search

Øke salg i nettbutikk | Se våre tips!

selge mer

Ønsker du å øke salg i din nettbutikk betraktelig? Les gjennom våre beste tips til hvordan du selger mer!

Slik øker du salg i nettbutikk

Mange guider på nett vil gi deg innsikt i forskjellige kampanjer og triks du kan bruke for å selge mer. Og selv om disse kan være gode, mener vi det finnes en mye mer effektiv strategi der ute.

Du kan nemlig øke salget ditt betraktelig ved å fjerne de mange hindrene kundene dine møter. Fra lang utsjekk, til dårlig organisering av menyer, finnes det flere hodepiner som dine kunder utsettes for.

I denne artikkelen kommer vi til å gå gjennom hvordan akkurat du kan øke salget i nettbutikken din!

Google resultat når man søker på "Selge mer"

Gjør kundereisen i nettbutikken så enkel som mulig 

Noter dette: «Kundereisen skal være så enkel som mulig». Det er kanskje lettere sagt enn gjort å oppnå dette, men gjør alt du kan for en kundereise uten hindre.

Er det et element som bare står i veien? Fjern det! Brukes det for mange steg fra en kunde lander på forsiden til de kommer til utsjekk? Skrenk inn prosessene! 

Nedenfor kommer et par gode råd til hvordan du kan forbedre kundereisen i nettbutikken. 

selge mer

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg med å øke salget i din nettbutikk.

1. Enkel navigasjon vinner alltid

Jo enklere navigasjonen er, jo enklere å selge mer. Dersom kunden ikke helt vet hvordan de skal komme seg dit de ønsker, er faren stor for at de forlater nettbutikken din.

I de aller fleste bransjer er det minst en håndfull andre aktører som tilbyr akkurat det samme. Hvorfor skal kundene bruke masse tid på å lære seg hvordan de skal navigere hos deg?

Gjør reisen intuitiv for kundene dine! Det er ikke vanskeligere enn at du tester om og om igjen hvordan kundereisen faktisk oppleves.

2. Bruk et filter for popularitet

Filtre er fine for kundene. Pris, størrelse, farger, merkevarer, og mye mer er fine filtre. Det viktigste filteret er derimot det som benyttes som en standard for nettbutikken.

Her anbefaler vi å bruke et filter for popularitet. Dermed vil flest mulig kunder oppleve at produktene som foreslås umiddelbart faktisk er relevante for dem, og dette vil øke salg i nettbutikk betraktelig.

3. Gjør sammenligning enkelt

Når en kunde lurer på om de skal kjøpe produkt A eller produkt B, er evnen til å sammenligne viktig. Her bør du gi kunden de rette forutsetningene. God produktinformasjon er det viktigste.

Sørg for at formatet er likt på lignende produkter, slik at kunden enkelt kan finne frem til samme informasjon for produkt A som B. Jo raskere og enklere, jo større er sjansen for et direkte salg.

Gjør reisen intuitiv for kundene dine! Det er ikke vanskeligere enn at du tester om og om igjen hvordan kundereisen faktisk oppleves.

Økt salg i nettbutikk

4. Bruk kunders tilbakemeldinger

Ofte sitter kunder på gjerdet når de ser på produktene dine. Statistikker viser at bare 1-2 % av besøkende faktisk konverterer til kjøp i nettbutikker. Så hvordan kan du påvirke kunden til kjøp?

Gode tilbakemeldinger fra tidligere kunder kan være ekstremt effektive. Men pass på: Falske anmeldelser vil kun skade deg og redusere konverteringene dine.

Sørg for å bruke ekte kunders tilbakemeldinger, selv om du kanskje får 4 av 5 stjerne fra enkelte. Finn gode løsninger, slik som Trust Pilot for eksempel, for å sørge for troverdighet hos kundene dine.

5. Er salget ditt personlig nok?

Sørg for å fortelle din historie, og gjør salget personlig. Historiefortelling er undervurdert i nettbutikker. Er du en liten nettbutikk, så har kundene dine sikkert mulighet til å kjøpe billigere hos andre.

Det er ikke bare service du kan slå de store på. Din unike historie vil også inspirere til å selge mer. Det blir mer personlig. Kanskje skal du også møte kundene dine i person for å bedre dette punktet.

6. Forbedre mobilopplevelsen

Flere handler nå på mobil enn på PC-en. Selv om det har blitt preket i flere år nå, må det fortsatt snakkes om optimalisering av mobilsider for nettbutikker.

Mange henger langt etter sine konkurrenter. Det hjelper fint lite å ha alt annet på plass for PC, dersom majoriteten av kundene dine får en dårlig opplevelse på mobilen sin. Ta tak i det!

øke salg i nettbutikk

Få hjelp til å øke konverteringene i nettbutikken!

Moo Gruppen har lang erfaring med å både utvikle nettbutikker fra bunnen og å videreutvikle eksisterende konsepter. Vi elsker å bistå nettbutikker med å øke deres konverteringer. Les mer om hvordan du kan øke salget.

Dersom du ønsker en uforpliktende prat, stiller vi gjerne opp til en kopp kaffe, både i person og virtuelt. Ta kontakt i dag om du ønsker å øke konverteringene til nettbutikken!

Kontakt oss her → 

Se flere tips til hvordan du kan øke salget i din nettbutikk!

Les hvordan du får nye kunder med markedsføring i WooCommerce.

Se våre tips til hvordan du kan forbedre design og brukeropplevelse.