search

Moo Gruppens beste tips til optimalisering av WordPress stikkord

wordpress stikkord

 Vi gir deg de beste tipsene for hvordan du kan optimalisere strukturen for stikkord i WordPress!

Stikkord i WordPress

Stikkord i WordPress bør være en viktig del av din innholdsstrategi. Allikevel vet så få om denne funksjonen og hvordan en optimaliserer bruken av det. Hva er egentlig stikkord i WordPress, og hvordan kan en best dra nytte av disse?

Slik fungerer stikkord i WordPress

Stikkord kan anses som et bindeledd mellom diverse kategorier. Driver man en større nettbutikk, er det ikke alle emner som passer til å være kategorier. Dersom emnene derimot dukker opp i flere kategorier, kan de heller fungere som stikkord. 

En nettbutikk som for eksempel fronter flere norskproduserte varer, anser kanskje ikke «norskprodusert» for å kunne bli en kategori. Men dersom en selger klær, matvarer, og elektronikk, der enkeltprodukter er norskprodusert, så kan dette integreres som et stikkord i WordPress.

Et stikkord er dermed ikke like konkret som en kategori i henhold til navigering. Allikevel er det nyttig for kunder eller andre brukere som har en interesse for stikkordets relasjoner. Dette gjør navigasjonen enklere for brukeren. 

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg gjerne med å bygge en bedre struktur for stikkord i WordPress.

Optimalisering av strukturen

wordpress stikkord

Den største fordelen ved stikkord i WordPress, er at dette styrker strukturen på nettstedet. Sammenhengen blir tydeligere, og for eksempel kan anbefalinger rettet mot relevant innlegg bli tydeligere gjennom disse. 

Ikke bare blir navigasjonen enklere for kunden, men den styrker også egen oversikt. Dette kan du blant annet benytte til å finne lett frem når du ønsker å lenke internt på eget nettsted. 

Dessverre er det et problem at WordPress ikke gjør jobben med struktur av stikkord særlig enkel. Selv om de foreslår enkelte stikkord fra tidligere innhold, er det ingen god oversikt over hvilke stikkord en faktisk har benyttet tidligere. Dermed blir ofte resultatet en overflod av nye stikkord. 

Lag egen oversikt

Siden WordPress ikke gir deg noen oversikt, er det din egen oppgave å lage disse. Dette trenger tross alt ikke være mer komplisert enn et Excel-dokument. Sett opp forskjellige grupper basert på emner, og fyll inn i cellene etter du har skrevet artikler og laget stikkord. 

Det kan virke som en litt kjedelig oppgave, men det vil være veldig viktig for strukturen. Merk for øvrig at du helst ikke skal bruke samme ord for stikkord som kategorier. Stikkordenes formål i oversikten er å dekke de ordene kategoriene ikke vil passe for. 

nettside strategi

Minimaliser totale stikkord

Siden formålet med stikkord i WordPress er å koble sammen emner, er det ikke hensiktsmessig å ha mange forskjellige stikkord. Dette vil nemlig svekke relasjonen mellom emnene og evnen til å navigere godt. 

En god huskeregel er at du ikke skal merke et innlegg med stikkord med mindre det faktisk er en reell og nyttig binding til emnet. Dette betyr også at det er hensiktsmessig å slette tidligere stikkord uten verdi. Igjen er dette en møysommelig jobb, men det gir resultater. 

Har WordPress stikkord noen effekt på SEO?

Utover navigasjonen som vi nevnte ovenfor, hvorfor skal du egentlig optimalisere strukturen for stikkord i WordPress? Mange har nok hørt at det er nyttig med tanke på SEO. Dette er kun delvis riktig, og det kan fastsettes med en gang at søkemotorene ikke vurderer stikkordene i enkeltinnlegg.

Allikevel kan stikkord brukes meget effektivt til å lage det som kalles en arkivside. Dette er rett og slett bare en oversikt over emner, der alle artikler relatert til stikkordet inkluderes. Jobber du aktivt med denne siden, for eksempel med gode beskrivelser, kan denne ranke godt i Google. 

wordpress seo

Stikkord og intern statistikk i WordPress

Stikkord i WordPress kan benyttes for å lese statistiske trender. For eksempel kan du benytte stikkord som relaterer til ordbruk, overskrifter, bruk av bilder, setningslengde, og i grunn akkurat hva du måtte ønske.

Når du så ser over oversikten over innlegg med diverse stikkord, kan du se hva som fungerer best ut mot kunden. Er det innlegg med bilder av ansatte som leses mest? Konverterer positive tekster bedre enn de som spiller på dramatiske emosjoner? Dette og mer kan du få innsikt i. 

Moo Gruppen hjelper deg med bedre struktur

God struktur på nettsidene er helt essensielt. Driver du en nettbutikk, ønsker du helt sikkert også å måle resultatene av innlegg. Dessuten bør SEO være en viktig del av din strategi. Nettopp derfor er WordPress stikkord en aldri så liten gullgruve du ikke bør gå glipp av.

Vi i Moo Gruppen har hjulpet flere nettbutikker med å benytte stikkord i WordPress. Her opplever vi store fordeler, både internt og eksternt. Ønsker du å utforske mulighetene dine på dette punktet, tar vi gjerne en uforpliktende samtale. Ta kontakt med oss i dag! Kontakt oss her→

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Vi fungerer som en totalleverandør for våre kunder og henter inn kompetanse og løsninger fra partnere der det kreves,

Digital Rådgiver Susann har en lidenskap for performance marketing og har raskt blitt god på digital markedsføring. Susann går i dybden og jobber både med kortsiktige og langsiktige mål for å oppnå best mulig resultat. Susann er opptatt av å hjelpe kundene med en høyest mulig ROAS og benytter ulike verktøy innen annonsering og SEO for å oppnå best mulig konvertering.