search

Magento vs. WordPress | Hva er best?

Vi i Moo Gruppen sammenligner Magento og WordPress sine løsninger. Se hva som passer best for ditt behov.

Magento vs. WordPress

Et spesialtilpasset Content Management System (CMS) for bruk innen eCommerce kan være både dyrt og tidkrevende å lage. Derfor er det godt å vite at det finnes gratis alternativer med åpen kildekode, som for eksempel Magento og WordPress.

Dette tilrettelegger for at til og med små bedrifter med lavt budsjett kan ta i bruk et CMS-system for den daglige driften, kundebehandling med mer.

Mens Magento er designet spesielt for eCommerce og deg som ønsker nettbutikk, er WordPress et vanlig CMS-system med mulighet for eCommerce-utvidelser. 

Begge varianter vil kunne dekke behovene til deg med nettbutikk. Hvilket CMS-system som passer best for akkurat deg, kommer imidlertid an på bedriftens målsetninger. Vi skal nå sammenligne Magento og WordPress, slik at du kan finne systemet som passer deg best!

Noen grunnleggende ulikheter

Før vi sammenligner Magento og WordPress, skal vi presisere noen av de mest åpenbare forskjellene mellom disse to CMS-systemene. 

Disse ulikhetene er hovedsakelig relatert til behovet for utvidelser, samt måten de er utviklet på.

Ulikt behov for utvidelser

Magento er spesialtilpasset for deg som trenger nettbutikk, og er laget for nettopp dette formålet.

WordPress på sin side, er et generelt CMS-system som ikke kan benyttes til eCommerce i sitt grunnleggende format. Siden du har mulighet til å installere utvidelser (plugins) vil du imidlertid kunne tilpasse nettbutikken din akkurat slik du ønsker.

Blant utvidelsene du kan benytte til eCommerce i WordPress, finner vi WooCommerce. Dette er blant de mest populære plugins blant dem som skal lage nettbutikk i det populære publikasjonssystemet.

Det er dermed ikke sagt at Magento ikke har utvidelser. Dersom du for eksempel ønsker å ha en blogg på nettsiden din, krever Magento at du installerer en utvidelse.

Ulik oppbygning

Sett fra en utviklers perspektiv, er Magento utvilsomt mer avansert og omfattende enn WordPress. Magento er nemlig først og fremst bygget for å være en eCommerce-plattform som dekker alle behov, fremfor å tilpasses utvidelser og videreutvikling.

WordPress er mer fleksibel når det kommer til å videreutvikle eller legge til nye funksjoner på siden. Dersom man skal endre på temaet i Magento, krever dette mer tasting og programmering enn i WordPress. 

WordPress kanskje er hakket mer brukervennlig (spesielt for nybegynnere) enn Magento. For å oppnå de samme avanserte funksjonene som Magento, vil det imidlertid være behov for mange ulike plugins i WordPress. Og dersom én plugin blir utdatert, streifer hele siden.

Det er altså visse ulikheter mellom Magento og WordPress, men det er også noen likheter. Vi kan for eksempel trekke fram at begge CMS-systemene er basert på åpen kildekode.

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg å finne den beste løsningen for din bedrift.

Magento vs. WordPress | Pris

Både WordPress og Magento sin programvare er gratis å bruke. Kostnadene bestemmes i stor grad av hva slags løsninger du velger utenom, som for eksempel registrering av domene og webtjener eller webhotell.

Magento er noe dyrere når det kommer til utvidelser og eventuelle spesialtilpassede endringer gjort av en utvikler. Dette skyldes rett og slett at Magento er mer avansert å tilpasse enn WordPress.

Gjennomsnittlig pris for en nettbutikk i WordPress havner stort sett på rundt 5 000 til 30 000 kroner. Tilsvarende i Magento koster typisk rundt 150 000 kroner.

Magento og WordPress | SEO

Visste du at SEO ikke bare handler om innlegg i sosiale medier, Google Ads og blogginnlegg med søkeord? Det er også mulig å optimalisere eCommerce-siden din slik at den tiltrekker seg organisk trafikk.

Magento lar deg blant annet velge et mobilvennlig design på siden din, slik at siden kan benyttes fra alle plattformer. Sørg for at bilder og produktbeskrivelser er synlig fra både mobil og PC. Du kan også få XML-sidekart, og sørge for at duplisert innhold fjernes.

