search

Magento 2 vs Shopify – hva er best?

Magento 2 og Shopify

Vi kan hjelpe deg med Magento 2 og Shopify.

Magento 2 vs Shopify

Det er avgjørende at du velger riktig plattform til bedriftens nettbutikk. Plattformen vil nemlig danne grunnlaget for hvordan nettbutikken kan bygges. og vil være avgjørende for videre suksess innen eCommerce.

Enten du er i oppstartsfasen eller vil forbedre eksisterende nettbutikk, vil du finne en rekke plattformer som kan velges. Blant disse har Shopify og Magento lenge vært blant de mest populære. Nå har Magento lansert en ny og forbedret versjon – Magento 2.

De to eCommerce plattformene er vidt forskjellige, og byr på mange ulike funksjoner. Vi skal her sammenligne Magento 2 vs Shopify, og finne ut hvilken av plattformene som er best for deg med nettbutikk!

Magento 2 og Shopify

Hva er Magento 2?

Magento ble først lansert i 2007. Siden den gang har plattformen vært kjent for sine mobilvennlige og fleksible løsninger. Magento er dessuten mulig å skreddersy etter egne behov, noe som er en stor fordel. Det finnes to ulike varianter av Magento:

  • Magento Commerce: Premium-versjonen av Magento koster penger, og anbefales for alle bedrifter som ønsker en skybasert løsning der du får alt du trenger på ett sted. Krever tjenerløsning.
  • Magento Open Source: Dette er den gratis versjonen av plattformen, og krever egne tjenerløsninger. Med Magento Open Source kan du bygge nettbutikken din fra bunnen av.

Magento 2 er en ny og forbedret versjon av den opprinnelige Magento-plattformen. Den største forskjellen er at oppfølgeren er mer SEO-vennlig, hurtigere og mer brukervennlig. Samtidig støtter Magento 2 det siste innen PHP, og laster fortere enn forgjengeren.

Kom i gang nå!

Vi hjelper med å finne den beste løsningen for din nettbutikk

Hva er Shopify?

Magento 2 og Shopify

Shopify er en lynrask plattform med høy ytelse, som er basert på proprietær programvare. Plattformen lar bedrifter lage skreddersydde nettbutikker. Det stilles ikke krav til høy grad av tekniske kunnskaper, noe som er en fordel. Det finnes to ulike varianter av Shopify:

  • Shopify Plus: Dette er en plattform som byr på mange muligheter for brukeren. Multi-kanal plattformen gjør det enkelt å lage skreddersydde løsninger og tilpasse funksjoner, og inkluderer mer support enn Shopify.

Shopify: Dette er en plattform som krever ekstern tjenerløsning. Du vil få mulighet til å lage en skreddersydd nettbutikk der du enkelt kan selge produkter og tjenester.

Hvilken plattform er mest populær?

Når du skal kjøpe produkter eller tjenester, er det alltid smart å se på hvilke varianter som er mest populære blant forbrukerne. Dette vil nemlig gi en indikasjon på hva som er best å velge. 

Når det kommer til Magento 2 og Shopify, er begge gode valg. Det er imidlertid Magento som har blitt benyttet av flest, historisk sett. 

De siste årene har vi imidlertid sett at Shopify har tatt over en stadig større andel av markedet. Shopify står per i dag bak ca. 21 % av verdens nettbutikker, sammenlignet med Magentos 12 %.

Koding og krav til tekniske kunnskaper

Når det gjelder hva slags tekniske kunnskapskrav som stilles til deg som forbruker, er Magento 2 og Shopify vidt forskjellige. Magento er nemlig basert på skriptspråket PHP, mens Shopify er basert på kodespråket Liquid.

Det skal også nevnes at Magento er basert på åpen kildekode, mens Shopify er basert på proprietær programvare. Magentos åpne kildekode betyr at hvem som helst kan modifisere koden etter eget ønske. Proprietær kode – som Shopify har – kan ikke endres.

Sånn sett er Shopify et godt valg for deg som skal ha en enkel nettbutikk uten krav til spesielle løsninger. Har du derimot krav til unike og komplekse løsninger, kan Magento 2 være det beste valget. 

Vi kan også konkludere med at Shopify er et mer brukervennlig alternativ enn Magento 2, siden sistnevnte passer best for dem med mer tekniske kunnskaper.

