search

PIM vs. DAM | Vi gir deg oversikten

PIM vs. PAM

Her er oversikten over PIM vs. DAM som gir deg svaret på hva som er best for din bedrift.

PIM og DAM

I dagens digitale tidsalder utvikler teknologien seg i rasende fart. I den forbindelse er det mange bedrifter som er usikre på hvilke løsninger som passer best for akkurat dem. Dette gjelder kanskje spesielt når det kommer til innholds løsninger og digitalt innhold. I denne artikkelen får du en god oversikt over PIM vs. DAM.

Systemene DAM (Digital Asset Management) og PIM (Product Information Management) har etter hvert blitt vanlige verktøy å benytte når større mengder digitale ressurser skal håndteres innad i en bedrift. 

Mange er usikre på om den ene kan erstatte den andre, noe som diskuteres hyppig. De to systemene har riktignok en del fellestrekk, men de er utviklet med ulike hensikter og muligheter. Vi skal nå se nærmere på PIM vs. DAM. Finn ut hva som skiller de to!

PIM vs. DAM

Hva er forskjellen mellom PIM og DAM?

Mens DAM tar seg av digitale ressurser, håndterer PIM produktinformasjon. Har du et DAM-system vil dette håndtere bedriftens digitale ressurser som logoer, presentasjoner, videoer, dokumenter, markedsføringsmateriale og bilder. 

PIM-systemet ditt derimot, vil lagre, distribuere og administrere disse ressursene, sammen med annen produktinformasjon. PIM fokuserer på selve produktene, og integrerer produktenes distribusjon på tvers av markedsføringskanaler og salgsavdelinger. 

DAM vil med andre ord ta seg av de digitale ressursene som bedriften har kontroll på, mens PIM sitt fokusområde er produktets livssyklus. Med DAM kan bedriften enkelt få tilgang til, dele og administrere digitale ressurser.

Har du for eksempel en rekke ulike SKU-er på varierende produkter som hyppig endres, kan PIM gjøre det enklere å holde styr på informasjonen om produktene.

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg PIM og DAM.

Hva er et PIM-system?

PIM-system

Et PIM-system gjør det lettere å håndtere bedriftens informasjon om ulike produkter. Systemet gjør det dessuten enklere å holde kontroll på produktene i ulike kanaler, og inkluderer gjerne eCommerce, print og sosiale medier. 

Målet med PIM-systemet er å sikre at informasjonen som distribueres til offentligheten om ulike produkter er presis, konsis og av høy kvalitet. Dermed blir det også enklere for kundene å foreta et godt valg når de skal handle. PIM lar deg håndtere:

 • Leveringsinformasjon
 • Data relatert til salg
 • Produktressurser
 • SKU
 • Informasjon om varebeholdning
 • Kjøpskanaler 
 • POS

Når er et PIM-system aktuelt?

Et PIM-system har tradisjonelt sett blitt brukt hyppig når en har behov for å lagre informasjon relatert til produkter, enten det er snakk om informasjon om leverandører eller produktkopier.

PIM-systemet er derfor midt i blinken for leverandører, forhandlere og andre selskaper som har behov for å samle produktinformasjon på ett sted. Et slikt system er også perfekt for bedrifter som har forskjellige SKU-koder i systemet sitt.

Med PIM kan både salgsavdelingen, markedsførere og dem som driver med produktutvikling få en enklere hverdag.

Hva er et DAM-system?

Med et DAM-system kan du enkelt håndtere ressurser som ikke nødvendigvis er relatert til produkter. Dette kan for eksempel være digitale ressurser som bilder og metabeskrivelser, samt andre dokumenter.

Et DAM-system benyttes ofte av salgs- og markedsføringsavdelinger når det skal samles inn og lagres informasjon i forbindelse med markedsføring. Dette sikrer at bedriftens retningslinjer rundt merkevaren ivaretas. 

Bilder, logoer og videoer sikres og gjøres tilgjengelige internt. DAM-systemet tar seg med andre ord av helt annet innhold enn hva PIM-systemet gjør. Likheten mellom de to systemene er at begge gjør innholdet lett tilgjengelig for bedriftens ansatte.

Dersom bedriften din benytter et DAM-system av høy kvalitet, vil du oppleve at det blir langt enklere å administrere og vedlikeholde ulike gjøremål. DAM lar deg håndtere:

 • Utvidelser og plugins
 • Produktressurser
 • Redigering
 • Autorisering
 • Metadata
 • Ressurser relatert til markedsføring og merkevare
 • Deling
 • Arbeidsflyt

Når har du bruk for et DAM-system?

Et DAM-system er nyttig å ha tilgang til dersom du har filer som skal deles eller distribueres til et publikum. Systemet er dessuten gull verdt dersom du har behov for å arkivere diverse filer eller om du vil holde kontroll på ulike versjoner.

DAM er perfekt for alle bedrifter som har mange digitale ressurser å håndtere. Bedriften kan spare mange timer med arbeid ved å ha et DAM-system i hverdagen.

PIM vs. DAM

PIM-systemer med DAM integrert

Noen PIM-systemer har også DAM-funksjoner. De to systemene har flere felles funksjoner selv om de er ulike og beregnet på forskjellige behov. Det er altså mulig å finne 2-i-1-løsninger om du foretrekker det fremfor to separate systemer.

I noen tilfeller vil ikke kombinerte PIM/DAM-systemer være tilstrekkelig for bedriften. I slike tilfeller kan det være greit å gå for integrerte DAM- og PIM-systemer.

Trenger du PIM eller DAM?

Dersom du har behov for å integrere et PIM- eller DAM-system for bedriften din, kan Moo Gruppen hjelpe deg. Vi kan også bistå med kombinerte DAM/PIM-systemer.

Kontakt oss i dag dersom du har noen spørsmål. Vi har kompetansen som trengs!

Kontakt oss her→

Lyst på en mer ryddig, oversiktlig og brukervennlig nettbutikk som faktisk konverterer, skaper salg og fører til kundetilfredshet? Da bør du vurdere å implementere et PIM-system i din netthandel.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Vi i Moo Gruppen har god erfaring med å integrere PIM-system for nettbutikker.<br /> I denne artikkelen går vi gjennom 3 gode fordeler ved PIM-system!