search

4 fordeler med målrettet e-postmarkedsføring

E-postmarkedsføring  er en optimal måte å drive markedsføring på.

Fire fordeler med målrettet epost markedsføring

E-post er kanskje den mest kostnadseffektive måten å kommunisere med potensielle kunder på. Det er imidlertid ikke spesielt gunstig å sende én og samme e-post til alle kunder hver gang. Dette kan fort oppleves som spam, og kan på sikt skade bedriftens rykte.E-postmarkedsføring kan gi gevinster dersom det brukes riktig.

Masseutsendelse av en e-post som ikke er skreddersydd mottakeren hører fortiden til. I dag finnes det heldigvis smarte systemer som lar deg sende ut relevante e-poster til kunder som befinner seg ulike steder i salgstrakten, eller kunder som har utført spesifikke handlinger.

Enhver bedrift har som mål å oppnå økt omsetning og tydelig ROI (return on investment), altså avkastning. Dagens markedsføringsmetoder gjør det enklere enn noensinne å nå ut til prospekter – gjennom alt fra sosiale medier og søkemotorer, til e-post.

Det er mange måter å nå ut til potensielle kunder på. Det viktigste er at du når ut til dem via kanaler der det er sannsynlig at de ser markedsføringsinnholdet ditt. Med nærmere 4 milliarder e-postbrukere i verden, er e-post utvilsomt en effektiv kanal for kommunikasjon.

E-postmarkedsføring

Hva er målrettet e-postmarkedsføring?

E-post er en av de mest effektive markedsføringskanalene. Det sies faktisk at for hver krone som benyttes på e-postmarkedsføring, kan du tjene inn 42 kroner. Og det er en god avkastning! E-postmarkedsføring kan øke både ROI, profitt og salg.

Målrettet e-postmarkedsføring handler om å sende ut e-poster som er tilpasset mottakeren, slik at det er større sjanse for at innholdet engasjerer. Ved å ta utgangspunkt i kundedata du har tilgjengelig, kan du sende ut skreddersydde e-poster til ulike kundesegmenter.

Du kan for eksempel sortere kundemassen din inn i segmenter basert på kjønn, alder, interesser eller lignende. Dette gir deg mulighet til å sende ut målrettet og personalisert innhold i e-postene.

Kom i gang nå!

Ønsker du å bruke e-post i markedsføring for din bedrift?

Fire fordeler du ikke kan ignorere

E-postmarkedsføring

Målrettet e-postmarkedsføring byr på mange fordeler, og det finnes derfor få grunner til å ikke ha dette som en del av bedriftens markedsføringsstrategi. 

Skreddersydde e-poster er dessuten noe alle bedrifter kan benytte seg av, da markedsføringsmetoden koster minimalt. Det eneste som trengs er en plattform for automatisert markedsføring. 

Vi skal nå se nærmere på de fire viktigste grunnene til at du bør benytte deg av målrettet e-postmarkedsføring!

1. Mer relevant innhold

Ved hjelp av segmentering kan du sørge for at innholdet du sender ut på e-post er tilpasset og relevant for målgruppen. For å kunne sende ut relevant innhold, må du nødvendigvis også ha kundedata. 

Forsøk derfor å samle inn mest mulig nyttig informasjon om nye kunder som registrerer seg, gjerne idet de registrerer seg i et velkomstprogram eller lignende. Du kan også be kundene om å oppdatere sine preferanser i henhold til markedsføring. Slik kan du bli bedre kjent med dem.

Når du sender ut interessant og relevant innhold til kundene, øker sjansen for at kunden engasjerer seg i e-posten. Dette vil igjen øke sjansen for konvertering og klikk, siden e-posten gjerne inneholder tilbud eller informasjon som er av verdi for leseren.

Jo mer du greier å segmentere kundebasen din, jo mer målrettet og presis vil markedsføringen bli! Ved hjelp av PII (personally identifiable information) kan bedrifter hente ut informasjon om alt fra kjønn og alder til kjøpsmønster.

