search

Behold god synlighet for din nye nettside i Google

Synlighet i Google

Viktigheten av å beholde synligheten i Google for din nettside er helt avgjørende.

Vi i Moo Gruppen hjelper deg gjerne med dette.

Behold god synlighet for din nettside

Synlighet i Google er viktig, hvis du eier en nettside vet du nok at nettsider hyppig krever oppdateringer og renoveringer. Av og til har vi gjerne et ønske om å lansere en ny nettside for å bedre brukervennligheten, designet og innholdssidene – men det er ofte en ting som ofte holder oss tilbake.

Mange er redd for å miste sin synlighet i Google når de renoverer nettsiden sin. Kanskje har du jobbet lenge med SEO, og har klart å opparbeide deg gode søkeresultater. Ved å oppdatere nettsidene dine, kan du risikere å miste kunder, informasjon på nettsiden, og rangeringene i søkemotorer. Men her er det noen grep du kan ta, som vil sørge for at du slipper å miste alt du har jobbet hardt for å oppnå. Vi kan hjelpe deg med å beholde en god synlighet i Google.

Behold synligheten i google for din nettside

Kartlegg og overvåk

Det første du bør gjøre er å overvåke hver minste endring du gjør på den nye nettsiden din. Dette høres kanskje tidkrevende ut, men det kan potensielt spare deg for mye tid senere i prosessen. Om du stadig har en oversikt over hva som blir gjort, og hvilke konsekvenser disse endringene har, får du muligheten til å fikse endringer før det er for sent.

Sørg også for at alt som blir gjort er SEO-vennlig. Start gjerne ved å gjøre en søkeordsanalyse, og bruk SEO-verktøy som viser deg hvor mye organisk trafikk siden din får. Gjør gjerne en analyse av din gamle nettside for å se hva som har fungert godt, og hva som kan bli gjort annerledes fremover.

Her kan du for eksempel få se hvilke landingssider som har vært mest besøkt, og hvilke søk kundene dine har gjort oftest. Andre web analyser som for eksempel kan fortelle deg om kundene flest bruker mobilen eller desktop, kan også komme godt til nytte. Husk at mobilvennlige nettsider spiller en vesentlig faktor når det kommer til din rangering og synlighet i Google.

Analyser og sammenlign din forrige nettside for å kartlegge hva kan forbedres.

Hold et øye med prosessen fra starten og kartlegg alle endringer som blir gjort.

Sørg for at nettsiden er optimalisert for iOS og Android enheter.

Kom i gang nå!

Synlighet i Google er viktig for å få en optimal synlighet for din nettside. Dette kan vi hjelpe deg med.

Ikke publiser før alt er klart

Synlighet i Google

Et godt tips er å aldri redigere og oppdatere en «live» nettside. Det kan være frustrerende for kunder å oppleve at nettsiden stadig blir endret, og det kan skape problemer du ikke klarer å få øye på i tide. Får du et problem på nettsiden, vil du også få tidspress på å fikse dette om nettsiden allerede er live.

Her kan du for eksempel stenge nettsiden mens du arbeider med den, men helst burde du bruke et annet domene som en «kladd», til alle endringene er klare. Stenger du nettsiden kan du miste både kunder, og det kan ta lang tid før nettsiden blir helt klart. Bruk derfor helst et alternativt domene eller URL, til du er sikker på at alt fungerer som det skal.

Deretter kan du enkelt før over disse endringene til nettsiden din, når tiden er inne. Det kan ta lang tid å renovere en nettside, og det kan fort oppstå feil. Det blir lettere for deg å rette på dette, om du ikke arbeider på en «live» nettside. Når du er klar og har gjort alle endringene, kan du enkelt bytte domene, og publisere den nye nettsiden din.

 Du kan også opprette en midlertidig URL når du er i overgangen mellom gammel og ny nettside. Da kan du kopiere din gamle nettside til den midlertidige URL-en, og gjøre alle endringene du ønsker. Sørg for at du ikke publiserer den midlertidige URL-en, slik at den ikke kommer opp i søkemotorer.

