search

WooCommerce Blocks | Tilpass nettbutikken din

WooCommerce Blocks

Moo Gruppen hjelper deg med å tilpasse nettbutikken etter eget ønske – vi finne de beste utvidelsene for din nettbutikk.

Slik bruker du WooCommerce Blocks til å tilpasse nettbutikken

Har du nettbutikk med WooCommerce i WordPress? Ved installasjon eller oppdatering vil du nå se at plattformen inkluderer en utvidelse som kalles WooCommerce Blocks. 

Denne utvidelsen tilfører nye og flotte «blokker» i WordPress Block Editor, slik at du enkelt kan legge inn nye produkter i butikken på ønsket måte. I denne guiden skal vi forklare deg nøyaktig hva WooCommerce Blocks kan gjøre for deg!

Hva er WooCommerce Blocks?

WooCommerce Blocks kan beskrives som en plugin, altså en utvidelse. Dette betyr at den tilfører nye funksjoner til nettbutikken din. Helt spesifikt vil Blocks legge inn syv nye blokker i redigeringsfunksjonen Gutenberg.

Det er gjennom Gutenberg du lager produktsider, innlegg og lignende. Blokkene WooCommerce Blocks tilfører nettbutikken din omfatter blant annet blokker for bestselgende produkter, håndplukkede produkter og produkter på salg.

WooCommerce Blocks gir deg en fleksibel og enkel måte å fremvise produktene dine på i nettbutikken.

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg med å oppnå det beste utgangspunktet for økt salg i din nettbutikk.

Slik installerer du Blocks

WooCommerce blocks

Så snart du har oppdatert WooCommerce eller installert den for første gang, vil du kunne se WooCommerce Blocks på listen over plugins. 

Den enkleste måten å installere Blocks på, er ved hjelp av automatisk installasjon. Da vil nemlig WordPress selv håndtere overføringen av filer, uten at du trenger å gå ut av nettleseren. 

Dersom du ønsker automatisk installering av Blocks, trenger du bare å logge deg på ditt dashboard i WordPress, og deretter klikke på «Plugins» og «Add New». Du kan deretter søke på «WooCommerce Gutenberg Block» eller lignende, og deretter installere utvidelsen.

Det er også mulig å installere utvidelsen manuelt, der du laster ned utvidelsen og deretter laster den opp via serveren din gjennom en FTB-app.

Hvordan bruke WooCommerce Blocks?

Hver av blokkene i WooCommerce Blocks kommer med et rutenett som kan justeres etter ønske, og du kan enkelt filtrere og sortere dem. I rutenettet kan du enkel spesifisere antall kolonner og rader i ditt layout.

Det er mulig å velge mellom én og seks kolonner. Du justerer antallet ved å dra på linjen. De fleste rutenettene har fire rader, men dette kan justeres om ønskelig.

Deretter kan du benytte filtrene til å angi kategori for produktene. Mange av malene lar deg sortere produktene etter brukeranmeldelser, salg, titler, pris og lansering.

Slik setter du i gang

Du kan enkelt plassere WooCommerce Blocks der Block Editor er aktivert. Du setter i gang ved å åpne siden du ønsker å redigere. Deretter trykker du på pluss-symbolet «Add Block», hvor du vil få opp en rekke ulike blokker.

Et tips er å benytte seg av hurtigtasten «/» på tastaturet. Denne lar deg raskt og enkelt legge til nye blokker på siden din.

Legg til produktblokker

Når du legger til produktblokker kan du vise frem produkter på sidene dine, eller legge inn innhold. Dette lar deg for eksempel lage en bloggpost der du legger inn lenker til ulike produkter du anbefaler.

Du kan også vise frem de siste produktene som er lagt inn i nettbutikken via en landingsside eller lignende. Eller hva med å lage en skreddersydd Shop-side? Du finner ulike produktblokker for ulike behov.

Produktblokken Featured

Ved hjelp av produktblokken Featured kan du enkelt skreddersy visningen av enkeltprodukter. Det er enkelt å legge til en egen produkttittel eller pris, samt en egen knapp med CTA der du kan oppfordre til kjøp.

Du kan til og med legge til ulike farger, fokuspunkter og posisjonere bakgrunnsbildet som ønsket. Har du et Featured-produkt på landingssiden din, kan du enkelt nå ut til målgruppen din med nyheter.

