search

360 Logistics -Enkel administrering av logistikk og ordre.

360 logistics

Trenger du et firma som tar seg av frakten for din nettbutikk?

Hvorfor la 360 Logistics håndtere logistikken i nettbutikken din?

Når nettbutikken er nyetablert er det mange bedriftseiere som ønsker å spare penger. Kanskje du tenker at du kan håndtere de fleste arbeidsoppgaver på egen hånd? Ved å gjøre ting selv får du tross alt bedre kontroll og kan spare mye penger. Likevel kan det i enkelte tilfeller være lurt å få hjelp av en tredjepart, vi anbefaler da 360 Logistics.

 Dette er særlig viktig når det kommer til håndtering av logistikk. I starten greier du kanskje å håndtere ordre og logistikk selv. Når antallet ordre øker blir imidlertid mange tatt på sengen. 

Skal man lykkes med logistikk bør man ikke bare ha ekspertise på området, man skal også investere i riktige distribusjonskanaler. Samtidig er det viktig å ha ressursene som trengs for å lykkes. Har du ikke disse elementene på plass, kan ting fort bli kaotisk.

Hvordan skal du vite hvorvidt du bør få hjelp av en tredjepartslogistikkleverandør (3PL), eller om du kan ta hånd om logistikken selv? 

Hva innebærer det å håndtere logistikk internt?

Enkelte bedrifter som driver innen netthandel håndterer logistikkprosessen på egen hånd. Dette betyr at bedriftens egne ansatte står for de logistiske oppgavene. Dette kan for eksempel være følgende:

  • Plukking av varer
  • Pakking
  • Sending

Dette kan gå greit i begynnelsen, når bedriften ikke har altfor mange ordre som skal sendes ut. Etter hvert vil det imidlertid kunne oppstå utfordringer. La oss se nærmere på noen av de største problemområdene!

Kom i gang nå!

Vi gir deg informasjonen du trenger

Feilplukk av ordre

360 logistic

Innen eCommerce er det slettes ikke uvanlig at kunder mottar feile produkter. Dette er ikke bare irriterende for kunden, men kan by på mye ekstraarbeid for nettbutikken din. Dersom de ansatte er under stort press og har et høyt arbeidstempo, er det fort gjort å plukke feil.

Etter hvert som bedriften vokser, vil gjerne graden av feilplukking øke. Derfor er det viktig å implementere de rette tiltakene på et tidlig stadium. Hvis ikke risikerer du at kundene blir mindre tilfredse. Det å motta feil vare er noe de færreste setter pris på.

Hvordan unngå at slike feil skjer? For de fleste nettbutikker vil det på et tidspunkt bli nødvendig med hjelp fra en logistikkleverandør.

En 3PL som 360 Logistics kan vise til 99,5 % presisjon når det kommer til plukking og pakking av utsendelser. Samtidig har logistikkleverandøren garanti på varebeholdningen og kan tilby forsikring av kundens produkter.

Treg levering av ordre

Etter hvert som ordrene hoper seg opp uten at bemanningen øker, kan du nesten være sikker på at det vil bli forsinkelser. Når det tar lang tid fra ordren legges inn til varene mottas, vil kundetilfredsheten synke betraktelig.

Du risikerer også at kundene mister tilliten til bedriften din. Det blir ikke mindre travelt når kundene begynner å ringe for å høre hvor ordren blir av. Treg levering kan med andre ord ha negative ringvirkninger i hele bedriften, og også gå utover kundeserviceansatte.

Løsningen på denne utfordringen er som regel å få hjelp av et logistikkfirma. Med 360 Logistics kan man blant annet se frem til raske og presise vareleveranser. Leverandøren kan blant annet tilby levering samme dag gjennom Porterbuddy, enkelte steder i landet.

