search

Gratis shopping annonser i Google

Finn ut hvordan du kan annonsere gratis i Google!

Google gjør Shopping annonser gratis i hele verden

Svært mange bedrifter som selger varer og tjenester på nett, har nok et kjært forhold til Googles Shopping annonser. Ved hjelp av Shopping-kampanjer i Google kan du promotere produkter, få mer trafikk til nettbutikk eller fysisk butikk, samt skaffe gode leads.

Etter å ha sendt inn nødvendig informasjon om produktet eller tjenesten til søkemotor-giganten, vil det lages en kampanje i Google Ads. Dermed kan potensielle kunder fra alle verdenshjørner få kunnskap om produktene du selger.

Det som skiller Shopping annonser fra tradisjonelle annonser, er at det ikke bare er tekst i annonsen. Googles Shopping Ads benytter et selgende bilde, tittel, butikknavn, pris og lignende. Dette gir potensielle kjøpere kunnskap om produktet før de går inn på annonsen.

Nylig kunne Google melde om at gratis Shopping annonser blir tilgjengelig i hele verden, etter å ha tilbudt dette i USA tidligere i år. Dette betyr at nye muligheter åpner seg for bedrifter i både Europa, Sør-Amerika og Asia fra midten av oktober 2020.

Hvorfor tilbyr Google gratis annonser?

På grunn av dagens koronasituasjon og den globale pandemien, er det mange bedrifter som sliter økonomisk. Derfor har Google valgt å hjelpe bedrifter verden rundt ved å tilby gratis Shopping annonser. 

Grunnet økonomiske nedgangstider, er det mange bedrifter som ikke kan ta seg råd til Google Shopping-annonser. 

Samtidig er det stadig flere forbrukere som velger å handle på nett. Dette fordi mange ønsker å praktisere sosial distansering og unngå folkemengder der smitte kan spres. 

Dette kan medføre at bedrifter mister enda flere kunder, dersom de ikke får annonsert shopping-annonser online. 

Det blir lettere for både forbrukere og bedrifter å kjøpe/selge relevante produkter på nett

Bedrifter som sliter under finanskrisen forårsaket av pandemien får mulighet til å markedsføre produkter og tjenester på nett

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg med annonser i Google!

Mange muligheter for din bedrift

Google testet først ut gratis annonser for bedrifter i USA. Dette medførte en betraktelig økning i forbrukernes engasjement mot bedrifter, ifølge Google. 

Handel som genereres via gratis annonser i Google, vil visstnok bidra til at det selges for milliarder av kroner ekstra – bare i USA. 

Dersom bedriften din sliter økonomisk under pandemien, vil gratis Google annonser potensielt kunne bidra til økt salg. Dette kan kanskje hjelpe bedriften din i en tøff tid. Mange bedrifter drømmer om å lage Google Shopping annonser, men har ikke råd til det.

Vis potensielle kjøpere dine mest populære produkter, og sørg for at de blir synlige for omverdenen.

Fortsatt mulig med betalte annonser

Bedrifter som fortsatt kan ta seg råd til å betale for annonser, kan naturligvis velge å gjøre nettopp det.

Dersom du betaler for annonsen, vil den være mer synlig enn ikke-betalte gratis annonser. De betalte annonsene vises først, mens eventuelle gratis annonser vises etter disse. Det vil med andre ord fortsatt kunne lønne seg å betale for Google Ads.

Hvordan lage gratis Google Shopping Ad?

Bedrifter som allerede benytter seg av Google Merchant Center og lager betalte annonser via denne tjenesten, trenger ikke å foreta seg noe for å lage gratis annonser.

De gratis Google annonsene vil genereres ved at det hentes informasjon fra produkt-seksjonen din i Merchant Center. Det er derfor lurt å sjekke at all informasjon om produkter er oppdatert.

Har du ikke konto i Googles Merchant Center, må du lage en. Under registrering av bedriften din, må du huske å sjekke av på valget «Surface Across Google».

Dersom du allerede har en konto i Merchant Center, men enda ikke har laget en produkt-seksjon, kan du gjøre dette på følgende måte:

  1. Logg inn i Merchant Center
  2. Klikk deg inn på «Growth» helt til venstre
  3. Klikk på menyvalget «Manage Programs»
  4. Velg deretter «Surface across Google»
  5. Legg til ønskede produkter
  6. Husk å verifisere nettstedet ditt, og bekreft at det tilhører bedriften din
  7. Aktiver

Trenger du hjelp med markedsføring?

Det er utvilsomt mange norske bedrifter som sliter under pandemien og COVID-19. Derfor har Google valgt å tilby gratis Shopping annonser fra og med midten av oktober 2020. Dette er gode nyheter for deg som ønsker å nå ut til potensielle kunder på nett.

Selv om gratis annonser er tilgjengelig, er det viktig å huske på at betalte annonser fortsatt vil vises til forbrukerne før de ubetalte annonsene. 

Dersom du ønsker hjelp med å integrere programvare og IT-løsninger som hjelper bedriften din med markedsføring på nett, har Moo Gruppen kompetansen du trenger. Vi har lang erfaring med markedsføringsløsninger for norske bedrifter.

Kontakt oss i dag dersom du ønsker hjelp!

 Kontakt oss her→

Google Shopping er avgjørende i markedsføringen til en nettbutikk. Det er ikke lenger slik at andre kanaler kan gjøre opp for den effekten Googles enestående funksjon har.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Smart Shopping er en av kampanjetypene du kan benytte deg av når du bruker Google Ads. Målet med denne kampanjetypen, er at det skal være enklere å lage annonser i Google ved hjelp av forenklet kampanjeadministrasjon.