search

7 grunner til å bruke AI | eCommerce

AI

Her finner du ut alt du trenger å vite om AI.

7 grunner til at AI forenkler og forbedrer eCommerce i 2021 

Kunstig intelligens eller «Artificial Intelligence» (AI) benyttes i stadig større grad innen eCommerce. Dersom du driver innen netthandel, kan AI hjelpe deg med alt fra chatbots og virtuelle assistenter, til en mer skreddersydd handleopplevelse for kunden.

Ifølge en studie som ble utført i 2019, oppgir en femtedel av alle kunder at de er villige til å kjøpe produkter som anbefales av en chatbot. Hele 40 % sier de gjerne takker ja til tilbud gitt av en chatbot. 

Det antas samtidig at så mye som 80 % av all kundesamhandling vil foregå ved hjelp av kunstig intelligens ved utgangen av 2020. AI har med andre ord blitt viktig innen eCommerce. Vi skal her se nærmere på hvordan AI kan forenkle driften av nettbutikken din!

AI

Hva er AI?

AI omfatter blant annet maskinlæring, og er avansert teknologi som baserer seg på algoritmer og statistiske modeller. På denne måten kan AI etterligne og gjenskape menneskelig oppførsel.

Teknologi basert på AI kan også løse problemer som vanskelig lar seg løses av mennesker eller tradisjonell programvare. Automatisk e-postmarkedsføring er et eksempel på et område der AI benyttes hyppig.

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg med alt du trenger å vite om Artificial Intelligence

Slik kan kunstig intelligens hjelpe deg som har nettbutikk

AI

Dersom du driver innen eCommerce, har du kanskje allerede valgt å benytte deg av automatisk markedsføring og utsending av automatiske nyhetsbrev.

Det finnes imidlertid en verden av muligheter med AI. Vi skal nå se nærmere på noen av de beste grunnene til å ta i bruk AI innen eCommerce!

1. Chatbots – automatisk chat

AI, automatisk chat

Chatbots er automatisk chat som ikke betjenes av mennesker. Disse automatiske chat-robotene kan kanskje ikke etterligne god, gammeldags kundeservice, men de kan besvare kunden på en rekke spørsmål om produkter.

Med chatbots kan du ikke bare gi kundene automatisk og effektiv hjelp, du kan også spare penger ved å ha færre ansatte i kundeservice-avdelingen.

2. Smartere logistikk

Med AI kan bedrifter som driver innen eCommerce oppnå smartere logistikk. Prosesser som tidligere var manuelle, kan plutselig bli automatiske. Dette kan for eksempel handle om organisering av lagerbygninger og håndtering av ordre.

Dette er kanskje ikke aktuelt for deg som driver med eCommerce i småskala. Men dersom du håndterer tusenvis av ordre og forsendelser daglig, kan AI være til stor hjelp!

3. Kundeorienterte søkefunksjoner

De fleste kjøp i nettbutikken din starter gjerne med at kunden søker etter produktet i søkefeltet. Det er derfor viktig at søkeresultatene som dukker opp er mest mulig relevante.

Ved hjelp av AI kan du sikre at søkeresultatene blir skreddersydd for kunden. Istedenfor å bare søke på søkeord, kan AI kategorisere produktene og gi mer presise treff. Det finnes mange smarte utvidelser basert på AI som kan brukes i Magento og andre plattformer.

4. Bedre oppfølgning av leads

Det antas at i overkant av 30 % av alle leads som innhentes av markedsføringsavdelingen ikke følges opp. Dette kan føre til at mange potensielle kunder ikke fanges opp. 

Mange kunder har lang betenkningstid før de eventuelt velger å kjøpe en vare (gjerne av det dyrere slaget). Ved hjelp av kunstig intelligens kan kunder som kikker på produkter motta markedsføringsmateriale for det aktuelle produktet.

5. Skap en personalisert kjøpsopplevelse på tvers av enheter

Kunder er gjerne innom en rekke ulike kanaler og enheter i jakten på et produkt. Vi kan for eksempel nevne nettsider, apper på mobile enheter, e-postkampanjer og lignende. 

Ved hjelp av AI kan du sikre deg om at kunden får en helhetlig og universell handleopplevelse på tvers av kanaler og enheter. 

Se for deg at du selger deksler til mobiltelefoner. Ser kunden etter deksel til sin Samsung-telefon på nettsiden din? Da kan AI sørge for at kunden mottar en push-varsel om at du har salg på deksler til Samsung-mobiler. 

Kunden kan så kjøpe dekselet via telefonen sin. Dette kan spare kunden for tid, og sikrer en mer personlig kjøpsopplevelse.

6. Virtuelle assistenter

Mange forbrukere synes det er kjekt å kunne motta hjelp en gang iblant – og gjerne av en virtuell assistent. Du er nok allerede kjent med virtuelle assistenter som Alexa, Siri og Google Now. 

Du kan integrere en virtuell assistent i nettbutikken din – på samme måte som Amazon har integrert Alexa på sin plattform. Alexa kan hjelpe med alt fra transport via Uber til bestilling av dagens middag.

7.  Skreddersydde anbefalinger for kunder

Ved hjelp av AI kan kundens atferd analyseres, noe som igjen gjør det mulig å komme med hjelpsomme og relevante anbefalinger til enkeltkunder.

Netflix er blant aktørene som benytter seg av AI for å kunne tilby skreddersydde anbefalinger til kunden. Dersom du hyppig er innom komediefilmer på plattformen, får du opp anbefalinger til flere filmer i den aktuelle sjangeren. Gjør det samme i nettbutikken!

AI

Vil du implementere AI på din eCommerce-plattform?

Ved hjelp av AI kan du tilby kundene dine en mer personalisert og skreddersydd handleopplevelse. Samtidig kan du spare både tid og ressurser selv.

Moo Gruppen har kompetansen du leter etter, og kan hjelpe deg med å integrere smarte AI-løsninger på eCommerce-plattformen din!

Kontakt oss her→

I dag er det mange bedrifter som tilbyr ulike abonnementsordninger for forbrukerne. For enkelte bedrifter er dette til og med den primære strategien – som for eksempel for Spotify eller Netflix. Vi skal se nærmere på fordelene med abonnement og hva et abonnement innebærer.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Magento Commerce sørger nå for enda mer brukervennlige og konverterende nettbutikker med AI produktanbefaling.