search

Derfor bør du migrere fra Magento til BigCommerce i 2020

Har du vurdert å migrere fra Magento 1 til BigCommerce?

5 grunner for å vurdere å migrere fra Magento 1 til BigCommerce i 2020 

Migrasjon av nettbutikk kan virke fryktinngytende. Beholder jeg autoriteten? Vil alt gå bra? Dette er naturlige spørsmål å stille seg selv i en slik prosess.

Dersom du er eier av en Magento 1 nettbutikk, har du sikkert fått med deg at fra starten av juni, 2020, vil selskapet slutte å oppdatere produkter, sikkerhetsglipper, samt gi support. Dersom du eier en slik nettbutikk, er det derfor altså på tide å se etter en erstatning. I dag tilbyr den moderne verden av e-handel en rekke forhandlere du kan velge mellom. Nettopp derfor er det så utrolig viktig å ikke velge feil forhandler for deg. 

Når du skal velge en ny forhandler bør du alltid sikrestille at dine behov og forventninger kan bli møtt – spesielt når det kommer til funksjonalitet og tjenester. Så, hvis du ser deg nødt til å bytte ut Magento 1-nettbutikken din, hva skal du erstatte den med? Har du vurdert om å migrere fra Magento 1 til  BigCommerce kan fungere for ditt behov? 

Hva er egentlig BigCommerce?

BigCommerce er en Saas-plattform som passer godt for små, mellomstore og store nettbutikker, og støtter opp med en skybasert tjeneste, produktadministrasjon, omnichannel og en god B2B-funksjonalitet.  

Plattformen er enkel å bruke når det kommer til betalinger, og kan integreres med populære apper. I tillegg kan man få god oversikt over frakt og leveranser. I dag brukes BigCommerce av over 45 000 live nettsider, og det er kanskje ikke så rart. Det er nemlig flere gode grunner til å velge BigCommerce. 

1.  BigCommerce tilbyr en gunstig pris. 

Hvis du er interessert i å spare noen kroner på nettbutikk-løsningen din, kan du glede deg over at BigCommerce tilbyr lave kostnader. Brukere trenger nemlig ikke bruke ekstra penger på å hoste ulike leverandører, da alle slike avgifter er inkludert i BigCommerce sine betalingsplaner. Out of the Box-funksjonaliteten til denne plattformen er også med på å redusere kostnadene. 

2. BigCommerce er svært brukervennlig 

Mange synes det er mye enklere å bygge og drifte en nettbutikk gjennom BigCommerce, enn det er å gjøre det samme i Magento. Plattformen gir en intuitiv back-end brukeropplevelse, noe som gjør at man ikke nødvendigvis trenger mye erfaring med, eller kunnskap om IT, tek-løsninger eller denne type plattformer fra før, for å kunne drifte en nettbutikk gjennom BigCommerce. Det er enkelt å sette seg inn i plattformen, lære nye ferdigheter og navigere seg rundt. Dermed er det å migrere fra Magento 1 til BigCommerce et godt alternativ.

3. Plattformen tilbyr en rekke ferdiglagde maler 

BigCommerce kommer også med en rekke flotte ferdiglagde maler, i ulikt design. På den måten blir det svært enkelt å ende opp med en moderne nettbutikk, som også enkelt kan tilpasses deg, dine ønsker og dine behov. Moo Gruppen er spesialister på UX design og kan implementere dette i skreddersydde templates for B2B og B2C nettbutikker.

4. God sikkerhet innebygd i BigCommerce

Plattformen ser ikke bare flott ut, den er også sikker å bruke. BigCommerce kommer med sikre og stabile tredjepartsapper, både gratisversjoner og noen du kan velge å betale for. Du får også Built-in Security, og programvaren er PIC-kompatibel, samt ISO/IEC 27001 sertifisert. 

5. Sikre en enda bedre kundeopplevelse ved å migrere fra Magento 1 til BigCommerce

Med kraftige SEO-verktøy blir det enkelt å optimalisere nettbutikken, slik at din kundegruppe treffes enda bedre. Det er også andre fiffige løsninger i BigCommerce som vil la kundene dine handle på en enklere måte. Du får for eksempel en «forlatt handlevogn»-funksjon, som lagrer det kundene dine har lagt i handlevognen sin, men ikke sjekket ut. Deretter kan kundene få en påminnelse om varere via epost, slik at de kan komme tilbake og fullføre kjøpet. 

Det er også mulig å bruke ulike valutaer gjennom BigCommerce, og man kan betale for kjøpene sine på en rekke måter. Det setter utrolig mange kunder stor pris på i dagens samfunn. 

Kom i gang nå!

Trenger du hjelp med å migrere fra Magento 1?

Hvordan migrere fra Magento 1 til BigCommerce?

Å måtte migrere fra Magento 1 vil bli helt uunngåelig. Derfor er det smartere å planlegge migrasjonen sin nå, fremfor å vente til siste sekund. Kanskje du allerede har vært gjennom en eller flere runder med migrasjon av nettbutikk tidligere? Eller kanskje dette er din aller første opplevelse med migrasjon? 

Det kan være krevende å migrere fra en nettløsning til en annen. Både når det kommer til tid, energi og penger. Det finnes flere måter å gjøre dette på. Du kan for eksempel: 

 

Stå for migrasjonen på egenhånd, dersom du innehar den rette tekniske kompetansen.