Samkjør strukturen

Det kan være en god ide å samkjøre den gamle nettside-strukturen med den nye. Du ønsker at kundene fortsatt skal kunne finne frem på sidene, og mange er ikke begeistret for store endringer. Du kan fortsatt renovere nettsiden din, uten å endre på selve strukturen. Kartlegg gjerne hvordan den gamle strukturen ser ut, og sammenlign denne med den nye nettsiden når du er ferdig.

Skal du endre på URL-en til sidene dine, må dette bli varslet til søkemotorene ved hjelp av en 301 redirect (viderekobling). Lag gjerne en liste over alle sidene fra ditt gamle nettsted, og gå gjennom alle linkene og URL-ene. Med en slik liste kan også sammenligne likheter og ulikheter.

Hvis URL-ene blir endret uten at søkemotorene blir varslet om dette, kan det skade rangeringene dine, og du kan miste tilliten du har skapt med kundene dine. I tillegg kan dette føre til tapt organisk trafikk. En viderekobling i form av en 301 redirect, vil også sørge for at kundene får en sømløs opplevelse på den nye nettsiden. 

Hva skjer etter at siden har gått live?

Når du har gjort ferdig designet på din nye nettside, er det fortsatt noen steg igjen før du kan publisere og gå live. Det er nå viktig og sørge for at alt innholdet på nettsiden din er SEO-optimalisert, og spesielt bilder og metabeskrivelser. Sørg for at alt er konfigurert riktig, og linker til din nye nettside.

Selv om den nye nettsiden din har gått live, er ikke arbeidet helt over enda. Det er nå du kan se hvordan kundene dine reagerer på den nye nettsiden din. Ser du at kunder fortere går ut av nettsiden enn før, kan dette være en indikator på at de ikke er fornøyde og at noe burde endres.

Fortsett å overvåk hvordan nettsiden rangerer på søkemotorene, og se gjerne på hva som har blitt forbedret samt hva du må jobbe videre med. Google anbefaler at du bruker 180 dager på å overvåke dette. I denne overgangsfasen burde du også beholde ditt gamle domene, samt det midlertidige domenet, slik at du har muligheten til å gjøre endringer.

Oppsummering og sjekkliste

For å oppsummere, er det et par viktige punkter du bør huske på når du skal renovere nettsiden din. Kartlegg den gamle nettsiden nøye, se hvilke landingssider som har gode resultater i søkemotorer, samt hva kundene søker mest på. Lag gjerne også en liste over hvilket innhold det er viktig for deg å overføre til den nye nettsiden, ut ifra kartleggelsen du har gjort.

Det er også viktig å legge inne 301 redirect (viderekobling) på de artiklene som får en ny URL. På denne måten blir kunden automatisk overført til den nye nettsiden din. Dette gjelder både for dine egne sider, men også for backlinks. I tillegg bør du gå gjennom alle eksterne linker og få endret disse om nødvendig.

Det tar lang tid å renovere en nettside. Det er mye som må huskes på og det er veldig lett å gjøre små feil som kan få store konsekvenser. Mange nettsider utsetter å oppdatere seg, nettopp fordi de er redd for å miste sin synlighet i Google som de har jobbet så hardt for å få seg. Men, om du gjør et godt forarbeid og vet hva du må gjøre, kan belønningen bli stor. God synlighet er viktig for å lykkes. 

Synlighet i Google, Checklist

La oss hjelpe deg med å beholde synligheten i Google

Det å beholde en god synlighet i Google med ny nettside, kan oppleves noe komplisert og teknisk. For å ikke sette omsetningen på spill, lønner det seg å ha en dyktig samarbeidspartner når du skal utvikle en ny nettside. God synlighet i Google vil gi gevinster.

Moo Gruppen har god erfaring med denne prosessen. Enten du har spørsmål, eller kanskje allerede har bestemt deg for ny nettside, tar vi gjerne en uforpliktende samtale for å hjelpe deg!

Kontakt oss her→

Se hvorfor WordPress nettbutikk med Woocommerce er verdens beste kombinasjon!

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.