search

Google Shopping Guide

5 gode tips til optimalisering av Google Shopping for din nettbutikk

Guide til Google Shopping

Google Shopping er avgjørende i markedsføringen til en nettbutikk. Det er ikke lenger slik at andre kanaler kan gjøre opp for den effekten Googles enestående funksjon har. 

Nesten halvparten av klikk til nettbutikker gjennom Google søk, kommer nemlig gjennom Google Shopping. Dette fører til en massiv konkurranse, slik at det å mestre kanalen er helt essensielt.

5 faktorer som forbedrer Google Shopping

Vi har oppdaget at de som oppnår suksess med Google Shopping først og fremst har 5 ting til felles. Disse 5 punktene er:

Bruk av Google Merchant Center

Konkrete produktbeskrivelser

Definerte målgrupper

Optimaliserte bud

Testing og videre optimalisering

Dersom du oppfyller disse 5 punktene på riktig måte, vil du være langt på vei i å oppnå optimale resultater. I denne artikkelen skal vi ta deg gjennom hvordan du best kan utnytte disse 5 faktorene.

1. Bruk av Google Merchant Center

Du kan relativt enkelt bruke Google AdWords til å styre Google Merchant. Allikevel vil ikke dette være et optimalt valg for din markedsføring. Det finnes her 2 store fordeler ved å velge Merchant Center direkte. 

Den første er at AdWords ikke gir deg tilgang på all den informasjonen du trenger å fylle ut. Skal du få full oversikt over produktets fremstilling, må du benytte deg av Merchant Center. 

Det andre poenget er at AdWords ikke viser frem Google Shopping feeden. Bruker du Google Merchant Center, kan du se dette umiddelbart, og dermed spare en hel del tid. 

Kom i gang nå!

Trenger du hjelp med Google Shopping?

2. Konkrete produktbeskrivelser

Google shopping

Konkrete produktbeskrivelser er viktige for å fremme salg, og fordi det simpelthen ikke er så stor plass tilgjengelig. Optimalisering av nøkkelord i titler og beskrivelser, samt nøkkeldata, må med. 

For eksempel er det veldig viktig at nøkkelordet dukker opp med en gang. Forbrukere leser sjeldent hele annonsen, dersom den ikke virker relevant umiddelbart. 

Inkluder nøkkelord, produktnavn, farge, størrelse, og andre viktige beskrivende ord i tittelen. Dette øker sjansen for at spesifikke produkt blir funnet av forbrukeren, noe som øker sjansene for salg. 

3. Definerte målgrupper

Når du skal selge gjennom Google Shopping, er det som i mange andre kanaler fristende å bruke samme annonse for flere målgrupper. De fleste segmenterer heller i produktgrupper og annonser.

Jo mer målrettet annonsene er derimot, jo bedre resultater vil du få. Bruker du målgruppene i stedet for produktgruppene, vil du kunne oppnå flere konverteringer. 

Dessuten vil det å navngi målgruppene som spesifikke annonser går ut mot, være med på å gjøre navigasjonen enklere for deg selv. Da kan du finne frem til de rette målgruppene raskere. 

google ads

4. Optimaliserte bud

Google Shopping lar deg ikke by på nøkkelord, da Google selv tar seg av denne jobben. Det gjør arbeidet med plattformen litt komplisert, men med god optimalisering får du fortsatt fine resultater. 

Bruk av negative søkeord vil for eksempel være viktig. Her kan du legge dine merkevarer inn i negative søkeord, mens du heller driver trafikk inn fra de nøkkelordene som presterer bedre. 

Delte budsjetter er en annen viktig strategi for å optimalisere bud. Du kan her velge å distribuere mer midler mot de kampanjene som faktisk presterer bra, mens du reduserer budsjettet mot andre. 

Det er også viktig å definere makskostnadene per klikk mens en jobber med dette. En stor feil er å sette makskostnaden lik for alle produkter. Unngå overforbruk og feil forbruk ved å sette bud selv. 

Finn ut hvilke dager og tidspunkt som virker best

Google Shopping vil variere i effekt basert på hvilken ukedag det er, og muligens også hvilken tid på dagen det er. Derfor er det viktig å optimalisere budene sine, slik at disse dukker på perfekt tidspunkt.

Her kan du selv velge å ekskludere dager, dersom en på søndag for eksempel kun ser at folk titter på produktene. Er det ingen som kjøper rundt lunsjtider, kan en også spare budsjettet sitt der. 

5. Testing og videre optimalisering

Vanlige annonser gjennom Google Ads pleier å ha et ganske forutsigbart resultat med tanke på avkastning. Dette kan ikke sies å være tilfellet med Google Shopping, der avkastningen er mer volatil.

Her må en fokusere veldig mye på budene sine for å komme frem til det optimale alternativet. Det er nemlig ikke enkelt å optimalisere budene i Google Shopping, og nettopp derfor er dette det mest ekspanderte punktet vårt. 

Testing og videre optimalisering er viktig hele veien. Et vanlig råd fra annonseeksperter er å endre budene sine 1-3 ganger i løpet av en dag. Nettopp derfor er det ingen dårlig ide å hente ekstern hjelp for dette. 

google shopping

Våre bonustips for Google Shopping

Et par andre gode tips er å skru av funksjonene som viser annonser til feil målgruppe. Her må en nemlig gå inn i produktgruppen selv og velge bort alternativet som viser annonsene til alle. 

Det er også et godt tips å legge til retargeting for sine Google Shopping annonser. En vanlig forbruker trenger nemlig i snitt å eksponeres for produktet 7 ganger før han eller hun velger å kjøpe.

Pris er ikke alt, men i en Google Shopping annonse, der du står rett ved siden av konkurrentene dine, vil det ha mye å si. Det er nemlig ikke bare enkelt å fremme kvalitet i en kort annonse, og pris er her viktig. 

Moo Gruppen hjelper deg med Google Shopping for nettbutikk

Vi i Moo Gruppen kan hjelpe deg med å sette opp Google Shopping til din nettbutikk. Våre eksperter har flere års erfaring med å optimalisere nettbutikker og deres bruk av Google Shopping. Etter kundene har klikket på lenken, er tross alt ikke jobben unnagjort.

Kontakt oss i dag for en uforpliktende prat om hvordan du kan øke salget ditt med Google Shopping! Kontakt oss her→

Rackbeat sitt lagerstyrings software muliggjør smart, rask og enkel lagerstyring. Vi er godkjente partnere av Rackbeat.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Vi fungerer som en totalleverandør for våre kunder og henter inn kompetanse og løsninger fra partnere der det kreves,

Digital Rådgiver Susann har en lidenskap for performance marketing og har raskt blitt god på digital markedsføring. Susann går i dybden og jobber både med kortsiktige og langsiktige mål for å oppnå best mulig resultat. Susann er opptatt av å hjelpe kundene med en høyest mulig ROAS og benytter ulike verktøy innen annonsering og SEO for å oppnå best mulig konvertering.