2. Bedre kunderelasjoner

En annen god grunn til å benytte seg av målrettet e-postmarkedsføring, er at du bedrer forholdet mellom bedrift og kunde. Økt relevant på innholdet gjør nemlig at kunden opplever å få mer verdi ut av kundeforholdet.

Det langsiktige bildet viser at dette vil føre til bedre kunderelasjoner. Send derfor ut relevante tilbud og annet innhold jevnlig, slik at kunden ser frem til å motta e-poster fra bedriften din.

Jo mer bedriften greier å overgå kundens forventninger, jo høyere respekt og tillitt vil kunden få til merkevaren din.

3. Økt ROI ved å bruke epost markedsføring

En tredje fordel ved å benytte seg av målrettet epost markedsføring, er at innholdet vil appellere til flere kunder enn ellers. Dette fordi du sender ut rett innhold til riktig tid. Dette vil engasjere mottakeren i økt grad, og dermed også føre til høyere konverteringsrate.

Med flere betalende kunder vil du også oppleve økt ROI, altså at du får mer igjen for pengene du investerer. 

Kanskje du kan sende ut tilbud om spesifikke produkter til kunder du vet liker den aktuelle produktkategorien? Selv grunnleggende og helt enkel segmentering basert på kjønn eller alder kan gi en merkbar effekt på ROI.

Ifølge undersøkelser kan du som markedsfører oppnå en ROI-økning på hele 760 % dersom du benytter deg av segmentert og målrettet e-postmarkedsføring.

4. Langvarige kundeforhold med e-postmarkedsføring

En annen fordel ved målrettet epost markedsføring som ikke bør ignoreres, er at du kan oppnå mer langvarige kundeforhold. Det er med andre ord ikke bare enklere å oppnå bedre kunderelasjoner, du kan også sørge for at det holder seg slik – år etter år.

Når kunden opplever å få tilsendt skreddersydde e-poster og engasjerende innhold, vil dette også motivere vedkommende til å handle hos bedriften din flere ganger. 

Forbrukere som setter pris på innholdet du sender vil sannsynligvis sjekke ut sortimentet ditt ytterligere, både i og utenfor e-post-innboksen. 

Dersom du kan videreføre denne positive kundeopplevelsen til omnikanal-markedsføringen din, er sjansen stor for at forbrukeren vil handle hos deg fremfor konkurrentene.

E-postmarkedsføring

Hvordan optimalisere teknikken?

Husk at forbrukerne er mennesker, og at de sannsynligvis endrer preferanser fra tid til annen. Derfor er det viktig å optimalisere utsendelser av målrettede e-poster med jevne mellomrom. Slik sørger du for at mottakeren hele tiden mottar relevant innhold.

Det finnes en rekke metoder for å optimalisere e-postene. Sjekk for eksempel klikkrate på e-postene, eller hvorvidt mottakerne har åpnet e-postene. Du kan også be kunden om å oppdatere egne preferanser.

Slik kan du hele tiden tilpasse markedsføringsmaterialet du sender ut til ulike kunder. Husk også at du bør ta hensyn til både psykografi, demografi, atferd og geografi når du skal segmentere kunder.

Trenger du hjelp med målrettede e-postkampanjer?

Ved hjelp av målrettet epost markedsføring kan du nå ut til potensielle kunder med relevant innhold som kan gi bedre kunderelasjoner. Dette vil igjen kunne påvirke graden av respons, omsetning og hvor langt kundeforholdet blir.

Dersom du ønsker hjelp med automatiske systemer for markedsføring og målrettede e-poster, kan Moo Gruppen hjelpe deg. Vi har lang erfaring på området, og vet nøyaktig hvordan du kan nå ut til kundene!

 Kontakt oss her→

Se hvorfor WordPress nettbutikk med Woocommerce er verdens beste kombinasjon!

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Skal du lage din første nettside, er det mye å huske på. Brukervennlighet, design og godt<br /> innhold har mye å si på hvordan din nettside blir rangert i søkemotorer.