Produktblokken All Products

Dersom du ønsker å vise frem alle produktene i sortimentet, er All Products midt i blinken. Her kan du enkelt legge inn videoer, bilder, tekst eller lignende. Lag en flott, visuell katalog av alle produktene, og velg antall rader og kolonner selv.

Du kan legge inn ulike muligheter for sortering av produktene, slik at kundene enkelt kan filtrere frem de varene de leter etter. Det er mulig å sortere etter både pris, størrelse, farge, rating, nyheter, salg og lignende.

Som administrator kan du enkelt fjerne anmeldelser, legge til beskrivelser, spesifisere at det er salg eller lignende. Mulighetene er nærmest uendelige.

Produktblokken Search

De fleste kunder søker etter produktene de leter etter når de besøker en nettbutikk. Derfor er det viktig at du har en søkefunksjon, slik at dette blir enklest mulig for kunden.

Ved hjelp av produktblokken Search kan kunder enkelt finne produkter gjennom søk, og det er i tillegg mulig å sortere produktene basert på andre egenskaper.

Woocommerce.blocks.search

Produktblokken Hand-Picked

Ved hjelp av produktblokken Hand-Picked kan du manuelt velge ut hvilke håndplukkede produkter du ønsker å vise frem. Se for deg at du lager et blogginnlegg om julegave-idéer. Du kan du velge å vise frem produkter som er relevante for dette i selve innlegget.

Med Hand-Picked kan du også legge inn alt fra rating og pris, til produkttitler og handlevogn-knapp. Det er enkelt å legge til og tilpasse knapper, kolonner, rader og lignende.

Produktblokken Products by Category

Dersom du har behov for å vise frem visse kategorier, kan blokken Products by Category være nyttig. Denne lar deg enkelt vise frem visse produktkategorier, enten det er nyheter, salgsvarer eller lignende.

Også her får du utallige muligheter når det kommer til sortering og fremvisning. Du kan for eksempel vise eller skjule anmeldelser, priser eller produktnavn.

Produktblokken Review

Visste du at majoriteten av kunder – nærmere bestemt 63 % – oppgir at sjansen for at de skal kjøpe et produkt er høyere dersom det er anmeldelser på siden? 

Ved hjelp av produktblokken Review kan du enkelt fremheve produkter med anmeldelser og ratings fra andre kunder. Dette er en effektiv måte å overbevise kunder om produktets kvalitet på.

Andre produktblokker

Foruten de overnevnte, finnes det en rekke ulike produktblokker du kan velge mellom. Dette omfatter blant annet produktblogger for bestselgende produkter, populære produkter, eller produkter som er på salg.

Du kan også sortere produktblokker etter attributter og egenskaper, noe som kan være nyttig for eksempel dersom du selger klær, interiør eller lignende.

Fordeler med Blocks

Den kanskje største fordelen ved å benytte seg av WooCommerce Blocks, er at utvidelsen er tilpasset brukere på alle nivåer. Du kan enkelt lage og designe blokker med produkter, filtre, kategorier og lignende – helt uten å måtte kode!

Blocks gjør det også enkelt å tilpasse nettbutikken etter eget ønske. Velg antall rader og kolonner, tilpass knapper, la kundene sortere produktene og legg inn beskrivelser som du selv ønsker.

Forbedre nettbutikken din med WooCommerce Blocks

Ved hjelp av WooCommerce Blocks kan du enkelt vise frem produktene i nettbutikken din i alt fra blogginnlegg til landingssider og lignende. Forbrukerne kan enkelt handle varer og tjenester basert på sine preferanser, takket være mange sorteringsmuligheter og filtre.

Dersom du benytter WooCommerce Blocks i nettbutikken din, vil du fort oppdage at en ny verden av muligheter åpner seg. Du får mye fleksibilitet og bedre kontroll over nettbutikkens layout og visuelle profil. 

Skreddersy nettbutikken din med Blocks, og vis frem alt fra anbefalte produkter til salgsprodukter. Moo Gruppen hjelper deg med å tilpasse nettbutikken etter eget ønske, og vi kan selvfølgelig hjelpe deg med å finne de beste utvidelsene for din nettbutikk.

 Kontakt oss her→

Se hvorfor WordPress nettbutikk med Woocommerce er verdens beste kombinasjon!

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Har du noen gang tenkt over hvordan et blogginnlegg på bloggen kan øke omsetningen? Hvis du har undersøkt forskjellige markedsføringsteknikker for e-handel, eller kanskje har sett på hva du kan gjøre for å øke synlighet på nett, vil du garantert ha kommet over artikler om blogging.