search

Øk salget i din nettbutikk med gode produktbilder

produktbilder nettbutikk

Slik forbedrer du produktbilder i nettbutikken din

Gode produktbilder hever nettbutikken din

Et godt bilde fanger alltid oppmerksomheten til besøkende. Når du benytter deg av bilder på din nettside, vil disse ofte være det forbrukerne assosierer med deg. Billige bilder av dårlig kvalitet vil dermed føre til at besøkende assosierer dine produkter nettopp med denne kvaliteten. Det er derfor veldig viktig å investere i gode produktbilder, og dette bør stå sentralt i strategien din. 

Studier har tidligere vist at omtrent 75 % kjøper basert på produktbilde. En annen statistikk viser at 22 % av produkter ble sendt i retur, da produktbildene simpelthen ikke viste frem produktet riktig. Videre er det også verdt å nevne at gode bilder oppnår en 40 % høyere sjanse for å deles i sosiale medier. Dette innebærer at din nettbutikk kan oppnå nye markedsandeler i nye kanaler. 

Det er med andre liten tvil om at gode produktbilder hever nettbutikken din. I denne artikkelen skal vi gå gjennom alt du trenger å vite om produktbilder i nettbutikk.

produktbilder nettbutikk

Hva er et produktbilde?

Produktbilder viser frem dine produkter i nettbutikken gjennom profesjonelle fotografier. Her er ideen at det for hvert produkt skal være flere bilder som viser produktet fra forskjellige vinkler. Målet er at forbruker skal få et inntrykk av hvordan produktet faktisk ser ut i et rom. Dette kan øke antallet konverteringer betraktelig i en nettbutikk.

Et produktbilde trenger tross alt ikke bare å være et bilde av produktet foran en hvit bakgrunn. For eksempel kan mer instruktive bilder være gode for å øke salgene. Dersom et produktbilde viser frem bruken av produktet, setter dette nemlig forbrukeren mer inn i produktet. Målet her er at forbruker skal forestille seg at de benytter seg av produktet. 

Dessuten kan produktbilder ha 360 graders vinkel, mer detaljerte fotografier, og til og med studiobilder. Her er det viktig å tenke over hvilken type produktbilde som kan passe til akkurat din nettbutikk. 

gode produktbilder

Gode produktbilder i nettbutikk er veldig viktig

Gode bilder er veldig viktige i den grad at de gir kunden en følelse av produktet. Det er ingen skjult hemmelighet at fysiske produkter har en stor fordel her, da kunden kan se, ta på, og få en følelse av hvordan produktet er. Et godt produktbilde må ta sikte på å kunne gjøre opp for gapet mellom fysisk og online shopping. 

Jo bedre bildene er, jo flere klikk får de. Selv produkter kunden ikke tidligere har vært interessert i, kan her stå frem. Dessuten er også gode produktbilder viktige for merkevaren. Kunden kan i verste fall assosiere produktet i seg selv med dårlig kvalitet, dersom bildet som viser det frem ikke er godt nok. 

Utstyr for et perfekt produktbilde

Ønsker du å ta egne produktbilder? Dette kan være en løsning dersom du ikke har råd for øyeblikket til å benytte en profesjonell fotograf. Da er det et par forskjellige ting du er nødt til å kjøpe inn. For eksempel trenger du kamera, stativ, hvit eller sort bakgrunn, og god belysning. Avhengig av budsjettet ditt kan du investere i ytterligere utstyr, dersom det er et behov for det. 

En profesjonell fotograf er å foretrekke for best mulig resultat, men her er det snakk om små prosentforskjeller i konvertering. For et stort konsern er dette viktig, mens det for en liten nettbutikk kanskje ikke enda er verdt det. En kan tross alt, med forbehold om riktig belysning og god bakgrunn, ta fine bilder også med sin smarttelefon. 

Slik tar du produktbildet

Har du allerede kjøpt inn utstyret og er klar for å ta et produktbilde? Det er faktisk enklere enn mange tror. Sett opp den hvite bakgrunnen først, og styr deretter kunstig LED-lys og gjerne sollys mot denne. Fest deretter kameraet i sitt stativ, og plasser dette et passende stykke unna produktet. Deretter skal du helst ta en rekke forskjellige bilder fra flere vinkler. 

Til slutt kan du se gjennom de mange bildene du nå har. Hvilke fremstiller produktet på best måte? Er det noen vinkler som gir bedre inntrykk av produktet? Disse bildene kan du så laste opp, og forhåpentligvis vil dette føre til en oppsving i salg. 

De største merkevarene lever på produktbilder

De aller største merkevarene i dagens marked leverer alle gode produktbilder. Ønsker du å lære av de beste, kan for eksempel Mulberry og Land Rover være gode til å få litt ekstra inspirasjon. Disse merkevarene gir kundene utallige bilder, der en kan få sett flere vinkler og zoomet slik en ønsker. 

Nettbutikker begynner også å levere tidligere nevnte 360 graders løsninger. Dessuten kommer teknologi som VR og AR på banen, der du kan forestille deg produktet i ditt eget hjem. Her har for eksempel møbelprodusentene gjort en stor innsats. 

Selg mer med gode bilder!

Produktbilder er helt essensielle for salget. Uansett hvor fine dine produkter er, hjelper det fint lite dersom kundene ikke får øynene opp for dem. Nettopp derfor passer Moo Gruppen på at alle nettbutikker vi utvikler setter gode bilder i sentrum.

Dersom du ønsker ytterligere rådgivning rundt produktbilder i nettbutikk, kan Moo Gruppen bistå deg. Vi setter deg i kontakt med de riktige ressursene for dette. Kontakt oss i dag for hjelp! Kontakt oss her→

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Digital Rådgiver Susann har en lidenskap for performance marketing og har raskt blitt god på digital markedsføring. Susann går i dybden og jobber både med kortsiktige og langsiktige mål for å oppnå best mulig resultat. Susann er opptatt av å hjelpe kundene med en høyest mulig ROAS og benytter ulike verktøy innen annonsering og SEO for å oppnå best mulig konvertering.