search

10 tips til UX design på mobile enheter

tips ux design mobil

Har du oppdaget hvor mange som besøker ditt nettsted gjennom mobil? Ønsker du også å tilby en tilfredsstillende brukeropplevelse? Vi har samlet noen av våre tips for UX design slik at du også kan komme i gang.

Tips UX design mobil

Av og til er det slik at man ikke har anledning til å dra til en fysisk butikk for å få tak i det man trenger. Da hadde det vært ganske kjipt om det ikke fantes andre alternativer, men det gjør det heldigvis. Da kan man handle på nett!

 

Gjennom netthandel blir produkter og tjenester gjort tilgjengelig for forbrukerne på en svært enkel måte. Så fremt du har internettilkobling der du er, så kan du i praksis handle på nett uansett hvor du befinner deg.

 

De siste årene har skreddersydde brukeropplevelser blitt viktigere og viktigere for forbrukerne. Netthandel er et konkurransedrevet konsept som de fleste bransjer tar del i, og konkurransen i hver enkelt bransje har økt betraktelig i det siste.

 

I den forbindelse har det oppstått nye trender som nettbutikkene rett og slett er nødt til å integrere i teknologien sin. Særlig om de ønsker å oppnå videre suksess med nettbutikken sin. Vi snakker selvsagt om responsivt UX design!

tips ux design mobil

Hva er et responsivt UX design?

UX er en forkortelse for user experience, og i kombinasjon med design får vi uttrykket user experience design. Dette kan oversettes til norsk som brukeropplevelsedesign, og det handler om at designet spiller en avgjørende rolle i selve brukeropplevelsen.

 

Hvis man attpåtil kombinerer dette med adjektivet “responsivt”, så får vi en eksplosiv kombinasjon. I forbindelse med nettsider er ikke dette et uvanlig uttrykk, og betydningen er den samme i forbindelse med UX design.

 

Med responsivt UX design mener vi et brukervennlig design som responderer uavhengig av hvilken enhet du bruker. Det aktuelle designet vil ta seg godt ut enten du åpner nettsiden på en stor iMac-skjerm eller på en liten iPhone-skjerm.

 

Å ha et responsivt UX design har blitt ekstra viktig som følge av utviklingen vi har sett det siste årene. Før var det å surfe på nettet noe man gjorde hjemme, men nå er det noe man i teorien kan gjøre hvor som helst og når som helst.

Slik sikrer du en unik brukeropplevelse på mobil

Nedenfor vil vi gi deg 10 tips til hvordan du kan skape en unik brukeropplevelse, selv for de som benytter smarttelefonen eller en annen mobil enhet. 

 

Om du har kunnskap om koding, så kan dette være en fin utfordring å begi deg ut på. Men det er også mulig å ansette eller hyre inn en uavhengig utvikler som tar seg av dette for deg.

 

Førstnevnte er et svært kostnadseffektivt alternativ, men vi anbefaler deg å ikke begi deg ut på det med mindre du vet hva du driver med. Brukeropplevelsen til kundene dine er ikke noe du bør gamble på!

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg med utvikling av UX design tilpasset mobile enheter

1) Design spesifikt for mobile enheter

ux design for mobil

Enten du skal designe et nytt nettsted eller pusse opp en nettside som allerede eksisterer, så er det viktig at du tar fatt på designprosessen med mobile enheter i tankene.

 

Om du lurer på om dette er bortkastet, så er det absolutt ikke det. Sannsynligheten for at rundt halvparten av kundegruppen din samhandler med nettsiden din på en mobil enhet er veldig stor. Og helt i tråd med utviklingen vi har sett de siste årene!

2) Gjør et godt førsteinntrykk

De fleste av oss vet viktigheten av å gjøre et godt førsteinntrykk. Og det er viktig uansett hva det er snakk om. Det kan med andre ord være nyttig å ha dette i bakhodet under designprosessen.

3) Unngå lange prosesser i forbindelse med registering og betaling

Noe av det verste kundene vet, er lange prosesser i forbindelse med registrering og betaling. Derfor er dette noe du bør unngå for enhver pris.

 

Hold det så enkelt som mulig, så minimerer du sjansen for at kundene  velger bort nettsiden din fordi de sparer tid ved å bruke en annen aktør.

lastetid på mobil

4) Sørg for at nettsiden har god hastighet

I likhet med ordinære nettsider hvor hastigheten kan senkes på grunn av antallet åpne nettlesere, så kan mobile enheter inneholde applikasjoner som fører til det samme.

 

Derfor bør du sørge for at nettsiden din består av elementer som øker hastigheten fremfor å senke den! Eksempelvis et UX design.

5) Sats på et minimalistisk design

Om valget står mellom en nettside med minimalistisk design og en nettside med mange forstyrrende elementer, så vinner alltid førstnevnte. Derfor vil det være en god strategi å designe nettsiden så minimalistisk som mulig.

6) Sørg for at de viktigste ikonene er synlige

Alle nettsider inneholder ikoner, der noen av ikonene er viktigere enn de andre. Derfor må du sørge for at de viktigste ikonene er synlige for de som besøker nettsiden din.

 

Det er mange ikoner som er viktige på en nettside, men det kan for eksempel være handlekurven eller kundens egen ønskeliste. Dette er ikoner som kanskje vil inspirere kunden til å foreta et kjøp!

7) Design med utgangspunkt i The Thumb Zone

Når noen bruker mobilen, så har tommelfingeren en svært aktiv rolle i prosessen. Derfor vil det være fordelaktig å plassere viktige ikoner og knapper innen rekkevidde for tommelen.

 

Det kan være vanskelig å tro at en så liten detalj spiller en så stor rolle, men det er faktisk helt i tråd med retningslinjene i forbindelse med et godt UX design!

design for thumb zone

8) Ikke vær redd for å vise frem det du har å tilby

Om du skal nå målene dine ved å øke salget, så kan du ikke være redd for å vise frem hva du har å tilby. Dette kan enkelt gjøres ved hjelp av en bildekarusell, som har blitt et populært verktøy i det siste!

9) Få orden på nettsidens funksjonalitet

For at kundene skal ønske å komme tilbake til nettsiden din, må det være tydelig at de får dekt behovene sine her. Tydeliggjør nettsidens funksjonalitet!

10) Ikke overdriv

Likevel er det viktig å ikke overdrive, verken i den ene eller den andre retningen. Hold det minimalistisk, og ikke prøv for hardt, for det vil være synlig uansett hvor bra nettsiden ser ut designmessig!

Er din nettbutikk optimalisert for en god kundereise? I denne artikkelen ser vi nærmere på hvordan nettopp brukervennlighet og design sørger for høyere omsetning hos nettbutikkene.

Landingsside er en viktig del av jakten på kundene. Den gode landingssiden kan være det som konverterer besøkende til betalende kunder. Vi har satt sammen en guide med tips til hvordan du skaper en effektivt og optimalisert landingsside.

Det er en klar og tydelig sammenheng mellom konverteringsrate og nettsidens brukeropplevelse (User Experience, UX). Derfor er det et paradoks at mange bedrifter ikke investerer mer tid og penger i å forbedre bruk.

Digital Rådgiver Susann har en lidenskap for performance marketing og har raskt blitt god på digital markedsføring. Susann går i dybden og jobber både med kortsiktige og langsiktige mål for å oppnå best mulig resultat. Susann er opptatt av å hjelpe kundene med en høyest mulig ROAS og benytter ulike verktøy innen annonsering og SEO for å oppnå best mulig konvertering.