search

Slik synliggjør du en video på YouTube eller Google

Synliggjør video på YouTube og Google

Slik kan du synliggjøre en video på YouTube og Google

Slik blir videoene dine mer synlige på YouTube og Google

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan synliggjøre en video på YouTube og Google. Så mye som 85 % av alle bedrifter benytter seg av videoinnhold til markedsføring. Samtidig ser den gjennomsnittlige forbruker hele 16 timer med video i snitt ukentlig. Du kan med andre ord nå ut til mange potensielle kunder med video som markedsføringsverktøy.

Det er imidlertid mange som opplever at videoene ikke blir sett av så mange forbrukere som ønskelig. Dette skyldes som regel at videoen rangerer dårlig i Google eller YouTube, slik at potensielle seere ikke får sett innholdet.

Det kan også være andre grunner til at videoene dine ikke er populære – som for eksempel at innholdet er dårlig. Vi skal nå se nærmere på hvordan du kan gå frem for å gjøre videoer mer synlige på nett – enten det er på YouTube eller i Google Search!

Synliggjør video på YouTube

Lag videoer av høy kvalitet

Kvaliteten på videoen din er ikke en faktor som påvirker rangeringen i Google eller på YouTube direkte, men det vil ha innvirkning på graden av engasjement blant forbrukerne. Og hvorvidt seerne klikker seg inn på videoen eller ikke, er en faktor som påvirker rangering.

Potensielle seere vil neppe klikke seg inn på en video dersom den ser amatørmessig ut eller har dårlig oppløsning. Kvalitet handler imidlertid også om innholdet i videoen.

Sørg derfor for at du lager videoer av høy kvalitet som har engasjerende innhold brukerne ønsker å se på. Det er for eksempel populært med lærerike «how to»-videoer, eller å gi seerne innsikt i bedriftens hverdag.

Et annet tips er å oppfordre seerne til å abonnere på kanalen din, da dette vil kunne gi deg flere faste seere. Mange faste seere vil igjen være positivt for å synliggjøre video på YouTube og Google.

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg med å synliggjøre en video på YouTube og Google

Gjør research på relevante søkeord

søkeord

Research av søkeord for videoer på YouTube er nokså ukomplisert og rett-frem – i hvert fall sammenlignet med tradisjonell søkemotoroptimalisering (SEO). Her trenger du ikke å ta hensyn til avanserte søkeord-verktøy som SEMrush for å finne ut av søkevolum på ulike ord.

Den kanskje enkleste måten å finne relevante søkeord du kan tagge videoen din med, er ved å benytte funksjonen Search Suggest i YouTube. Her kan du enkelt finne ut hvilke temaer som trender, slik at du enklere kan finne ut hva videoen din skal omhandle.

Du kan også finne ut hva slags innhold seerne er på jakt etter ved å se på andre populære YouTube-kanaler. Hvilke av videoene er mest sett? Gå gjerne for en lignende løsning! Dette kan du enkelt finne ut av ved å klikke på fanen «Videos» og deretter sortere på popularitet.

Husk at om en YouTube-video har mange views, så kan dette skyldes en rekke faktorer – som at videoen ble delt for mange år siden, betalte søk, sosiale medier og lignende

Benytt søkeord i videoen

Det er fort gjort å tenke at Google umulig kan klare å tolke innholdet i videoen din, og at bruk av søkeord i videoen derfor ikke er relevant. Men tro om igjen – for Google benytter nemlig avansert teknologi som maskinlæring og AI, noe som gjør at videoinnhold kan tolkes.

Du kan kanskje lagt merke til at Google kan hente ut lyden i videoer for å lage automatiske undertekster? Denne teknologien benyttes sannsynligvis også til å rangere videoer i søkealgoritmene. 

Benytt også søkeord i videoens tags. Disse vil ikke ha direkte innvirkning på synlighet, men vil hjelpe brukerne med å finne relevant videoinnhold. Slik kan du på sikt synliggjøre en video på YouTube.

Når du skal velge søkeord kan det være smart å inkludere ord som søkes på av minst 1 000 brukere per måned. Dette vil også bidra til at videoen blir mer synlig i Google. Bruk SEMrush og TubeBuddy eller lignende for avansert søkeord-research.

Optimalisering av videoer

Video-optimalisering handler i grove trekk om to ting – optimalisering av selve videoen, så vel som optimalisering av YouTube-siden din. 

Når selve videoen skal optimaliseres, er det blant annet greit å tenke på videoens lengde. Her gjelder det å ta hensyn til hva videoen handler om. En lærerik video kan med fordel ha litt lengde. For korte eller for lange videoer kan føre til færre klikk.

Jo flere sekunder videoen din fanger seernes oppmerksomhet, jo bedre vil den rangere. En lengre video vil derfor kunne rangere bra om den er av interesse for seeren.

Ellers er selve videokvaliteten viktig å ta hensyn til. Visste du at nærmere 70 % av alle videoene som vises på YouTube sin forside er i HD-kvalitet? Dette skyldes at flere klikker seg inn på videoer av høy kvalitet, enn på videoer med lav kvalitet. Dette er faktorer som er med på å synliggjøre video på YouTube.

Optimaliser video til YouTube

Trenger du hjelp med implementering av markedsføringsverktøy? 

Det kan være ulike grunner til at du ønsker å synliggjøre video på youtube. Enten du ønsker å markedsføre bedriften din med video, tekst eller bilder, er det helt grunnleggende å ha verktøyene du trenger for å mestre dette. 

Moo Gruppen kan hjelpe deg med å implementere smarte markedsføringsverktøy, slik at videoene dine blir sett av flest mulig på YouTube eller i Google. Kontakt oss i dag for mer informasjon!

Kontakt oss her→

Slik former du ditt innhold etter Instagram Story, ifølge HubSpot markedsførere

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Lyst til å skape engasjerende innhold iSoMe-plattformer for din bedrift?