360 Logistics kan dessuten bistå med levering innen klokken 07:00 påfølgende dag, gjennom frakttjenesten HeltHjem.

Dårlig lagerplass og lagerstyring

360 Logistics

Når nettbutikken vokser er det ikke usannsynlig at det lille lageret ditt ikke lenger kan håndtere de store produktmengdene. Det blir også vanskeligere å holde oversikt over lagerstatus og utsendte ordre.

Løsningen på dette kan være smart tredjepartslogistikk. Leverandøren 360 Logistics tilbyr et eget plukk- og pallelager med sentral beliggenhet på Økern i Oslo. Ved å ha produktene dine her, kan du føle deg trygg på at du ikke går tom for plass.

360 Logistics har egen mottakskontroll der både varetelling og registrering utføres. De ansatte vil sikre at produktene som er plukket matcher ordren. 

360 Logistics tar i bruk et nettbasert lagerstyringssystem der all tredjepartslogistikk administreres i en sky. Dermed kan man få informasjon i sanntid om alt fra pakkesporing og lagerstatus, til statistikk.

Økte kostnader

Det er ikke uvanlig å tro at intern håndtering av logistikk er kostnadsbesparende. Dette stemmer imidlertid sjelden, siden det ofte er skjulte kostnader involvert i prosessen. Etter hvert må du for eksempel implementere et eget ordresystem for å holde tritt med ordrene.

Implementering av skreddersydd infrastruktur for logistikk kan bli dyrt. Samtidig vil mange fraktselskaper øke fraktkostnadene dine når du skal forsøke å ha like raske leveringer som store konkurrenter. 

Det vil som regel være mer kostnadseffektivt å ta i bruk en tredjepartsleverandør av logistikktjenester, som 360 Logistics. Denne leverandøren har en gunstig infrastruktur så vel som avanserte teknologiske løsninger. 

Du vil også kunne motta økonomiske fordeler. 360 Logistics kan tilby fordeler fra første stund. Dette innebærer blant annet gunstige priser på emballasje og frakt, slik at bedriften din får økt lønnsomhet.

Ugunstig programvare for logistikkhåndtering

Med riktig programvare for håndtering av logistikk kan man automatisere en rekke tidkrevende prosesser. Dette kan for eksempel handle om oppgaver relatert til plukklister og ordreprosessering.

360 Logistics kan vise til et smart WMS-system som sikrer integrasjon mellom regnskapssystem og nettbutikk. Dette gir ikke bare en enklere hverdag for deg, men også mer presis logistikkhåndtering. 

Bestillinger i nettbutikken din overføres automatisk til 360 Logistics, som deretter vil pakke og sende varene videre til kunden. Du vil spare mye tid og krefter med lagerløsninger som er helautomatiserte.

360 Logistics

Manglende fokus på bransjen

Dersom du håndterer alle ordre og pakking selv, vil det bli mindre tid til å fokusere på andre viktige elementer ved driften. Du vil kanskje oppleve at det blir lite tid til produktutvikling, markedsføring og lignende.

Med hjelp fra en 3PL som 360 Logistics, kan du igjen fokusere på kjernevirksomheten din.

Få hjelp til å håndtere logistikk

Logistikkhåndtering kan by på mange utfordringer etter hvert som bedriften vokser. Dette kan inkludere feilplukk, trege forsendelser og lite tid til å fokusere på kjernevirksomheten.

Moo Gruppen er stolt samarbeidspartner av 360 Logistics, og kan anbefale deres logistikktjenester på det varmeste. Leverandøren håndterer utsendelser for flere av landets største nettbutikker. Kanskje din nettbutikk blir den neste?

 Kontakt oss her→

Se hvorfor WordPress nettbutikk med Woocommerce er verdens beste kombinasjon!

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Trenger din bedrift god kontroll på innkjøp i ulike valuta fra ulike leverandører samt god vareflyt mellom ulike lagerlokasjoner?<br /> Vi hjelper deg å sette logistikk i system med POS, ECOMMERCE, ERP slik at din bedrift kan vokse og beholde kontroll. Systemet gir prognoser og har fokus på å støtte deg med innkjøp via prediksjoner og AI.