search

Guide for auto-fullførte søk i WordPress

Auto-fullførte søk

Finn ut hvordan du kan benytte auto-fullførte søk i WordPress

Slik legger du til auto-fullførte søk på WordPress-siden din

Har du nettside i WordPress? Da ønsker du kanskje å gi besøkende og potensielle kunder en mest mulig brukervennlig opplevelse. Dette kan oppnås på mange måter, som for eksempel med auto-fullførte søk.

Med funksjoner som muliggjør auto-fullførte søk, vil brukeren enkelt forklart kunne få opp alternativer mens søkeordet skrives inn. Dette er en tidsbesparende måte å søke på, siden vedkommende ikke trenger å fylle inn hele søkeordet.Auto-fullførte søk er kanskje spesielt nyttig for deg som har nettbutikk med mange produkter. Selger du for eksempel klær, kan kunden få opp forslag som «genser» ved å skrive inn kun «ge» i søkefeltet.

I denne guiden skal vi se nærmere på hvordan du legger til funksjoner for auto-fullførte søk på din WordPress-side. Vi skal presentere tre ulike typer plugins som gir deg mulighet for mer avanserte søkefunksjoner.

auto-fullførte søk

Hva er plugin?

En plugin er enkelt forklart en form for programvare som kan installeres på en nettside. Formålet med dette er å tilføre flere funksjoner på siden. Ved hjelp av en plugin – også kjent som utvidelse – kan du raskt og enkelt skreddersy WordPress-siden din.

Når det gjelder WordPress, vil du finne mer enn 55 000 spennende plugins, noe som betyr at du har svært mange muligheter. Dette gjelder også når det kommer til søkefunksjonalitet!

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg med auto-fullførte søk i WordPress!

Hvorfor installere plugins for auto-fullførte søk?

auto-fullførte søk

WordPress i seg selv er en nokså enkel nettside dersom du ikke har plugins. Siden har en innebygget søkefunksjon, men denne er uten funksjoner som live søk eller auto-fullførte søk.

Dette kan imidlertid implementeres raskt og enkelt ved hjelp av plugins, altså utvidelser. De fleste forbrukere setter pris på effektive og enkle søkefunksjoner, og det er derfor ingen grunn til å ikke installere en plugin av denne typen.

Auto-fullførte søk lar ikke bare brukeren spare tid – de gjør det også mulig å få forslag til relevante produkter som kan sjekkes ut. Brukeren ønsker naturligvis å få et mest mulig relevant og presist søketreff, med minst mulig arbeid.

Ved å implementere mer avanserte søkefunksjoner på siden din, vil sannsynligvis besøkende få en bedre brukeropplevelse. Dette vil igjen øke sjansen for at de velger å handle i nettbutikken din, og at de kommer tilbake ved en senere anledning. 

Hvordan legge til plugin for auto-søk i WordPress?

Det finnes en rekke plugins i WordPress som gjør det mulig å legge inn nye og bedre søkefunksjoner på nettsiden. Det er imidlertid ikke alle som har like god funksjonalitet.

Vi skal her se nærmere på de tre beste utvidelsene for auto-fullførte søk. Vi forklarer deg steg-for-steg hvordan du aktiverer auto-fullførte søk med hver av utvidelsene!

SearchWP: Finn innhold på 1-2-3

Med utvidelsen SearchWP kan besøkende på nettsiden din enkelt finne produkter og innhold som den originale WordPress-siden ikke greier å finne. Utvidelsen støtter nemlig «custom field data», snarveier og lignende. 

SearchWP kan brukes i nettbutikker basert på WooCommerce, men også på en standard WordPress-side. Ulempen med SearchWP er at du ikke får funksjonen med auto-fullførte søk automatisk. Du må installere enda en plugin for å få dette: SearchWP Live Ajax Search.

Så snart du har aktivert denne utvidelsen, kan besøkende på nettsiden din få auto-fullførte søk. 

Det er verdt å nevne at SearchWP Live Ajax Search fungerer selv uten den grunnleggende utvidelsen Search WP. Søkefunksjonene blir imidlertid best om de to kombineres. SearchWP koster penger, mens SearchWP Live Ajax Search er gratis.

