WooCommerce Nettbutikk utvikling & design
Hva er WooCommerce?
Kjøp på nett har aldri vært mer populært, og flere og flere foretrekker i dag netthandelen over fysisk handel. Dette er ikke bare en trend i Norge, da verden generelt sett lener mot dette. Dessuten gjelder trenden for tilnærmet alle bransjer. Dersom du ikke selger dine produkter og tjenester over nett, går du potensielt glipp av enorme inntektsmuligheter.
På den andre siden er det både dyrt og komplisert i mange tilfeller å sette opp en nettbutikk. Det er ikke alle som har millioner på bok til å utvikle kompliserte løsninger, slik de store konsernene har. Nettopp derfor har løsninger slik som WooCommerce blitt veldig populært de siste årene. Denne plattformen er med tiden blitt en av WordPress sine mest populære plugins.
I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvorfor millioner av nettbutikker har valgt nettopp denne plattformen.
WooCommerce historie
Det var opprinnelig WooThemes som utviklet WooCommerce til den plattformen de er i dag. Faktisk forsøkte WooThemes å utvikle en plattform i samarbeid med Jigoshop. Det gikk derimot ikke etter planen, og etter å ha fått med seg Jigoshop utviklerne Mike Jolley og James Konster, startet WooThemes sin egen plattform.
Den var basert på koden til Jigoshop, men WooCommerce skulle bli et helt annet sluttprodukt. Nettopp dette er naturligvis en stor fordel med åpen kildekode, da utviklere kan ta kjernen i koden og utvikle nye og bedre løsninger. Som et resultat av dette ble WooCommerce i 2011 sluppet som en ny og spennende plattform for nettbutikker.
Innen 2013 hadde 1 million allerede brukt plattformen. De neste to årene opplevde WooCommerce en årlig vekst på 3 millioner, slik at de i 2015 hadde hele 7 millioner brukere. Det er derimot ingenting sammenlignet med resultatene i dag. Automattic, selskapet som eier WordPress, kjøpte nemlig WooThemes (og dermed også WooCommerce) tilbake i 2015, som følge av den store veksten.
Dette gjorde integrasjonen mellom WordPress og WooCommerce enda bedre. I dag teller plattformen over 62 millioner brukere. Dessuten er 22 % av de 1 million største nettbutikkene i verden underlagt denne plattformen. Det sier sitt om hvilken posisjon WooCommerce har i dag.
Dette er mulighetene med WooCommerce nettbutikk
Hovedformålet til WooCommerce er selvfølgelig å gi deg muligheten til å utvikle en nettbutikk. Dette forteller derimot langt ifra hele historien, og det er mange aspekter ved WooCommerce som det er verdt å se nærmere på. Nedenfor går vi gjennom et utvalg av disse.
Enkel WooCommerce nettbutikk utvikling av flere former
Som nevnt er altså hovedformålet med WooCommerce å skape en nettbutikk, enten du skal utvide en fysisk butikk eller bare skape en helt ny butikk på nett. Her er en stor fordel at WooCommerce kan integreres med WordPress. Dessuten er design og utvikling veldig enkelt, sammenlignet med mange av de konkurrerende plattformene.
Utvikling av nettbutikk er tross alt en veldig krevende oppgave. Her er det mange elementer som skal spille sammen. For eksempel må logistikk og distribusjon fungere godt. Alt fra leveringsmuligheter, til skatt, og fraktkostnader, kan variere basert på brukerens adresse. Spesielt komplisert blir dette ved internasjonale transaksjoner. WooCommerce hjelper deg derimot med automatiske utregninger.
Et annet aspekt som gjerne gir hodebry ved andre plattformer, er betalingsmuligheter. Hvilke muligheter har du her, og hvordan ordner du egentlig med gebyrer og avgifter for kredittkort? WooCommerce hjelper deg med å effektivt integrere alt dette på en sømløs måte. Her er også sikkerheten høy, slik at både du og dine kunder er beskyttet under transaksjonene.
Section
Digitale produkter
Minst like mange velger å selge digitale produkter, som de som velger å markedsføre sine fysiske produkter over nett. WooCommerce gjør det enkelt for deg å starte en liten nettbutikk med digitale produkter eller nedlastinger. Her kan du laste opp det digitale produktet, sette prisen, og la kundene kun få tilgang når de har utført betalingen.
