search

PIM-system i nettbutikk gir mange fordeler

Vi i Moo Gruppen har god erfaring med å integrere PIM-system for nettbutikker.

I denne artikkelen går vi gjennom 3 gode fordeler ved PIM-system!

3 gode grunner til å investere i PIM-system

I en nettbutikk blir det fort veldig mange produkter. En skal ikke bygge seg opp en portefølje på mer enn noen hundre produkter før det kan føles overveldende. Samtidig er det i dag viktigere enn noensinne at du får frem riktig og god informasjon om produktene.

Dette kan være en tøff oppgave med tanke på de mange produktene nettbutikken raskt opparbeider seg. Med et PIM-system (Product Information Management) kan du derimot bedre få en oversikt og sørge for at produktene blir unike og godt fremstilt. Her er 3 gode grunner til å investere i PIM-system.

1. Gjenta kontrollen over produktinformasjonen med PIM

Når nettbutikken skyter fart i vekst, er det fort gjort å miste kontrollen over produktinformasjonen. Et PIM-system gir deg en komplett oversikt over all informasjon om produktet. Du kan for eksempel velge at produkter ikke skal publiseres før en rekke felter er fylt ut her. 

Systemene lar deg legge inn informasjon om alt fra farger, til ytelse, merkevarens logo, samt en rekke andre punkter. Det er dessuten en nyttig introduksjon til hvordan du best mulig kan benytte filtre i nettbutikken din. 

brukervennlighet
digital markedsstrategi - synlighet på google

2. Skap produktrelasjoner i PIM

Produktrelasjoner er viktige for mersalg. En selger vil alltid forsøke å få kjøper til å velge et bedre og dyrere produkt, eller finne frem muligheter for mersalg. Et PIM-system lar deg gjøre nettopp dette ved å knytte produkter til hverandre.

For eksempel kan du foreslå tilhørende produkter, som gjør at det produktet kunden er i ferd med å kjøpe yter enda bedre. Det er også mulig å tilby relevante produkter. Kjøper kunden et skjermkort, er for eksempel sjansene store for at han eller hun ser etter prosessor også.

3. Gi tilstrekkelig informasjon

Forbrukere har aldri tidligere vært mer interesserte i dybdeinformasjon rundt produkter. Dette er sammenligningsgrunnlaget for mange kjøp, og dersom konkurrentene informerer bedre enn deg, taper du ofte kampen. Dessuten er mye informasjon et tegn på profesjonalitet i seg selv. 

Tilstrekkelig produktinformasjon bygger tillit, og det gir forbrukerne beskjed om at din nettbutikk har god ekspertise rundt tilbudet av produkter. Konkurrentene er bare et par klikk unna, slik at du må kjempe for å gi kunden nok informasjon til å ta et kjøpsvalg akkurat hos deg!

smidig prosjektgjennomføring med magento rådgiver
prosjekthåndtering

PIM-system passer alle nettbutikker

Et PIM-system passer alle typer nettbutikker. De sparer deg for tid, penger, og en rekke ressurser, ved å automatisere en ellers ganske langsom arbeidsoppgave. Dessuten får du full oversikt, noe som lar deg optimalisere produktinformasjonen til kundene dine. 

Systemet beholder all informasjon, og du kan prøve deg frem ved å tilføre mer, fjerne informasjon, eller endre på informasjonen. Det er viktig å finne frem til en god fremstilling av produktinformasjonen, da andre nettbutikker tross alt bare er få tastetrykk unna. 

Hvilket PIM-system bør du velge?

Moo Gruppen arbeider med Akeneo og SalesLayer. Vi kan arbeide med både open-source og enterprise edition. Spesifiser PIM behov og få hjelp av en av våre dyktige rådgivere  til å finne et godt system som dekker akkurat din virksomhets behov.

webdesign og funksjoner
Moogruppen Webdesign nettside

Vi integrerer PIM-system for deg!

Moo Gruppen har god erfaring med å integrere PIM-system for nettbutikker. Enten du er klar for å integrere, eller har spørsmål rundt prosessen, er vi her for deg. Vi hjelper deg med å finne den beste løsningen for akkurat din nettbutikk.

 Ta kontakt i dag for en uforpliktende prat!→

Akeneo PIM er en markedsledende PIM-løsning.Se hvordan den kan forbedre din nettbutikk.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Digital Rådgiver Susann har en lidenskap for performance marketing og har raskt blitt god på digital markedsføring. Susann går i dybden og jobber både med kortsiktige og langsiktige mål for å oppnå best mulig resultat. Susann er opptatt av å hjelpe kundene med en høyest mulig ROAS og benytter ulike verktøy innen annonsering og SEO for å oppnå best mulig konvertering.