search

Shopify vs WordPress for e-commerce

Shopify og WordPress

Finn ut alt du trenger å vite om Shopify og WordPress her!

Shopify vs WordPress

Har du planer om å starte en nettbutikk der du kan selge bedriftens varer eller tjenester? Da ønsker du sikkert å finne en e-commerce-plattform som lar deg gjøre dette på en enkel og effektiv måte.

Det finnes en rekke ulike plattformer å velge mellom. Blant de mest populære finner vi Shopify og WordPress. Vi har derfor valgt å sammenligne plattformene Shopify og WordPress for deg.

Grunnleggende om WordPress

WordPress (WP) er et CMS (content management system) som finnes i to ulike versjoner- WordPress.com ligger på en ekstern server, mens WordPress.org kan ligge på en egen tjener.

WordPress.com er et SaaS-verktøy (SaaS står for «software as a service»), noe som betyr at du som bruker ikke må ha en kopi av programvaren for å kunne ta det i bruk. Du betaler heller for å kunne benytte tjenesten via nett. 

WordPress.org må installeres på egen server. Denne varianten passer kanskje best for deg som har kunnskap om koding. Fordelen med WordPress.org er at du enkelt kan skreddersy egne løsninger.

Fordelen med WordPress er at systemet er veldig brukervennlig. I tillegg er WordPress i seg selv gratis, og du betaler kun for eventuelle plugins, webhotell og lignende. Skal du ha nettbutikk, må du installere en utvidelse som WooCommerce. Her er noen fakta om WP:

 • WordPress.com er et SaaS-verktøy: Du abonnerer for å kunne bruke plattformen online. Installasjon ikke nødvendig. 
 • WordPress.org må installeres på egen server: Skreddersy egne løsninger ved hjelp av koding
 • Brukervennlig: WordPress tilbyr mange gratis tema og maler. Du trenger ikke ha kunnskap om CSS, og systemet er enkelt i bruk.
 • Mange plug-ins tilgjengelig: Ved hjelp av plug-ins (utvidelser) kan du enkelt tilføre nye funksjoner til nettsiden – som nettbutikk-funksjoner via WooCommerce.
Shopify og WordPress

Grunnleggende om Shopify

Shopify kan beskrives som en applikasjon som er spesialdesignet nettopp for deg som ønsker å starte nettbutikk. Ved hjelp av Shopify kan du sette opp og lansere en nettbutikk ved hjelp av en rekke praktiske maler.

Du kan enkelt skreddersy løsningene etter egne behov, slik at nettbutikken imøtekommer alle bedriftens behov. Her kan du lage en nettbutikk enten du skal selge fysiske gjenstander som klær og sko, eller programvareløsninger.

Formålet med Shopify er at alle skal kunne lage sin egen nettbutikk, helt uten krav til forkunnskaper om koding eller lignende. Du vil imidlertid kunne endre på nettsidens CSS og HTML ved behov. Dermed passer løsningen for dem med tekniske kunnskaper også.

Shopify har en innebygget tjener. Plattformen ligger med andre ord på Shopify sine servere. Derfor trenger ikke brukerne å tenke på webhotell eller installasjon av programvare utenom. Her er noen viktige fakta om Shopify:

 • Shopify er et SaaS-verktøy: Du betaler et månedlig beløp for å bruke programvaren, og trenger ikke ha en egen programvarekopi installert. Du kan bruke webløsningen direkte via en nettbasert sky.
 • Ingen programmering nødvendig: Du trenger ikke kunne kode for å lage nettbutikk med Shopify, men kan endre på CSS og HTML om ønskelig. 
 • Skreddersydd for e-commerce: Shopify er skreddersydd for deg som skal lage nettbutikk. Du trenger derfor ikke laste ned plugins utenom.
 • Webhotell trengs ikke: Shopify ligger på egne servere

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg med å finne det som passer best for din bedrift.

Shopify vs WordPress: Pris

Shopify og WordPress

Det er flere aspekter som er med på å avgjøre den endelige prisen på Shopify og WordPress. Som nevnt er WordPress i seg selv gratis, og du betaler i utgangspunktet kun for eventuelle ekstratjenester som plugins og hosting.

