search

Strategi for B2B Markedsføring i 2021

markedsføring bedrift til bedrift

Finn ut hvordan du kan forbedre din B2B markedsføring her!

Strategi for B2B markedsføring

Alle som jobber med salg bedrift til bedrift (B2B) vet at dette er langt mer krevende enn salg fra bedrift til kunde (B2C). Det finnes en rekke grunner til dette. B2B-salg innebærer ofte at du skal overbevise mellom seks og ti beslutningstakere, fremfor én kunde som ved B2C.

 

Innen B2B-salg er det dessuten ofte snakk om tjenester og varer av relativt høy verdi. Dette kombinert med mange kompetente beslutningstakere, gjør salgsprosessen lang – og ofte komplisert. Da gjelder det å ha en god B2B markedsføringsstrategi!

 

Husk samtidig på at B2B-kunder, altså beslutningstakerne, er helt vanlige mennesker. Dette betyr at de, i likhet med B2C-kunder, ønsker å motta tjenester fra firmaer som utstråler god kundeservice og produkter som appellerer. 

 

B2B-kunder påvirkes også av B2C-standarder. Beslutningstakerne er tross alt vanlige forbrukere på fritiden, og kjøper helt vanlige forbruksvarer. Vi skal nå se nærmere på hvordan du lykkes med din B2B markedsføringsstrategi!

markedsføring bedrift til bedrift

Hva er B2B?

Før vi ser nærmere på hvordan du kan lykkes med B2B markedsføring, er det greit å vite nøyaktig hva som menes med B2B.

 

Bedrift til bedrift markedsføring beskriver i utgangspunktet all markedsføring og salg som rettes mot organisasjoner og bedrifter.

 

Bedrifter som hovedsakelig selger tjenestene sine til organisasjoner og bedrifter, omtales gjerne som B2B-bedrifter.

 

B2C-markedsføring på sin side, er markedsføring og salg som rettes mot enkeltindivider fremfor bedrifter. Denne formen for markedsføring retter tradisjonelt sett mer fokus på den enkeltes behov og utfordringer.

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg med B2B markedsføring

Personalisering av B2B markedsføringsmateriell

utarbeidelse av B2B markedsføringsstrategi

Visste du at 83 % av bedriftskunder oppgir at de foretrekker å bli behandlet som mennesker fremfor «tall»? Dette er viktig å tenke over før du starter med B2B markedsføring. 

 

Du bør derfor ta hensyn til B2B-kundens kundedata for å kunne tilby en mest mulig personlig opplevelse. Det finnes flere måter å hente inn kundedata på, for eksempel gjennom cookies eller kommunikasjon. Husk også å ta konteksten i betraktning når du skal kommunisere.

 

Mange som driver med omnikanal-markedsføring bygger markedsføringsmodellene sine etter B2C-modeller. Det er imidlertid viktig å huske på at systemet også bør være tilpasset B2B-kunder spesifikt, slik at det er mulig å bruke datafelter for spesial- og engrospriser. 

 

Når du driver med B2B markedsføring er det også greit å tenke på at markedsføringen bør segmenteres etter bedriftskundens bransje og størrelse. Dette er ikke mer avansert enn å innhente informasjon om kjønn og alder innen B2C-salg.

Kundeopplevelsen er sentral i B2B markedsføring

Tidligere oppga mange B2B-kunder at pris var den mest avgjørende faktoren når de skulle ta hensyn til kjøp. Dette har imidlertid endret seg. Ifølge undersøkelser oppgir nå 80 % av B2B-kunder at beslutninger om kjøp i stor grad baseres på kundeopplevelse.

 

Selve produktet og prisen teller kanskje ikke mer enn 20 %. Derfor er det avgjørende å fokusere på personalisert kundeservice, god kommunikasjon og hurtig levering av produkter. Dette bidrar til å gi B2B-kunden en forbedret kundeopplevelse.

 

Det er også viktig å gi B2B-kunder et godt førsteinntrykk. Husk at mange B2B-kunder allerede er mer en halvveis i kjøpsprosessen før de lander på nettsiden din. Førsteinntrykket er derfor avgjørende for hvorvidt kunden handler hos deg eller går videre til konkurrenten.

Benytt riktige kanaler for B2B markedsføring

For å lykkes med din B2B markedsføringsstrategi, er det også avgjørende at du benytter deg av riktige kanaler for å nå ut til potensielle kunder. Her finnes det mange muligheter, som for eksempel e-post og sosiale medier.

 

Skal du ta i bruk sosiale medier, kan LinkedIn være et fint sted å starte. Per dags dato finnes det over 630 millioner profesjonelle i nettverket til LinkedIn, og hele 63 millioner av disse er beslutningstakere i ulike bedrifter og bransjer. 

 

Det er også greit å vite at 46 % av trafikken som drives til nettsiden din via sosiale medier kommer fra nettopp LinkedIn. Det finnes med andre ord mange gode grunner til å benytte seg av markedsføring på denne plattformen om du skal nå ut til bedriftskunder.

 

En annen populær plattform for bedrifter er Facebook. Her kan du også nå ut til mange potensielle kunder. Husk også at både LinkedIn og Facebook lar deg lage målrettede annonser. Her kan du enkelt nå ut til bedriftskunder med spennende tilbud!

B2B markedsføring

Ønsker du å finpusse din B2B markedsføringsstrategi?

Det å lage en markedsføringsstrategi for B2B kan være utfordrende. Heldigvis finnes det mange smarte verktøy og systemer som kan hjelpe deg på vei. 

 

Moo Gruppen hjelper deg med å implementere systemer som gjør det enkelt å nå ut til bedriftskunder med personalisert innhold. Vi kan også hjelpe deg med på sette opp gode systemer for kundeservice, og å tilpasse nettsiden med UX-design.

 

Kombinert vil dette føre til at dine B2B-kunder får en bedre kundeopplevelse, noe som igjen vil føre til økt konverteringsrate. Kontakt oss i dag om du vil vite mer om B2B markedsføring! Kontakt oss her –>

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Ser du etter en norsk Magento leverandør for utvikling av din nettbutikk?

Digital Rådgiver Susann har en lidenskap for performance marketing og har raskt blitt god på digital markedsføring. Susann går i dybden og jobber både med kortsiktige og langsiktige mål for å oppnå best mulig resultat. Susann er opptatt av å hjelpe kundene med en høyest mulig ROAS og benytter ulike verktøy innen annonsering og SEO for å oppnå best mulig konvertering.