search

Forbedre brukeropplevelsen i Magento

 Vi vil i denne artikkelen gi deg en håndfull tips til hvordan du kan bruke Magento for å bedre brukeropplevelsen i nettbutikken din.

magento brukeropplevelse

Slik forbedrer du brukeropplevelse i Magento

Magento bringer med seg mange store fordeler, men det er allikevel en bratt læringskurve her. For at du skal kunne gi dine kunder en ultimat opplevelse, så er du nødt til å sette deg inn i en rekke forskjellige konsepter. Dette vil derimot være mer enn verdt det, da Magento tilbyr et bredt utvalg av funksjoner som lar deg spisse inn nettbutikken mot målgruppen. 

Spesielt gunstig er Magento i jobben med å bedre brukeropplevelsen. Plattformen gjør det dermed enklere å beholde kundene og få de til å fullføre sine handlinger i kassen for eksempel. Dette inkluderes både i Magento Open Source og Magento Commerce, selv om sistnevnte selvfølgelig er hakket bedre. 

Design som fanger blikket

Design er det som fanger blikket til besøkende, og ofte er det dette som frister forbrukeren til kjøp. Det kan derfor ikke understrekes nok hvor viktig det er å fokusere på design til nettbutikk. I seg selv skal design dessuten tilby en bedre brukeropplevelse, noe Magento hjelper deg langt på vei med. 

Fine bilder og gode produktbeskrivelser sørger for at brukeren bedre finner frem til det de trenger. Dette sørger for et redusert antall retursendinger, og dermed også mer fornøyde kunder. 

Et viktig poeng er at du skal sørge for at nettbutikken totalt ser bra ut på alle plattformer. Dette inkluderer PC-er, nettbrett, og mobiler. I tillegg bør du huske på å optimalisere for nettlesere også. Dermed sikrer du at absolutt alle kunder får nyte av brukeropplevelsen som du jobber hardt med. 

søkemotoroptimalisering i magento

Søkemotoroptimalisering sikrer relevante besøkende

Jo bedre din nettbutikk rangerer for viktige nøkkelord, jo bedre for din trafikk. SEO har en stor påvirkning på enhver nettbutikk i dag, og her er det viktig å være frempå. Magento gjør det enkelt å optimalisere din nettbutikk med tanke på SEO.

For eksempel hjelper Magento deg med korte URL-er som går rett på sak, noe Google flere ganger har uttalt at er viktig. Med egne SEO-verktøy hjelper Magento deg opp i søkemotorenes resultater. SEO er derimot også med på å øke brukeropplevelse på siden, med bedre organisering og relevante nøkkelord for innholdet. Trenger du hjelp med forbedring av brukeropplevelse i Magento?

Driv trafikken dit du vil med en bedre brukeropplevelse i Magento

Når du har en besøkende i nettbutikken, vil du gjerne drive denne til kjøp. Det gjør du gjennom såkalte CTA-knapper. CTA er en forkortelse for Call to Action, som rett og slett handler om en oppfordring til handling, da i dette tilfellet kjøp. Magento gjør det enkelt å integrere CTA-knapper der du ønsker det. 

Det er videre opp til deg å velge riktig tekst, størrelse, og farge for knappen. Her er det lurt å prøve seg litt frem, og du kan se på hva det er som virker i lengden for nettbutikken. Det er uansett viktig at CTA-knapper fører til en forenklet måte å kjøpe på.

cta i magento nettbutikk
navigasjon i magento

God navigasjon fjerner all frustrasjon

Utover å drive trafikken dit du vil, skal du selvfølgelig også drive trafikken dit kunden ønsker å reise. God navigasjon rundt i nettbutikken er viktig for å fjerne den frustrasjonen som brukerne ofte opplever på nett. Her involveres alt fra ladehastighet til oversiktlige menyer.

Jo færre ledd fra den besøkende kommer til siden, til de gjennomfører et kjøp, jo bedre. Samtidig skal du ha god informasjon som gjør dem sikre på sitt kjøp. Det viktigste er at de besøkende ikke forlater siden, kun for å gå inn og gjennomføre kjøpet hos din konkurrent. 

Ta den tiden du trenger

Mange haster med å utvikle sin nettbutikk. I enkelte tilfeller er det forståelig om en skal ha produkt og tjenester raskt ut i markedet. Allikevel er det som et utgangspunkt viktig å ta tiden til hjelp når det gjelder å utvikle siden for god brukervennlighet. 

Magento er noenlunde komplisert, spesielt for nybegynnere. Her er det mange ting å sette fingrene i. Spesielt viktig er tidligere nevnte design, da 66 % sier de foretrekker attraktivt webdesign og synes dette er viktig i en nettbutikk. Det er viktig å gjøre hjemmeleksa si her.

magento design
brukeropplevelse i magento

Få hjelp til brukeropplevelse i Magento i dag!

Det beste du kan gjøre for din nettbutikk er å bare komme i gang. Her vil det uansett måtte oppstå et par feil for å lære hvordan butikken drives best. Benytt deg av tipsene for brukeropplevelse i Magento ovenfor, og se til konkurrentene for inspirasjon, og ikke minst punkter som kan forbedres. 

Trenger du hjelp til å utvikle en Magento nettbutikk som øker brukeropplevelse, kan vi i Moo Gruppen hjelpe deg. Vi har utviklet flere nettbutikker med optimaliserte kundereiser. Ring oss, send oss en e-post, eller møt opp på vårt kontor for en samtale! Kontakt oss her→

Rackbeat sitt lagerstyrings software muliggjør smart, rask og enkel lagerstyring. Vi er godkjente partnere av Rackbeat.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Vi fungerer som en totalleverandør for våre kunder og henter inn kompetanse og løsninger fra partnere der det kreves,

Digital Rådgiver Susann har en lidenskap for performance marketing og har raskt blitt god på digital markedsføring. Susann går i dybden og jobber både med kortsiktige og langsiktige mål for å oppnå best mulig resultat. Susann er opptatt av å hjelpe kundene med en høyest mulig ROAS og benytter ulike verktøy innen annonsering og SEO for å oppnå best mulig konvertering.