search

SEO Manual | Våre tips for SEO 2020

Slik kan du forbedre SEO i 2020 og årene fremover

SEO - Digital markedsføring, synlighet på google

SEO manual for 2020

SEO er en innarbeidet disiplin hos alle suksessfulle nettbutikker. Jobben en legger inn her definerer nettbutikkens organiske synlighet i søkemotoren. Engangs Innsatser hjelper dessverre ikke her, og en må holde seg oppdatert på hvordan Googles algoritmer utvikler seg med tiden. 

I utgangen av 2019, og tidlig i 2020, har det allerede kommet en rekke oppdateringer i algoritmen. Teknologien utvikler seg dessuten hurtig, og det er flere ting å være obs på fremover. Vi har i denne korte manualen gått over noen av de viktigste punktene for SEO tips i 2020 du skal se opp for. 

EAT som kjerneverdi 

EAT (Expertise, Authoritativeness, and Trustworthiness) er et noe moderne begrep for hvordan Google ser gjennom innholdet på nettsider. Det er viktig at informasjonen som deles fremstår som om en ekspert har skrevet det og at det er pålitelig informasjon. Google analyserer skrevet tekst og gjennomfører automatisk vurdering av informasjonen.

Googles hovedoppgave er tross alt å levere de mest relevante resultatene til sine søkere. Ha derfor EAT i bakhodet hele veien, og lever innhold som følger disse kravene. For å bli godt likt av Google, bør du skrive for leseren først og fremst. 

seo - markedsstrategi - synlig på google
digital markedsstrategi - synlighet på google

Video SEO og YouTube

Det er fort gjort å tenke på skriftlig innhold når en jobber med SEO. Video er derimot blitt veldig viktig på nett, og derfor verdsetter Google også dette veldig høyt i søk. Google er tross alt eier av YouTube, slik at å publisere videoer der slettes ikke er noen dårlig ide. 

Algoritmene fanger opp innholdet i videoene dine gjennom avansert tale til tekst teknologi. Dessuten kan du inkludere gode beskrivelser og hashtags for å gjøre innholdet enda tydeligere for Google. 

Talestyrt kjøpsprosess

Enten den er bygd inn i vår telefon, eller vi kjøper en helt egen enhet, er talestyring brukt av mange. Innholdet du leverer på din nettside bør derfor være optimalisert mot stemmesøk. Men hvordan gjør du det?

Mange søker ved hjelp av spørsmål. Dersom du optimaliserer innholdet i nettbutikken din, slik som «hva er en prosessor?», kan du dermed tiltrekke mye relevant trafikk fra stemmesøk. Du kan dessuten også dukke opp i det som kalles featured snippet. Dette er en kort definisjon øverst i søkeresultatene. 

brukervennlighet
konkurransefortrinn nettbutikk

Infografikker for bedret visualisering

En infografikk kombinerer bilder og tekst i et informativt og visuelt uttrykk. Det gjør det enklere for leseren å få fatt på nøkkelinformasjon. Dermed blir de gjerne værende lengre på siden. 

Dessuten kan infografikker ha en veldig god positiv effekt på lenker inn mot siden. Dersom andre nettsider velger å benytte din infografikk, skal de helst gi en informativ lenke til sine egne lesere om hvor denne kom fra. 

Tekstforfatter for nettbutikk – SEO

Vår anbefaling er at du som nettbutikk eier legger ditt hovedfokus på kjernevirksomheten din og benytter profesjonell tekstforfatter for å skrive gode tekster som gir verdi til dine lesere. Med godt innhold og kontinuerlig publisering av tekster kan du arbeide deg opp mer organisk trafikk. Vi som profesjonell nettbutikk leverandør tilbyr også tekstforfatter tjenester.

Nettbutikk
webdesign og funksjoner

Få hjelp med SEO!

De ovennevnte punktene er selvfølgelig bare en brøkdel av hva SEO har å by på i 2020 og årene fremover. Allikevel er disse punktene basert på et par virkelig spennende teknologier. En forbedring innenfor disse punktene er et godt utgangspunkt for bedre ranking i Google.

Moo Gruppen har god erfaring med SEO, og vi hjelper deg gjerne med å bedre din innsats. Ta kontakt i dag for en helt uforpliktende prat!→ 

Rackbeat sitt lagerstyrings software muliggjør smart, rask og enkel lagerstyring. Vi er godkjente partnere av Rackbeat.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Vi fungerer som en totalleverandør for våre kunder og henter inn kompetanse og løsninger fra partnere der det kreves,

Digital Rådgiver Susann har en lidenskap for performance marketing og har raskt blitt god på digital markedsføring. Susann går i dybden og jobber både med kortsiktige og langsiktige mål for å oppnå best mulig resultat. Susann er opptatt av å hjelpe kundene med en høyest mulig ROAS og benytter ulike verktøy innen annonsering og SEO for å oppnå best mulig konvertering.