search

Sosialt salg – se hvordan du kan lykkes med social selling!

Slik lykkes du med social selling og nettverksbygging

seo - markedsstrategi - synlig på google

Sosialt salg

Sosiale medier er et fint verktøy å bruke for å holde kontakt med venner og bekjente. Men i businessverden er sosiale medier også en måte å finne nye kunder. Det finnes mange sosiale nettverk som kun fokuserer på å skape kontakter og bygge nettverk innen business- og jobb verdenen. Vet du hvordan du skal bruke disse nettverkene, kan du tjene stort.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på sosialt salg, eller social selling. Dette er en metode brukt for å selge seg selv og sine produkter gjennom nettverksbygging på sosiale medier. Aldri før har det vært så lite avstand mellom selger og kunde som det er nå. Spiller du kortene dine riktig, kan du også bruke sosiale medier til å gjøre sosiale salg.

 

Hva er sosialt salg?

Social selling, eller «sosialt salg» som vi sier på norsk, er en måte å selge seg selv og produktet sitt på. Her handler det om å bruke sosiale nettverk til å finne og forstå potensielle kunder. Poenget for selgeren er å lage en meningsfull relasjon med mennesker de har et ønske å komme i kontakt med. Målet er at med en slik relasjon, vil selgeren være det naturlige valget når den potensielle kunden er klar til å kjøpe.

Ingen liker å føle at salg blir dyttet på dem. Da er det fort gjort at kunden føler seg brydd og gjerne manipulert. Uansett hva du ønsker å selge, er det viktig å skape et forhold med kundene før et salg kan bli gjort. For å lykkes med sosialt salg må du være genuin og bruke tiden din godt til å dyrke relasjonen før du prøver å selge noe.

optimalisering digital markedsføring - synlig på google
Strategi og rådgiving for kunder med nettbutikk

Hold potensielle kunder oppdatert

Når du har laget deg et nettverk av potensielle kunder, er det viktig å fortsette å dyrke relasjonen slik at de ikke glemmer deg. Dette kan du gjøre ved å for eksempel holde dem oppdatert på hva din bedrift foretar seg. Bruker du for eksempel LinkedIn, kan du poste oppdatering og vise frem arbeidet ditt der.

Les mer

Da vil kundene jevnlig få se hva du driver med, og samtidig sørger du for at din bedrift ikke går i glemmeboken. Sørg for at profilene du bruker til sosialt salg og nettverksbygging er profesjonelle. Få med viktig informasjon om deg og selskapet ditt, og ikke vær redd for å skryte litt ekstra av suksessfulle kampanjer og firmapresentasjoner.

Her kan det være lurt å lage innholdsplaner. Du vil ikke overfylle nyhetsoppdateringen til kundene dine, og du vil hvert fall ikke fremstå som plagsom. Da kan du risikere å miste forholdet til kunden. Lag spesifikke planer for hva du vil poste og når du vil postet det. Vær konsekvent med innholdet ditt og sørg for at det er informativt og engasjerende.

Engasjer deg

Selv om det er viktig at de potensielle kundene er oppdatert på deg, er det også viktig at du engasjerer deg i det de gjør. Igjen er Linkedin et fint verktøy å bruke her. Sørg for at du er oppdatert på kundenes fremgang og hva de holder på med. Dette vil komme godt med når du i fremtiden skal prøve å selge dem noe. Dette er også en fin måte å gjøre grundig research på kunden, noe som er viktig.

Les mer

Når du skal selge noe til kunden, må du vite at dette er noe de kan være interessert i kjøpe. Har du gjort grundig research og fulgt med på kunden, har du kanskje fått idéer om hva du kan hjelpe kunden med. Finn ut hva de trenger og lag en plan på hvordan du kan hjelpe kunden med akkurat dette.

For å holde relasjonen i livet, kan det være lurt å gi kunden tips og råd om de trenger det. Gjerne del historier fra ditt eget selskap og snakk om relevante endringer i markedet. Nettverksbygging på nett foregår på akkurat samme måte som i virkeligheten på konferanser. Engasjer deg i kunden og gi av deg selv og din bedrift.

brukervennlighet
smidig prosjektgjennomføring med magento rådgiver

Vær tålmodig

Når det kommer til sosialt salg, er det viktig å være tålmodig. Det tar tid å bygge en relasjon, men fordelene kan virkelig være store. Gjør research på markedet og finn potensielle kunder du vil nettverke med. 

Sørg for å holde relasjonen i live og engasjer deg i kundens bedrift. Tar du i bruk noen av disse tipsene og er konsekvent, vil du nok se resultater!

Hjelp til sosialt salg i nettbutikk!

Moo Gruppen har med årene utviklet en rekke nettbutikker, og vi bistår gjennom hele økosystemet. Markedsføring er her selvfølgelig veldig viktig, og sosialt salg er i et langsiktig perspektiv meget gunstig å implementere.

Kontakter du oss i dag, tar vi gjerne en uforpliktende prat om hvilken strategi som best kan øke salget i din nettbutikkKontakt oss her→

Vekst og skalering av din nettbutikk

Rackbeat sitt lagerstyrings software muliggjør smart, rask og enkel lagerstyring. Vi er godkjente partnere av Rackbeat.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Vi fungerer som en totalleverandør for våre kunder og henter inn kompetanse og løsninger fra partnere der det kreves,

Digital Rådgiver Susann har en lidenskap for performance marketing og har raskt blitt god på digital markedsføring. Susann går i dybden og jobber både med kortsiktige og langsiktige mål for å oppnå best mulig resultat. Susann er opptatt av å hjelpe kundene med en høyest mulig ROAS og benytter ulike verktøy innen annonsering og SEO for å oppnå best mulig konvertering.