Mange av de overnevnte funksjonene i Magento må utføres manuelt. Sånn sett er kanskje Magento mest SEO-vennlig for deg som har litt erfaring med søkemotoroptimalisering.

WordPress gir deg også mobilvennlige løsninger. Det er dessuten enkelt å skreddersy egne titler og metabeskrivelser. I tillegg får du mulighet til å laste ned en rekke SEO-utvidelser, slik at du kan optimalisere siden din ytterligere. Dette passer både erfarne og uerfarne brukere.

Magento vs. WordPress | Sikkerhet

Mange lurer på hvilket CMS-system som er sikrest av Magento og WordPress. Sistnevnte er viden kjent for å ha et høyt sikkerhetsnivå. Begge plattformer er imidlertid veldig sikre, noe som skyldes årevis med forbedringer og sikkerhetsoppdateringer.

Husk at du også kan oppnå ekstra sikkerhet og en sikker server ved å ha en god webtjener-løsning. Gå gjerne for en god hosting-tjeneste som kan yte hjelp dersom siden din skulle ha sikkerhetshull.

Magento vs. WordPress | Blogging

Mange bedrifter ønsker å ha en egen blogg. Dette gir ikke bare rom for å dele interessante og lærerike artikler med kundene, men er også supert for søkemotoroptimalisering (SEO). På bloggen kan bedriften dele tekster med relevante søkeord, og oppnå bedre ranking i Google.

Siden Magento ikke inkluderer en blogg-funksjon i sin mest grunnleggende form, er dette noe som må installeres utenom. På Magento sin markedsplass kan du søke etter plugins som lar deg blogge på plattformen din. Test for eksempel AheadWorks’ blogg-utvidelse.

WordPress har bloggfunksjonen som en innebygget del av plattformen. Du kan få både standard eller mer avanserte blogg-verktøy på nettsidens dashboard, uten å måtte installere plugins. Du kan imidlertid finne plugins som tilfører avanserte blogg-funksjoner om ønskelig.

Er det viktig for deg å ha en blogg på din eCommerce-plattform, er kanskje WordPress det beste alternativet.

Mange likheter

På tross av ulikhetene vi nevnte innledningsvis, har WordPress og Magento også mange likheter. Arkitekturen på siden er for eksempel nokså lik, og begge kan tilpasses egne behov med plugins.

Både WordPress og Magento er dessuten SEO-vennlige, og byr på en rekke spennende og stilige temaer. Begge plattformene yter også kundeservice dersom brukerne lurer på noe.

Hva passer best for deg?

Når du skal velge mellom WordPress og Magento, avgjøres gjerne valget av hva slags behov du har. 

Ønsker du å nå bedriftens målsetninger med markedsføring og tekstinnhold (blogg, innholdsmarkedsføring og lignende)? Da er utvilsomt WordPress den beste løsningen.

Fokuserer du imidlertid på nettsalg og det å bygge en solid forretning, er kanskje Magento det beste valget.

Også budsjettet ditt er med på å avgjøre hvilken løsning som er best. WordPress er som regel det billigste alternativet.

Oppsummering

Magento og WordPress er to CMS-systemer som lar deg lage nettbutikk på enkelt og praktisk vis. Mens Magento er spesialdesignet for nettopp dette formålet, krever WordPress at du installerer eCommerce-utvidelser om du skal ha nettbutikk.

WordPress er i snitt litt billigere, og kanskje hakket mer brukervennlig enn Magento. I tillegg er WordPress ypperlig for deg som vil fokusere på innholdsmarkedsføring og SEO. 

Magento er imidlertid best for deg som har krav til avanserte funksjoner og ønsker å bygge en solid eCommerce-bedrift.

Trenger du hjelp eller hosting?

Uansett om du ønsker WordPress eller Magento til eCommerce, kan Moo Gruppen hjelpe deg. Vi kan tilby sømløs hosting av din Magento- eller WordPress-side, og gir deg den sikkerheten du er ute etter.

Vi hjelper deg å få nettbutikken opp, og kan i tillegg bistå med drift av siden. Kontakt oss i dag dersom du ønsker mer informasjon om våre webtjenester!

 Kontakt oss her→

Slik fungerer WordPress plugin og derfor burde du bruke dem.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.