search

Hvorfor velge Magento 2 nettbutikk

Vi hjelper deg migrere fra Magento 1 til Magento 2

Magento 2 ble lansert november 2015, men fordi det tok noe tid før tilstrekkelige integrasjoner for frakt og betaling var tilgjengelige for det norske markedet, bruker mange varehandelsbedrifter fortsatt Magento 1.

Det vil ikke lenger komme oppdateringer for Magento 1 og etter juni 2020 vil man ikke lenger kunne få support for hverken Magento Commerce 1 (Enterprise), eller Magento Open Source 1 (Community). Noe som tvinger bedrifter på Magento 1 til å oppgradere.

Er du en av dem som fortsatt har netthandelsløsningen på Magento 1? Vi hjelper deg migrere fra Magento 1 til Magento 2.

magento 2 migrering

Hvorfor migrere fra Magento 1 til Magento 2?

En av de største byttekostnadene er at migreringen krever Magento 2 utviklere. Oppbygginen til Magento 1 og Magento 2 er så ulik, at en flytting krever noe manuelt arbeid. Flere designelementer må f.eks endres for å være kompatible med Magento 2.

En flytting fra Magento 1 til Magento 2 fører heldigvis med seg flere fordeler, her er noen av dem.

Magento 2:

 • Er raskere
 • Har lagt til rette for konverteringsoptimalisering
 • Har forbedret shopping på mobilen
 • Har bedre feilsøking
 • Har flere nye funksjoner
 • Har bedre teknisk arkitektur
magento

Magento og krav til dedikert server

Magento 2 krever Mysql 5.6 som muliggjør raskere caching, reindeksering og behandling av forespørsler og transaksjoner. Man må fortsatt oppdatere PHP for å forbedre cache og innlastningstider, men Magento 2 krever mindre prosessorkraft enn Magento 1. Løsningen er mer smidig og effektiv, men vi vil fortsatt anbefale dedikert server for en Magento nettbutikk.

Brukervennlig nettbutikk

En mer brukervennlig nettbutikk

Magento 2 har forbedret brukergrensesnitt for både admin og sluttkunde. Backend er gjort mye mer intuitiv i tillegg er den responsiv og kan brukes fra mobilen. Det er færre valgmuligheter og færre prosesser for å gjennomføre handlinger. F.eks. må man ikke gjennom flere trinn for å opprette et produkt i Magento 2. Det er også lagt til sikkerhetstiltak, så flere administratorer kan redigere innhold samtidig, i sanntid.

For sluttkunde har flere prosesser blitt konverteringsoptimalisert. Det har blitt kortere betalingsprosess med bedre hjelpetekst, elementer som bidrar til trygghet og færre felter som skal fylles ut.

magento 2 mobil shopping

Optimalisert for shopping med mobilen

Fordi nesten halvparten av alle kjøp i nettbutikk skjer på telefonen, har Magento 2 blitt optimalisert for shopping med mobilen. Søk er bedre og betalingsprosessen er mobilvennlig. Kortere innlastningstid bidrar til en bedre shoppingopplevelse på mobil. I tillegg bidrar disse elementene til søkemotoroptimalisering.

Feilsøking i Magento

For store nettbutikker med mye trafikk er det viktig med enkel feilsøking og muligheter for feilretting. I Magento 2 kan man med letthet teste hvor kompatible plugins og extentions er med eksisterende løsning, før de implementeres. Løsningen har verktøy for testing uten at man må skape et eget miljø for dette.

teknisk arkitektur nettbutikk

Teknisk arkitektur

I Magento 2 er den tekniske strukturen forbedret. Filstrukturen for eksempel har blitt forenklet for temaer, extentions og plugins. Alle koder plasseres i en mappe, noe som gjør det mye lettere å tilpasse og fjerne utvidelser.

Den forenklede tekniske strukturen gjør i tillegg systemoppdateringer og integrasjoner med API funksjoner, mye lettere.

nye funksjoner i magento

Nye funksjoner i Magento

Flere nye funksjoner i Magento 2 er nevnt over. Andre nye funksjoner som er verdt å nevne er API admin panel, oppsett for valg av fargevariant inne på variable produkter, Jquery og composer.

magento design og utvikling

Magento utvikler

Vi har flere Magento utviklere med lang erfaring innen både Magento 1, Magento 2 og generelt utvikling innen e-handel. Våre Magento utviklere kan design, skreddersøm tilpasset en kundes behov, bygging av integrasjoner kompatible med Magento og å få Magento til å synkronisere og samhandle med eksterne systemer, bygge databaser osv. Ta gjerne kontakt for referanser her. 

Magento 2 B2B nettbutikk

Magento B2B nettbutikk

Vi har utviklet og satt opp B2B nettbutikker i Magento for flere store kunder. Noe av det vi fokuserer på når vi utvikler Magento B2B nettbutikk er:

 1. Integrasjoner mot ERP CRM eller POS
 2. Ulik og begrenset tilgang
 3. Avansert og sikker innlogging
 4. Detaljerte kundesider
 5. Avanserte alternativer for ordre og pakkseddel
 6. Ulike lager og ordre muligheter
 7. Utvidede muligheter for frakt og levering
 8. Flere betalingsmuligheter
 9. Avanserte alternativer for kundegrupper og tilhørende rabatter
 10. Support og kommunikasjon
 11. Intern søk

Les mer om B2B nettbutikk her.

Les informasjon og tips om SEO og hvordan komme høyt opp på Google

10 tiltak og tips for hvordan du kan øke salget i din nettbutikk.

Customer Data Platform (CDP), som hjelper deg optimalisere digital markedsføring i din nettbutikk.

Digital Markedsfører Mai Lena hjelper våre kunder å øke synlighet, annonsering og ikke minst konvertering. Til dette benytter hun virkemidler som Google Shopping, Google Ads, HotJar, SEO, SEM og Instagram.