi utvikler nettbutikker som konverterer. Dersom du ønsker å bedre lastetiden til din WooCommerce nettbutikk, kan vi hjelp deg. En god lastetid øker sjansene for konvertering, gir bedre resultater i søkemotorer og kan være avgjørende for omsetningen din.

 

Vi går gjennom nettbutikken din og komprimerer bildene, slik at de ikke er et hinder og skaper problemer for brukervennligheten til siden. Kvaliteten til bildene vi være den samme, men filstørrelsen blir redusert for en optimal hastighet. Kontakt oss i dag og la oss hjelpe deg med å få din WooCommerce nettbutikk til å laste raskt. Kontakt oss her→

Se hvorfor WordPress nettbutikk med Woocommerce er verdens beste kombinasjon!

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

E-handels-giganten Amazon kommer til Sverige. Hva betyr dette for norsk varehandel og din nettbutikk?

Digital Rådgiver Susann har en lidenskap for performance marketing og har raskt blitt god på digital markedsføring. Susann går i dybden og jobber både med kortsiktige og langsiktige mål for å oppnå best mulig resultat. Susann er opptatt av å hjelpe kundene med en høyest mulig ROAS og benytter ulike verktøy innen annonsering og SEO for å oppnå best mulig konvertering.