search

WordPress – Beste CMS for SEO

Ønsker du bistand i WordPress? Vi i Moo Gruppen hjelper deg med optimalisering og vedlikehold.

WordPress – Beste CMS for SEO 

Siden WordPress ble lansert i 2003 har det vokst kraftig. I dag er det faktisk det mest populære verktøyet for utvikling av sider som støtter mer enn 60 millioner websider.

WordPress er i følge W3Techs verdens mest brukte publiseringssystem med en markedsandel på 63.1%. Hva er nå grunnen bak WordPress sin popularitet? Mange vil nok si, spesielt at det er basert på åpen kildekode. Men for deg som markedsfører er det spesielt en grunn som skiller seg ut..

WordPress er det beste Content Management systemet (CMS) som lar deg opprette og redigere innholdet fra et sentralt system, ikke minst ligger kjernen i å konstant opprettholde teknikker for søkemotoroptimaliseringen (SEO).

Her har vi listet opp topp 8 grunner for å forklare hvordan: 

1. Forbedre brukeropplevelse med WordPress

Verdien av ditt nettsted defineres først og fremst av hvor brukervennlig det er. For å oppnå en høy standard av brukeropplevelse får du god hjelp av WordPress sine temaer og «plugins». Disse arbeider sammen for å gjøre nettsider profesjonelle, brukervennlige og ikke minst attraktive.

Dette er noe som resulterer i at besøkende nyter erfaringen de får fra en WordPress nettside. De blir lenger på siden – og det reduserer den totale avvisning frekvensen for nettstedet. Det er tross alt brukerne som er viktigst, og brukervennlig innhold engasjerer dine brukere.

Hvis du er på utkikk etter å forbedre nettstedets SEO-rangering, da er dette gode nyheter for deg. Verdien for ditt firma og dine kunder øker med et brukervennlig nettsted. Ikke minst ønsker Google å belønne nettsteder som gir en god brukeropplevelse.

Kom i gang nå!

Få hjelp med å bygge din egen WordPress nettside.

2. WordPress tillater deg å lage attraktive «permalinks».  

Permalink er den URL´en du ser og bruker for et gitt innlegg på nettstedet ditt. Hvorfor er nå dette så viktig? I utgangspunktet er det gjennom permalinks at “verden” identifiserer de enkelte innholdsdelene på Wordspress siden din, så storslått som det kan høres ut. . Den typen permalenken du velger påvirker måten brukere ser og verdsetter innholdet ditt på.

I WordPress er det enkelt å strukturere og editere din nettsides permalink. Det fine med å kunne redigere «permalink» for artikkelen din er at du kan sette inn ditt eget søkeord i url´en. Dette betyr at permalenken din ikke bare ser ryddig og informativ ut, det kan også hjelpe til med å øke søke rangeringen deres.

sikkerhet med wordpress 5.4

3. WordPress gjør det enkelt å bruke Metadata

Metadata kan beskrives som data om data. Det er med på å forbedre hvordan søkemotorer tolker relevansen på nettstedet ditt, og ikke minst hjelper det til med å forstå hva websidene dine handler om. Når du legger til relevante søkeord i metadataene dine, for eksempel metatitler og metabeskrivelser, blir det mer sannsynlig at nettstedet ditt rangeres for disse søkeordene.

Metadata er så og si basisen for din søkemotoroptimalisering og gjør at innholdet på nettsiden din klatrer til topps i søkemotorer som Google – og holder seg der.

Så hvordan hjelper WordPress deg med metadata? Når du bruker WordPress, kan du få en programvare utvidelse et godt eksempel:

Yoast SEO

Det er et av de mest verdifulle verktøyene du kan ha, og det har blitt nedlastet millioner av ganger over hele verden. Årsaken til dette er at denne utvidelsen gjør nettstedsoptimalisering ganske enkelt for alle, selv for den som er minimalt teknisk kyndig.  Spørsmålet er, hvordan kan Yoast SEO hjelpe deg?

Det hjelper deg med å optimalisere innholdet du skriver med fokus på nøkkelordet ditt, hvilket betyr at det hjelper deg med å gjøre nettstedet ditt så søkemotorvennlig som mulig.

