search

7 gode tips til markedsføring med nyhetsbrev

markedsføring med nyhetsbrev

Markedsføring med nyhetsbrev kan være både enkelt og vanskelig. Her er noen tips til hvordan du kan lykkes!

7 gode tips til suksessfull markedsføring med nyhetsbrev

Har du akkurat startet din egen bedrift? Da er e-postmarkedsføring en enkel og svært rimelig måte å spre ordet om bedriften din på. Men ofte opplever vi at dette er enklere sagt enn gjort for de fleste. E-postmarkedsføring er rett og slett noe som mange bedrifter opplever som utfordrende. I verste fall fører det til at de dropper det helt.

 

Til tross for dette så kan ikke vi få understreket nok hvor viktig en god e-postmarkedsføringsstrategi er for bedriften din. Derfor vil vi gi deg noen tips til hvordan du kan oppnå en suksessfull e-postkampanje nedenfor.

kvinner jobber med planlegging av nyhetsbrev

1) Definer målet for nyhetsbrevet

Det er svært sjelden at to nyhetsbrevkampanjer har nøyaktig samme mål. Derfor er det viktig å viktig å få kartlagt dette, fordi det gir deg et bedre bilde på hvilke virkemidler du bør benytte deg av.

 

Likevel kan det sies at det overordnede målet for markedsføring med nyhetsbrev generelt er det samme hver gang. En bedrift som driver med e-postmarkedsføring, ønsker blant annet:

 

  • å øke kundenes engasjement
  • å trekke til seg kunder som kommer tilbake
  • å maksimere bedriftens avkastning
  • å opprette og opprettholde et godt forhold til bedriftens kunder

 

I tillegg til disse overordnede målene, så har som sagt enhver e-postkampanje forskjellige delmål. For å oppnå de overordnende målene, er bedriften også avhengig av å nå delmålene som de har satt seg for den spesifikke e-postkampanjen.

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg med digital markedsføring

2) Definer målgruppen din og bli kjent med den

målgrupper i markedsføring med nyhetsbrev

Målgruppen til en bedrift er et sammensatt konsept. Mens en bedrift kanskje har kun én spesifikk målgruppe, så finnes det bedrifter som også har en målgruppe som består av mange små grupper.

 

For å oppnå suksess med en e-postkampanje med et slikt utgangspunkt, er det viktig at du tilpasser e-postkampanjen til den delen av målgruppen som du faktisk ønsker å nå frem til. Dette handler rett og slett om hvilke virkemidler du velger.

 

Men for å vite hvilke virkemidler du skal bruke, så er du avhengig av å vite hvem målgruppen din er. Du må rett og slett bli kjent med dem, og det blir du ved å få dem til å gi deg informasjonen du trenger.

 

Her vil det å sende en velkomst-e-post være en god idé. I tillegg kan dette enkelt gjøres som til en liten e-postkampanje i seg selv, slik at den nye abonnenten blir overveldet av det hele.

3). Lag en tidsplan for når du skal sende e-post

Etter at du har definert e-postkampanjens mål og blitt kjent med målgruppen din, bør du lage deg en tidsplan for når du skal sende abonnementene dine e-poster.

 

Dette punktet har flere likheter med det å drive med blogging, fordi tidsplan er et nyttig verktøy i forbindelse med det også.

 

Enten du driver med blogging eller e-postmarkedsføring, så vil en tidsplan være svært fordelaktig. For eksempel så vil det gjøre det enklere for deg å produsere innhold, samt at abonnementene vet cirka når de kan forvente en e-post fra deg.

 

I den forbindelse kan det være lurt å ta en titt på resultatanalysen din, siden den vil kunne fortelle deg hvilket tidspunkt abonnementene dine er mest aktive på e-postkontoene sine. Bruk det som utgangspunkt og send ut e-poster i det aktuelle tidsrommet.

4) Sørg for at e-posten både ser og høres bra ut

I enhver e-postkampanje er det viktig at e-postene både ser ut og høres ut som de skal. Dette er noe du er nødt til å forsikre deg om før du trykker på send-knappen.

 

En e-post som høres bra ut inneholder velformulerte setninger som er lette å lese, der du har klart å inkludere CTA på en måte som gjør at abonnementene ikke merker det en gang. 

 

I tillegg må du sørge for at e-posten ser bra ut. Her dreier det seg om at e-posten rett og slett er formatert riktig. Vær oppmerksom på for eksempel hvilke skrifttyper og skriftstørrelse du bruker, for dette bør gjenspeile hvilket format e-posten er.

 

En e-post som mangler dette, har større sannsynlighet for å havne i papirkurven enn en e-post som har alt dette. Derfor er det viktig å ha det i bakhodet når du går over e-posten en siste gang før den sendes ut til abonnementene dine. 

5) Ikke fortell om bedriftens bragder, men om hva du kan gjøre for kunden

Det er svært få kunder som er interesserte i å høre om bedriftens bragder. Om dette er noe du synes er viktig, så er det bedre å inkludere det som en underside på nettsiden din, slik at spesielt interesserte kan finne informasjonen din.

 

Dette bør altså ikke være det overordnede temaet for en e-postkampanje. I stedet bør du benytte anledningen til å fortelle kunden hva du kan gjøre for dem. Hva er det som gjør bedriften din til et bedre valg i sammenligning med en annen lignende bedrift?

6). Berøm lojale kunder

g lojale kunder gjennom nyhetsbrev berømmelse

Kundegruppen til en bedrift består ofte av to hovedgrupper. Dette er kunder som benytter seg av tjenestene dine en gang og som ikke kommer tilbake etter det, og kunder som kommer tilbake gang på gang. Sistnevnte kalles gjerne lojale kunder.

 

Som bedriftseier er det viktig å vise at dette engasjementet er noe du setter pris på. Det kan du gjøre ved å berømme de lojale kundene dine på forskjellige måter. Fremgangsmåten vil naturligvis variere noe her, siden bedrifter ofte tilbyr ulike produkter og tjenester.

 

Eksempelvis om bedriften din er innenfor motebransjen, så kan du kjøre et tilbud som omhandler at de lojale kundene får en rabatt på en valgfri vare – eller rett og slett et gratis tilbehør med på kjøpet!

7). Vis at du fremdeles er der

I travle perioder er markedsføring med nyhetsbrev noe som kanskje blir nedprioritert. Dette vil føre til mindre engasjement blant kundene, og derfor er det viktig å vise at du fremdeles er der.

 

Om kundene ikke mottar e-post fra deg på en stund, så kan det i verste fall føre til at de fjerner seg fra e-postlisten din. Og det er jo naturligvis noe de fleste bedrifter aller helst vil unngå! 

 

Ta kontakt med oss i Moo Gruppen og få hjelp med digital markedsføring —>

Se hvorfor WordPress nettbutikk med Woocommerce er verdens beste kombinasjon!

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

E-handels-giganten Amazon kommer til Sverige. Hva betyr dette for norsk varehandel og din nettbutikk?

Digital Rådgiver Susann har en lidenskap for performance marketing og har raskt blitt god på digital markedsføring. Susann går i dybden og jobber både med kortsiktige og langsiktige mål for å oppnå best mulig resultat. Susann er opptatt av å hjelpe kundene med en høyest mulig ROAS og benytter ulike verktøy innen annonsering og SEO for å oppnå best mulig konvertering.