Magento 2 vs Shopify – pris

Shopify er en SaaS (Software as a service)-plattform. Dette betyr at du betaler et månedlig beløp for å kunne benytte deg av programvaren. Du kan benytte en gratisversjon av Shopify de første 15 dagene. Dermed kan du teste ut løsningene før du eventuelt abonnerer.

Shopify finnes i flere utgaver med forskjellig kompleksitet og med ulik grad av funksjoner. Her kan du velge den enkleste versjonen Shopify Basic, eller gå for de mer avanserte variantene Pro eller Unlimited.

  • Shopify Basic: 230 kr/mnd.
  • Shopify Pro: 790 kr/mnd.
  • Shopify Unlimited: 1 790 kr/mnd.

Selve programvaren til Magento kan fås gratis. Det som koster penger her, er hosting-tjenesten du er nødt til å ha utenom. Shopify ligger på leverandørens egen tjener. Magento må ha tjenerløsning hos en tredjepart. Dette kan koste alt fra 30 til 2 000 kroner i måneden.

Magento 2 vs Shopify – sikkerhet

Enhver bedrift som driver nettbutikk bør velge en eCommerce plattform som er sikker. Hver eneste dag opplever tusenvis av bedrifter at nettsiden deres hackes. På grunn av dette er det viktig at du velger en plattform som gir nettsiden sikkerhet.

Økt sikkerhet kan oppnås ved hjelp av oppdateringer og utvidelser (plugins). Det er også lurt å tenke på PCI Compliance, som er en rekke sikkerhetskrav som stilles til bedrifter som håndterer transaksjoner på nett. 

Shopify leveres med SSL-kryptering og PCI DSS på nivå 1, noe som betyr at nettbutikken får automatisk beskyttelse. Plattformen er også velegnet til å håndtere sensitive opplysninger kunder gir fra seg.

Magento gir deg mulighet til å oppgradere nettbutikkens sikkerhetsnivå på egen hånd. Den innebygde sikkerheten er god, men du må selv sørge for at PCI-standarder tilfredsstilles. Det finnes mange praktiske sikkerhetsutvidelser til Magento 2.

Magento 2 og Shopify

Hva passer best for din bedrift – Shopify eller Magento 2?

Hva som passer best for din bedrift av Shopify eller Magento 2, kommer i stor grad an på hvilke krav du stiller til plattformen. Er du på jakt etter en brukervennlig løsning, er Shopify det beste alternativet.

Dersom du er på jakt etter en plattform med høy ytelse og hastighet, stiller Magento 2 og Shopify forholdsvis likt. Begge er lynraske. Husk at Magento 2 er raskere enn sin forgjenger.

Stiller du krav til en sikker plattform, er både Shopify og Magento gode alternativer. Likevel er det Magento som trekker det lengste strået i denne kategorien. Magento er også hakket bedre når det kommer til muligheter for utvidelser og skreddersydde funksjoner.

Alt i alt kommer Magento 2 noe bedre ut av testen enn Shopify. Her er noen av fordelene Magento 2 kan by på som ikke Shopify kan:

Tilrettelagt for kompleks B2B eCommerce

Lar forhandlere selge digitale og skreddersydde produkter på nett

Støtter utvidelser: Du kan administrere flere nettbutikker, språk, valutaer og transaksjoner fra flere ulike land – fra én og samme plattform.

Har du spørsmål?

Både Magento 2 og Shopify er gode alternativer for deg som skal starte nettbutikk. Hva som passer best for deg, er litt avhengig av tekniske forkunnskaper og krav til funksjoner, sikkerhet og brukervennlighet.

Moo Gruppen hjelper deg med å lage nettbutikk, uansett hvilken plattform du foretrekker. Kontakt oss for mer informasjon!

 Kontakt oss her→

Magento 2 krever Mysql 5.6 som muliggjør raskere caching, reindeksering og behandling av forespørsler og transaksjoner. Man må fortsatt oppdatere PHP for å forbedre cache og innlastningstider, men Magento 2 krever mindre prosessorkraft enn Magento 1. Løsningen er mer smidig og effektiv, men vi vil fortsatt anbefale dedikert server for en Magento nettbutikk.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Kjøp på nett har aldri vært mer populært, og flere og flere foretrekker i dag netthandelen over fysisk handel. Dette er ikke bare en trend i Norge, da verden generelt sett lener mot dette.