search

Derfor bør nettbutikken din ha en firmablogg

Finn ut alt om fordelene med en firmablogg

Firmablogg  

Hvis du ønsker å gjøre deg synlig på nett for nye kunder og ikke minst lykkes med markedsføringen din, er det viktig å by på godt SEO-innhold. En blogg er det perfekte verktøyet for nettbutikker som vil styrke forholdet med kundene, gjøre seg autoritær og treffe nye potensielle kunder. Kundene ønsker å vite hvem du og dine produkter er, dette kan du vise dem gjennom en firmablogg.

En blogg kan gi nettbutikken din en mengde fordeler. Ikke bare er dette det perfekte stedet å jobbe med SEO, men det kan også være grunnmuren for din organiske trafikk. Bloggen vil gjør det lettere for nye kunder å finne frem til dine tjenester og produkter, samtidig som du skaper en tillit mellom merkevaren og kundene. SEO, nye kunder, tillit, lojale kundeforhold og organiske treff er nøkkelordene som definere hva en blogg kan gi deg.

Firmablogg

Søkemotoroptimalisering

En firmablogg er et av de mest effektive verktøyene når det kommer til søkemotoroptimalisering. Her kan du inkluderer nøkkelord i innleggene dine for å øke rangeringen i søkemotorer. Den store fordelen med en firmablogg og SEO, er at du alltid kan være oppdatert med de siste søkeordene. Ettersom du kan poste flere innlegg i uken, kan du benytte deg av søkeord som trender i tillegg til søkeord som alltid er relevant for industrien og produktene dine.

 Dette gir en unik fordel, vanlig innhold på nettsiden din ikke kan gi. For å øke SEO-vennligheten enda mer, kan du også dele innleggene på dine sosiale media kontoer. Dette gir flere «backlinks» hvilket Google ser på som svært positivt. Jo flere steder som linker til nettsiden din, desto mer seriøst tar Google deg.

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg med å starte en firmablogg

Hold kundene oppdatert på nyheter på en firmablogg

Firmablogg

På en blogg kan du holde kundene dine oppdatert på nye og spennende saker som skjer med butikken eller bedriften din. Selv om du kanskje allerede inkluderer dette i nyhetsbrev eller gjennom dedikerte landingssider på nettbutikken, vil du kunne få langt bedre resultater ved å gjøre dette på en firmablogg.

I stedet for å samle opp det viktigste som har skjedd i et nyhetsbrev, vil du med en blogg få muligheten til å kontinuerlig holde besøkende oppdatert. Du kan også inkludere annen nyttig informasjon som «ofte stilte spørsmål». Enten du ønsker å dele informasjon om en kampanje, et salg, nye produkter eller guider: Bloggen er det perfekte stedet for å dele nyheter.

Engasjer kundene dine

I stedet for å kun ha en nettbutikk tilgjengelig for engasjement, kan du bruke bloggen til å engasjere kundene dine kontinuerlig. Dette kan for eksempel være ved å dele suksesshistorier fra tidligere kunder, inspirerende nyheter fra bransjen, produkter, eller rett og slett utdype historien til selskapet.

På bloggen kan du også dele innhold som ikke bare baserer seg på tekst. Hvorfor ikke prøve ut multimedia-innhold for å engasjere kundene? Dette kan for eksempel være en video som viser hvordan kundene setter sammen eller bruker et produkt. 

Morsomme anekdoter, engasjerende og inspirerende historier, eller nyttig og interaktivt multimedia innhold: Bloggen gir deg uendelig med muligheter for økt engasjement.

Styrk autoriteten din

De fleste e-handels blogger bruker dette som en plattform til å styrke autoriteten sin og vise at de er eksperter innenfor industrien de opererer i. Med nyheter, guider, tips og triks, kan du vise kundene at det er din bedrift som er ekspertene.

Selv om en blogg er en markedsføringskanal, kan du også bruke denne til å gi kundene verdifullt innhold om produktene og industrien. Dette får kundene til anse deg som den beste på markedet.

 Øk konverteringsraten

En e-handels-blogg vil ikke bare øke den organiske trafikken til nettsiden din, men den kan også være med på å øke konverteringsraten din. Hvis gjort rett, kan bloggen få deg til virke mer kredibel og det blir lettere for kundene å relatere seg til produktene og butikken. Dette vil igjen gjør kundene mer komfortable med å gjennomføre kjøp ettersom de får en økt tillit til nettbutikken.

Bygg lojale kundeforhold

Har du et ønske om å bygge langvarige og lojale kundeforhold? Da er bloggen et godt verktøy. Hvis du ikke har lojale kundeforhold, vil dette merkes på konverteringsraten. Det kan være vanskelig for nettbutikker å skape lojale kundeforhold, ettersom alt skjer digitalt og forbrukerne har mange valgmuligheter.

 Bloggen kan derfor være en essensiell del av å skape et god kundeforhold basert på lojalitet. Så lenge innleggene dine klarer å skape en balanse mellom å være informative, profesjonelle, underholdene og relevante, vil dette være med på å bygge lojale kundeforhold.