Tjenester
Det er selvfølgelig ikke alle nettbutikker som skal selge produkter, fysiske eller digitale. Noen firmaer ønsker å tilby tjenester gjennom sin nettbutikk. Her er det kjekt å ha tilgang på funksjoner slik som booking og møter. Dette er funksjoner som WooCommerce byr på.
Abonnement med WooCommerce
Abonnement er populære for enkelte produkter og tjenester i nettbutikker. Dette innebærer at brukeren får det samme produktet eller den samme tjenesten for eksempel en gang i måneden. Det gir fordeler for kunden, i form av lavere priser, samtidig som det gir fordeler til bedriften, da i form av en fast inntektskilde. WooCommerce lar deg enkelt sette opp abonnementer.
Hva koster WooCommerce nettbutikk?
Dersom du vurderer WooCommerce som plattform til din nettbutikk, er denne løsningen i utgangspunktet gratis. Allikevel er det nok mange utvidelser du vil ønske, avhengig av hva nettbutikken skal selge. Disse kan koste deg alt mellom 500 kr og 3,000 kr. Dessuten skal du også inkludere kostnader til hosting, og kjøp av domenenavn blant annet.
Kjenner du ikke til hvordan du utvikler og designer en nettbutikk, er det viktig at du bruker profesjonelle for å oppnå et godt resultat. Da skal du naturligvis også regne disse kostnadene inn i prisen. Her varierer kostnadene, avhengig av den kvaliteten du søker etter, samt hvor kompleks nettbutikken skal være.
Alternativer til WooCommerce nettbutikk
Det finnes et utvalg av alternativer til WooCommerce. Her er det viktig å se nøye gjennom de funksjonene som finnes i de ulike løsningene. På den måten kan du velge den plattformen som best passer det behovet din nettbutikk har.
Section
Shopify
En av WooCommerce sine største konkurrenter er unektelig Shopify. Her er forskjellene faktisk ganske store, da Shopify inkluderer hosting i sin pakke. Det kan medføre både fordeler og ulemper, avhengig av hvor du er i prosessen med din nettbutikk.
Nedsiden med Shopify er at du mer eller mindre skal følge deres stil. Dermed er det vanskelig å skape en veldig unik nettbutikk her. Dessuten har plattformen en månedlig kostnad, som baseres på din bruk av deres tjenester. Shopify har heller ingen åpen kildekode. Shopify er igrunn en ganske lukket plattform som gir lite rom for tilpasninger.
Magento
Magento er en annen stor konkurrent av WooCommerce. Denne plattformen er populær for å sette opp nettbutikker, men den er nok mer foretrukket blant de større butikkene. Dette er på bakgrunn av Magento sine mange muligheter for å lage en helt egendefinert løsning. Magento tilbyr for øvrig en versjon med åpen kildekode.
BigCommerce
BigCommerce er en mindre konkurrent, men som stadig blir mer populær. Vi tror at BigCommerce kommer til å bli en av de mest populære nettbutikk plattformene i Norge de kommende årene. Denne plattformen har svært god funksjonalitet ut av boksen. Over 100 000 har så langt startet nettbutikk med BigCommerce.
Motta hjelp til WooCommerce nettbutikk utvikling i dag
Det finnes mange gode muligheter for å utvikle en nettbutikk i dag. Uansett form for nettbutikk, dersom du akkurat nå skal komme deg på nett, så er WooCommerce et ypperlig alternativ. Plattformen er rimelig, enkel, og brukt av mange. Det betyr at det er flust med støtte der ute, og en rekke designere og utviklere kan hjelpe deg her.
Moo Gruppen har god erfaring med WooCommerce nettbutikk utvikling og har flere gode kundecaser å vise til. Dersom du ønsker å bruke denne løsningen, eller kanskje bare vurderer den for øyeblikket, er vi tilgjengelige for å bistå. Kanskje ønsker du å diskutere mulighetene dine over en kopp kaffe? Et videomøte? Vi tar gjerne en prat om hvordan vi kan sette opp din WooCommerce nettbutikk for deg! Kontakt oss her→