search

Markedsføring i sosiale medier | Oppnå bedre resultater!

Markedsføring i sosiale medier | Oppnå bedre resultater!

Oppnå bedre resultater med markedsføring i sosiale medier!

Markedsføring i sosiale medier for nettbutikk

Mange nettbutikker som markedsfører seg på nett har allerede firmasider på medier som Facebook og LinkedIn blant annet. Men visste du at det finnes et hav av muligheter utover den vanlige markedsføring mange bedrifter begår i sosiale medier? 

Med tanke på at en stor andel av verdens befolkning bruker flere timer om dagen i sosiale medier, så er det ingen tvil om potensialet her. Eier du en nettbutikk vil de sosiale mediene som for eksempel instagram være ett av de mest naturlige stedene å ty til markedsføring.

Det er enkelt å nå ut, og sosiale medier har stor påvirkning på kjøpemønstre. I denne artikkelen skal vi gå gjennom et par av de beste rådene for hvordan du kan få mer ut av markedsføring i sosiale medier. Skal du markedsføre din nettbutikk, så er det få kanaler som er såpass effektive. Allikevel kan det være vanskelig til tider,

og det er derfor vi i Moo Gruppen ønsker å dele våre beste tips.

Nettbutikk Plattformer
seo - markedsstrategi - synlig på google

Bestem konkret mål for din markedsføring

Mange begynner med å publisere innhold på sosiale medier uten et konkret mål. Dersom du begynner markedsføringen med et mål om å selge mer, så er det greit i seg selv. Allikevel er det behjelpelig med mer konkrete mål.

Et godt mål kan for eksempel være å bygge en sterkere merkevare blant dine yngre kunder. Da kan du for eksempel skreddersy innhold i dine poster til å passe målgruppen. Det å utgi verdifullt innhold som treffer målgruppen er selvfølgelig også noe dine potensielle kunder setter stor pris på.

Gjør dine poster mer levende

Driver du en nettbutikk, så er det helt sikkert mulig å vise frem produktet eller tjenesten i form av bilder og video. Tekst kan være flott for å kommunisere, men innholdet ditt blir mer levende med visuelle virkemidler. I sosiale medier er det ingen tvil om at denne typen poster opplever mer engasjement.

Dessuten gjør du som nettbutikk deg selv en stor tjeneste om du faktisk også engasjerer deg i kommentarfeltet. Dette trenger ikke kun å handle om å svare på spørsmål. En rekke kommentarer kan engasjeres ved å legge til poenger, lovprise humor, og lignende.

SEO - Digital markedsføring, synlighet på google
Vekst og skalering av din nettbutikk

Se hva konkurrentene dine gjør

Et undervurdert poeng innen markedsføring er å følge med på hva dine konkurrenter gjør. Dersom de bruker mye tid på å lage godt innhold i sosiale medier, så kan dette tyde på at deres nettbutikk får mye trafikk herfra.

Muligens bruker de mye video eller bilder, og da kan dette være et fint hint om at dette funker i best. For en nettbutikk som selger et helt nytt produkt i markedet, så kan en instruksjonsvideo være fint for eksempel. Se hva konkurrentene dine gjør, og dra ut deres beste poenger. 

Kontinuerlig blogginnhold med hashtags

Kontinuitet er et nøkkelord for markedsføring i sosiale medier. Mange nettbutikker er flinke i perioder, men mister fote i hektiske perioder. Da kan det være lurt å planlegge poster i lang tid fremover. Det er nemlig helt essensielt at en poster kontinuerlig, da kundene følger tett med på hvor aktive nettbutikken faktisk er.

Dessuten, om du ønsker ytterlige engasjement, så er ikke sosiale medier stedet for lange tekster. Et godt tips er å ha en egen firmablogg på nettsiden / nettbutikken. Denne kan du dele utdrag fra, og på slutten av posten din legge ved en lenke til en full bloggpost. Ikke glem hashtags heller, da disse hjelper deg med å rangere høyere hos målgruppen. 

digital markedsstrategi - synlighet på google

Konklusjon

Markedsføring i sosiale medier for din nettbutikk kan gi virkelig god avkastning. Det viktigste er å ha en god plan for hvordan du skal tiltrekke deg flere kunder her. Engasjerende poster, analyse av konkurrenter, og kontinuerlig godt innhold er noen få av nøklene til å lykkes! Kontakt oss her→

Hva vi kan hjelpe deg med

Vi er et team som kan hjelpe deg med alt fra utvikling av en nettside / nettbutikk, til markedsføring via google shopping, google ads, instagram og andre sosiale medier. Utover dette tilbyr vi også instruksjonsvideoer med mer og tekstforfatting. 

konkurransefortrinn nettbutikk

Rackbeat sitt lagerstyrings software muliggjør smart, rask og enkel lagerstyring. Vi er godkjente partnere av Rackbeat.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Vi fungerer som en totalleverandør for våre kunder og henter inn kompetanse og løsninger fra partnere der det kreves,