Dette kan du gjøre ved å kopiere all dataen du trenger, til den nye løsningen. Mange liker også å benytte seg av ulike guider for migrasjon som finnes på nett. For å fullføre en god migrasjon vil du ha behov for kodekunnskap. Er du usikker på om du kan nok, bør du alltid be om hjelp. I verste fall vil du ende opp med å skade din nettbutikks struktur, og kanskje ende opp med å lage mer kaos og problemer enn du hadde i utgangspunktet. 

 Du kan ansette utviklere til å ta seg av jobben med å migrere fra Magento 1. 

Dette betyr at du sparer tid, energi, bekymring og kluss i systemet. Gode utviklere kan jobbe raskt og effektivt, og vil gjerne ende opp med å gjøre den nye nettløsningen din enda bedre enn den du hadde fra før av, da de kan komme på banen med gode råd og tips underveis i prosessen. Likevel kan dette være kostbart, og ikke alle nettbutikk-eiere har råd til en slik løsning på problemet. 

Til slutt er det også mulig å benytte seg av en automatisert migrasjons-tjeneste. 

Dette er et alternativ mange i dag benytter seg av, og som fungerer overraskende godt – da teknologien for å få dette til har blitt utviklet over lang tid. Her får du et verktøy som lar ulike bedriftseiere med forskjellig IT-kompetanse få en enklere migrasjonsprosess. Cart2Cart er et eksempel på denne type tjeneste. 

Cart2Cart er en tjeneste som blant annet inkluderer: 

Gratis demo

24/7 support

Greie prismodeller

En sikkerhetskopi av nettbutikken til en ekstern enhet

Cart2Cart setter også null krav til kode-ferdigheter eller høy IT-kompetanse. Du får i tillegg utført tilsynet med din nettbutikk, slik at du kan kvitte deg med irrelevant informasjon raskt og effektivt.  Det er dermed ikke sikkert at en migrasjon går smertefritt og det er derfor lurt å benytte en partner med både Magento og BigCommerce ekspertise. 

Hvordan kan du migrere fra Magento 1 til BigCommerce automatisk? 

Det første du må gjøre dersom du ønsker å migrere fra Magento 1 til BigCommerce automatisk, er å kopiere din Magento 1-nettbutikk sin URL, og deretter installere og laste opp noe som kalles «Connection Bridge» til rotmappen. Det finnes gode instruksjonsvideoer du kan se på for å få til dette på den rette måten. 

Deretter må du kopiere alle nødvendige opplysninger for BigCommerce-butikken sin. Dette inkluderer brukernavn, API-symbol og API-sti. Det finnes også gode instruksjonsvideoer på nett som viser deg hvordan dette gjøres på best mulig måte. 

En migrasjon fra Magento til BigCommerce vil la deg overføre dine produkter, produktkategoriene dine, produsenter, kunder, bestillinger, kuponger og eventuelle tilbakemeldinger fra kunder. Det kan også være mulig å velge tilleggsalternativer når det kommer til denne type migrasjon. Ompekinger fra ulike kilder til din nye nettbutikk bør for eksempel alltid være på plass. 

Start med en demo-migrasjon til BigCommerce

En demo-migrasjon vil la deg overføre 10-30 dataenheter til din nye BigCommerce-nettbutikk i løpet av 30 korte minutter. Dette kan være en fin måte å sjekke ut tjenesten i aksjon, og vurdere hvordan en ny nettbutikk i BigCommerce fungerer. 

Gå videre med full migrasjon 

Etter å ha sjekket demo-migrasjonen vil du være klar til å gå videre med en full migrasjon. Dette vil ikke forstyrre din nåværende nettbutikk, aktivitet der inne som kunder står for eller kjøp. Dermed blir det enkelt å opprettholde eventuelle salg mens migrasjonen pågår.

Når den fullstendige migrasjonen er fullført, bør du alltid undersøke om det har oppstått noen feil i nettbutikken, deretter kan du forbedre utseendet ved å velge mellom et ferdiglaget oppsett eller en mal du liker, for så å velge hvilke tilleggsapplikasjoner du har behov for.  

Husk at det å migrere fra Magento 1 er uunngåelig. Start derfor planleggingen av din nye nettbutikk hvis den bruker denne plattformen i dag, slik at du kan være føre var fremfor etter snar. 

Vi hjelper deg med migrasjonen til BigCommerce!

Migrasjonen fra Magento til plattformer slik som BigCommerce er viktig, men den kan være krevende. Vi i Moo Gruppen har lang erfaring med slike migreringer, og vi bistår mer enn gjerne din nettbutikk i denne prosessen. 

Kontakt oss i Moo Gruppen i dag for en uforpliktende prat, så ser vi hvordan vi kan hjelpe deg! Kontakt oss her→

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Vi fungerer som en totalleverandør for våre kunder og henter inn kompetanse og løsninger fra partnere der det kreves,

Digital Rådgiver Susann har en lidenskap for performance marketing og har raskt blitt god på digital markedsføring. Susann går i dybden og jobber både med kortsiktige og langsiktige mål for å oppnå best mulig resultat. Susann er opptatt av å hjelpe kundene med en høyest mulig ROAS og benytter ulike verktøy innen annonsering og SEO for å oppnå best mulig konvertering.