Det er vanskelig å gi en eksakt pris, siden det er mange variabler som vil spille inn. Vi har her forsøkt å lage et omtrentlig anslag for pris for henholdsvis WordPress og Shopify.

Hva koster WordPress?

Det å laste ned programvare for å benytte WordPress.org koster ingenting, og det er også kostnadsfritt å benytte seg av WordPress.com. 

Endelig pris vil i stor grad avgjøres av hvilke ekstratjenester du som kunde har behov for. Prisen vil bestemmes av følgende faktorer:

 • Spesielle temaer og design: WordPress har mange gratis tema og design du kan velge mellom. Mange velger imidlertid å betale for skreddersydde eller mer unike design, noe som kan koste penger.
 • Webhotell: Det finnes mange firmaer som tilbyr server-hosting for deg med WordPress-side. Her gjelder det å finne et firma som tilbyr rimelig hosting med høy oppetid og integrerte sikkerhetstjenester som SSL.
 • Plugins: Mange bedrifter som skal starte nettbutikk har behov for ekstra funksjoner på WordPress-siden sin (som er veldig «plain» i utgangspunktet, og er mest egnet til blogging og lignende). For å kunne få handlekurv, integrerte betalingsløsninger og lignende, må du installere plugins. Dette koster ofte penger.
 • Programmering: I noen tilfeller vil du ha behov for hjelp fra utviklere dersom du ønsker å skreddersy løsninger på WordPress-siden din. Dette er spesielt aktuelt om du har WordPress.org.

Pris for webhotell med sikkerhetstiltak og ekstratjenester kan fort koste rundt 3 500 kroner per år. Skal du ha et unikt design blir det ofte en engangsutgift på rundt 1 500 kroner. En plugin for e-commerce kan gjerne koste 1 800 kroner årlig.

Hva koster Shopify?

Shopify er som nevnt et SaaS-verktøy, noe som betyr at du ved å betale et månedlig gebyr vil kunne benytte tjenesten via nett. 

Det finnes flere ulike abonnementer å velge mellom, avhengig av hva slags tjenester du har behov for. Merk deg at du kan teste Shopify gratis via en demoversjon i to uker om ønskelig. Slik kan du finne ut om tjenesten er noe for deg.

Lite gir deg kun tilgang til helt grunnleggende funksjoner. Jo mer du betaler, jo mer omfattende tjenester og service vil du ha tilgang på.

 • Lite: 90 kroner/måned
 • Basic: 290 kroner/måned
 • Standard Shopify: 790 kroner/måned
 • Advanced: 2990 kroner/måned
 • Plus: Starter på ca. 20 000 kroner/måned

Hva skal du velge? Shopify vs WordPress

Shopify er hovedsakelig designet for brukere som mangler kunnskap om utvikling (koding), og for dem som ikke har råd til å hyre hjelp til å bygge nettbutikken. Her kan du gjøre alt på egen hånd, og får alt i én pakke.

WordPress er mer velegnet for deg som har noe kunnskap om webdesign og utvikling (spesielt om du går for WordPress.org), og som har budsjett til å hyre utviklere. Samtidig er plattformen velegnet for deg som ikke har kunnskaper om programmering.

Med WordPress får du svært mange spennende valgmuligheter, siden det finnes mange flotte plugins som kan installeres. Noen plugins er veldig billige, så løsningen trenger heller ikke bli så dyr. Dette er kanskje grunnen til at WordPress er det mest populære valget.

Shopify og WordPress

Trenger du hjelp til å lage nettbutikk?

Dersom du ønsker å sette opp en nettbutikk, kan Moo Gruppen hjelpe deg. Vi har lang erfaring med eCommerce-løsninger for bedrifter.

Kontakt oss i dag om du har spørsmål om webhotell-løsninger eller annet! 

Kontakt oss her→

Se hvorfor WordPress nettbutikk med Woocommerce er verdens beste kombinasjon!

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.