search

Ny finansavtalelov rundt BankID signering

Vi ser på den nye finansavtaleloven og integrasjon av BankID signering!

bankid

BankID signering og den nye finansavtaleloven

BankID er i dag brukt av over 4 millioner nordmenn. Dette er den desidert beste måten å utføre elektroniske signaturer på nett. BankID byr på raskere signering, høyere sikkerhet, og mer pålitelighet. Løsningen er rett og slett mye enklere for kundene, noe som øker omsetningen din.

Nylig kom derimot Justis- og beredskapsdepartementet med forslag til ny finansavtalelov. Etter gjentatte gjeldsproblemer og svindel innen finansnæringen, kom det nye vern på plass. Vi ønsker å dykke dypere inn i disse vernene, samt presentere hvordan vi i Moo Gruppen kan integrere tryggest mulig BankID på ditt nettsted! Moo Gruppen er en av få norske selskap som har erfaring med å integrere BankID sin nye PAdES API for sikker signering. 

Modernisert finansavtalelov

Den moderniserte finansavtaleloven skal etter planen verne mot svindel gjennom finansielle tjenester slik som BankID. Dette er som nevnt i innledningen den desidert mest populære metoden for å signere elektronisk, og dessverre har dette også medført til at løsningen i mange tilfeller brukes i svindler. 

Personen som innehar den elektroniske signaturen, kan i praksis være helt uvitende om misbruket. Den nye finansavtaleloven foreslår på bakgrunn av dette at ofre for svindel gjennom BankID kun skal være ansvarlige for en egenandel på 450 kr. Har en derimot opptrådt uaktsomt, er egenandelen på 12.000 kr. 

Det er kun ved forsett at innehaveren av signaturen vil stilles ansvarlig for hele tapet. Nettopp dette punktet har Finans Norge gått sterkt ut mot. Her mener de at sakene vil ende med ord mot ord, der svindel med BankID mer eller mindre vil kunne være mulig å begå, kun med potensiell straff på 12.000 kr. 

Kom i gang!

Vi bistår vi deg i å integrere BankID på ditt nettsted

Godkjent BankID leverandør

Lovendringene er derimot bare en innstramming av bruken. Folk flest vil ikke bli påvirket, og populariteten til BankID vil mest sannsynlig fortsette å vokse. På bakgrunn av at dette er den beste løsningen for elektroniske signaturer, har Moo Gruppen blitt godkjent som BankID leverandør.

Vi opplever at dette er den raskeste og enkleste løsningen for forbrukerne. Dersom du ønsker å integrere løsningen på ditt nettsted, kan vi hjelpe deg med dette. Vårt team har i en årrekke hjulpet flere med å integrere løsningen på en sømløs måte som øker omsetningen. 

Sikkerhet og kamp mot svindel står høyt blant våre prioriteringer. Disse problemstillingene er kjedelige både for deg selv, kunder, og tredjeparter. Vi ønsker å minimere risikoen for svindel så mye som mulig, og vi tar utviklingen innenfor blant annet BankID meget seriøst. 

Integrer BankID signering i dag

Moo Gruppen har flere års erfaring med integrering av BankID signering. Vi holder oss oppdatert på den seneste utviklingen innenfor denne og andre tjenester, og dette sørger for at du alltid får de beste løsningene. BankID er og blir det beste alternativet for elektroniske signeringer på nett i Norge.

Dersom du ønsker å integrere BankID på ditt nettsted, eller søker mer informasjon om tjenesten, bistår vi deg gjerne. Tar du en uforpliktende prat med oss i dag, kan vi besvare de spørsmålene du har. Vi ser frem til å høre fra deg og hjelpe deg med integrasjon av BankID signering! Kontakt oss her→

Bruk BankID for å digitalisere prosesser med krav til bindende signering.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Vi fungerer som en totalleverandør for våre kunder og henter inn kompetanse og løsninger fra partnere der det kreves,

Digital Rådgiver Susann har en lidenskap for performance marketing og har raskt blitt god på digital markedsføring. Susann går i dybden og jobber både med kortsiktige og langsiktige mål for å oppnå best mulig resultat. Susann er opptatt av å hjelpe kundene med en høyest mulig ROAS og benytter ulike verktøy innen annonsering og SEO for å oppnå best mulig konvertering.