Det er også viktig at du viser kundene hva din bedrift gjør for andre. Kanskje donerer du til et veldedig formål eller jobber med andre humanitære saker? Del dette på bloggen å få kundene involverte. Dette får kundene til å føle at de er med på å støtte en god sak, noe som igjen bygger et godt kundeforhold.

firmablogg

Skap et nettsamfunn

På bloggen har du muligheten til å komme nærmere i kontakt med kundene dine, og til gjengjeld kan de komme i kontakt med hverandre. Ved å kommentere og dele erfaringer, kan kundene skape sitt eget nettsamfunn på bloggen. Husk at det viktig å aktivt svare på kommentarer og henvendelser. Gjerne involver deg selv i kommentarfeltet for å skape en god kontakt med kundene.

For å unngå spam og andre uønskede kommentarer, kan du slå på en funksjon som lar deg gjennomgå kommentarene før de publiseres. Da får du også muligheten til å rydde opp i dårlige anmeldelser og erfaringer, ved å hjelpe kunden direkte. Slik slipper du at negative kommentarer om butikken din kommer ut til andre potensielle kunder.

Styrk markedsføringen på sosiale medier

Bloggen din vil ha en unik URL som du kan knytte til dine sosiale media kontoer. Du kan også «backlinke» bloggen din via sosiale media, for å styrke SEO og få mest mulig ut av markedsføringsteknikkene. Slå gjerne på funksjoner som lar forbrukere like og dele bloggpostene dine, dette er gratis markedsføring.

Sørg for at alle dine kanaler og plattformer er knyttet sammen. På Instagram kan du ha nettsiden linket i bioen din, og på bloggen kan du ha knapper som fører direkte til sosiale medieplattformer og nettbutikken. Husk at du bør ha en konsekvent og lik tilnærming på alle dine kanaler, dette styrker kredibiliteten til merkevaren din.

Du behøver ikke å være på alle mulig sosiale kanaler, men det er viktig å være på de kanalene som blir brukt av målgruppen din. Bruk den dataen og kunnskapen du har om kundene dine, og knytt kanalene sammen. Slik skaper du en god flyt i alle markedsførings-leddene.

firmablogg

Gå viralt

Er du eller markedsavdelingen din oppdatert på trender og vet hva som fungerer på nett? Med en blogg har du muligheten til å gå viralt hvis du spiller kortene dine rett. Det finnes ingen oppskrift på hvordan du går viralt, men selv om et innlegg bare blir delt noen få ganger kan dette også være med på å øke konverteringsraten og salget ditt.

Lag innhold som enkelt lar seg dele og som kundene kan engasjere seg i. Når kundene deler innlegget til sine kanaler, vil du bli eksponert til et helt nytt marked og nye potensielle kunder. Skap underholdene, nyttig innhold og sørg for at de kan deles videre. Kanskje er du heldig og produserer eller skriver noe som tar av.

Benytt deg av gratis markedsføring på en firmablogg

Gratis markedsføring på firmablogg

Til syvende og sist er bloggen din en gratis markedsføringskanal. Uansett hvor stort eller lite markedsføringsbudsjett du har fra før, er det lurt å ta i bruk denne kanalen for hva den er verdt. Du har selvfølgelig muligheten til å legge litt av budsjettet ned i bloggen, som ved å for eksempel betale for promoteringer av innlegg. Men hvis du ønsker gratis markedsføring kan bloggen også være det perfekte stedet for dette.

Fordelen med en blogg i forhold til en standard reklame, er at bloggen aldri forsvinner. Noe av innholdet ditt kan være relevant i lang tid fremover og fortsette å drive trafikk selv lenge etter publisering. Selv om en blogg ikke gir deg umiddelbare resultater over natten, er dette er et verktøy som gir deg en gratis grunnmur og et solid fotfeste innenfor bransje: Det beste av alt er at du kan gjøre dette helt gratis.

 Fordelene med en blogg er unektelige og mange bedrifter innen e-handel er beviset på dette. Med en god strategi og litt arbeid, kan bloggen være med på å løfte nettbutikken din til et nytt nivå.

Dette må du vite før du starter en firmablogg

Før du oppretter bloggen din er det viktig at du har en plan og en strategi. Dette skal være et informativt sted for kundene dine, men til syvende og sist er en blogg en markedsføringsteknikk. Du ville ikke startet en kampanje uten en god og solid strategi, og det samme prinsippet bør gjelder bloggen.

Først og fremst må du kjenne målgruppen og kundene dine. Hva ønsker de å lese om og hvilket innhold vil gi dem verdi? Er det nyttige guider om hvordan bruke produktene dine, eller kanskje innhold som inspirerer dem til å kjøpe? Hvis du har et B2B-selskap er det kanskje innhold som styrker bedriften din sin autoritet innenfor industrien som er det viktigste.

Uansett hvilken målgruppe du har, er det viktig å kjenne dem og vite hva som gir dem verdi og vekker kjøpelysten. Lag deg gjerne målsetninger og gjør alle i bedriften kjent med hva formålet til bloggen skal være. Da blir det enklere å planlegge innhold som støtter bedriftsmålet. Med en god strategi og klare mål, kan du også nyte godt av alle fordelene en blogg bringer med seg.

 Kontakt oss her→

Det å lykkes med blogging er vanskeligere enn mange tror. For at bloggen skal bli en suksess, er det mange ting som skal tas hensyn til. Vi går igjennom tabber som kan være en årsak til at bloggen din ikke blir så suksessfull som den kan bli.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.