 1. Installer utvidelsen SearchWP
 2. Installer utvidelsen SearchWP Live Ajax Search
 3. Resten går av seg selv!

WPSolr: Skreddersydde søk

Utvidelsen WPSolr kan implementeres både på vanlige WordPress-nettsider og i nettbutikker som er laget med WooCommerce. Funksjonen driftes av plattformene Solr og Elasticsearch, som lar deg skreddersy søkefunksjonene på ulike nettsider.

WPSolr er midt i blinken for deg som ønsker mange ulike muligheter for tilpasning av søkefunksjonene. Her kan du blant annet aktivere live søk, noe som betyr at besøkende kan se søkeresultatene mens de skriver. Slik går du frem, steg for steg:

 1. Installer utvidelsen WPSolr
 2. Klikk på «Settings» i ditt dashboard
 3. Klikk på «Define your search with Elastic.co»
 4. Hak av for at du ønsker å vise søkeforslag i søkefeltet

Så snart du har konfigurert WPSolr med ønskede innstillinger, vil besøkende på nettsiden din kunne utføre spesifiserte og presise søk i sanntid. Utvidelsen er ikke gratis, men svært funksjonell.

Ajax Search Lite: Auto-fullførte søk

Utvidelsen Ajax Search Lite gir deg en rekke smarte funksjoner som du normalt sett kun vil se i betalte premium-versjoner av plugins. Her kan du blant annet aktivere auto-fullførte søk. 

Dette er en gratis versjon av Ajax Search, men du kan også finne en premium-versjon som koster penger. Her kan du finne ekstra mange funksjoner.

Det finnes imidlertid også en rekke valgmuligheter med den gratis utvidelsen, slik at du kan tilpasse funksjonaliteten etter eget behov. Slik setter du opp Ajax Search Lite på WordPress-siden din:

 1. Installer utvidelsen Ajax Search Lite
 2. Klikk på «General Options»
 3. Klikk på «Autocomplete and Suggestions» og hak av
 4. Oppgi hva slags innhold som skal kunne dukke opp i auto-fullførte søk under fanen «Sources and Basics»

Ajax Search Lite er en av våre favoritter. Dette skyldes blant annet at utvidelsen er enkel å installere, og at den gratis versjonen fungerer tilfredsstillende på de fleste nettsider. Utvidelsen er dessuten veldig fleksibel, og oppdateres jevnlig grunnet sin popularitet.

Auto-fullførte søk i WordPress uten programmering?

Du kan tilføre søkefunksjonalitet i WordPress uten plugins, men da må du ha kunnskap om JavaScript-programmering. Det enkleste er nok derfor å laste ned en enkel plugin, med mindre du har svært spesifikke ønsker for søkefunksjonene dine.

To av våre foreslåtte plugins er basert på Ajax – altså Asynchronous JavaScript. Dersom du benytter deg av Ajax ved siden av for eksempel jQuery, er nok dette den enkleste måten å implementere funksjoner på.

Juster utvidelsene etter eget ønske

Med en utvidelse som tilfører nye søkefunksjoner på nettsiden din, vil du ofte stå overfor mange nyttige valgmuligheter. Du kan for eksempel velge hva slags innhold du ønsker at skal dukke opp i søkene. Kanskje du ønsker å inkludere produkter, men ikke blogginnlegg?

Deretter kan du som regel bestemme hvordan du ønsker at innholdet skal presenteres i søkeforslagene. Du kan i mange tilfeller velge å ha titler og bilder i søkeresultatene dine, noe som gir brukerne ekstra god oversikt. 

Ellers finnes det også muligheter for å konfigurere utseendet på selve søkefeltet. Her kan du finne et design som står mest mulig i stil med resten av nettsiden din.

Auto-fullførte søk

Moo Gruppen hjelper deg med WordPress søk

Om du ønsker deg en wordpress side / woocommerce nettbutikk kan vi i Moo Gruppen hjelpe deg med din satsning. Vi har erfaring fra noen av Norges mest kjente merkenavn og kan levere det aller meste. Kontakt oss her→

Se hvorfor WordPress nettbutikk med Woocommerce er verdens beste kombinasjon!

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

WooCommerce er blant markedets mest populære eCommerce-plattformer, og er en utvidelse for deg som vil ha nettbutikk i WordPress. Du kan tilpasse og skreddersy nettbutikken din etter eget ønske, takket være en rekke spennende plugins!