Det hjelper deg med å lage innhold som er lesbart for både mennesker og søkemotoren. Yoast SEOs lesbarhetsfunksjoner er godt undersøkt analyser som gir deg tilbakemelding på hvordan du kan optimalisere flere aspekter av forfatterskapet ditt.

Det gir SEO en tittel og meta beskrivelse mal for hovedtypene på sidene på nettstedet ditt.

En annen ting som er greit å bemerke seg er at Yoast SEO tilbyr også Premium-brukere full støtte når enn dette trengs. Denne utvidelsen er gull verdt for spesielt å legge til metadata til alle innleggene dine på noen få minutter.

4. Optimalisering av bilder for SEO er enkelt på WordPress

Bilder er essensielle for innleggene dine. WordPress rutter med mange plugins for optimalisering av bilder for bedre hastighet og ytelse. Bilder brukt på et riktig tidspunkt og på en riktig måte, deler nettsiden din opp i interessante og lesbare seksjoner. Men bilder fører ikke bare leserne inn i hjertet av teksten din, de er også kraftige verktøy for SEO, spesielt når man tar i bruk WordPress.

Her er to måter WordPress kan optimalisere dine bilder for bedre SEO rangering: 

WordPress lar deg skape «alternativ tekst» for hvert bilde du bruker. Dette betyr at du kan plotte inn søkeordene dine som bildebeskrivelser som vil bli lagt merke til av søkemotor-søkere. Og med WordPress, så kan du bruke en programvare utvidelse som automatisk lager en tekst til bildene dine.

Bilder har større størrelse enn ren text, noe som betyr at de tar lengre tid å laste og kan bremse nettstedet ditt. Plugins for bildekomprimering lar deg enkelt optimalisere bilder i WordPress for bedre hastighet og ytelse. reSmush.it er en god anbefalning!

5. WordPress nettsider er raske og bruker minimalt med tid på å laste opp.

WordPress har noen fantastiske programutvidelser som hjelper til med å optimalisere hastigheten på siden. Sidehastighet er en rangering faktor i mobilsøk som Google tilbyr. Dette vil si at hvis nettstedet ditt er tregt, vil det ikke bare ha frustrerte brukere, men det vil også presse deg lavere ned på Google sine SERPs.

 

Hva kan vi anbefale? Her er våre to favoritter:

  1. «ShortPixel Image Optimizer». Denne utvidelsen komprimerer PDF dokumentene og gamle bilder for å øke hastigheten på nettstedet ditt. Samtidig er kvaliteten det samme på bildene. Her kan du også endre størrelsen på store bilder og se hvor mye plass du har spart.
  2. En annen god programutvidelse for optimalisering av nettstedets hastighet er «WPOptimize». Denne utvidelsen hurtigbuffer nettstedet ditt, tømmer databasen og komprimerer bildene dine for raskere innlasting. Dette enkle, populære og svært effektive verktøyet har alt du trenger for å holde nettstedet raskt og grundig optimalisert!

6. Optimaliser nettsiden din for mobilbrukere med WordPress

Mobilbruk har økt bestandig i løpet av de siste årene. At siden din skal se bra ut på telefon som på nettbrett er ikke bare et alternativ lenger – det er mer eller mindre et krav. Det er dermed meget viktig å tilby et mobilvennlig design og respons for å levere den beste online opplevelsen. Hvis du er en markedsfører som prøver å komme inn på markedet på nettet, er det essensielt at nettstedet ditt må være optimalisert for mobilbruk.

De gode nyhetene er at hvis du allerede bruker WordPress til å drive nettstedet ditt, så trenger du ikke å gjøre noe ekstra for at nettstedet ditt skal være tilgjengelig på mobile enheter. Hvorfor? De fleste WordPress temaene er allerede optimalisert for mobilbrukere, men det finnes også her plugins som kan hjelpe deg med å opprettholde respons og mobilvennlighet.

7. Integrere kampanjen din med sosiale medier.

I disse dager er det nesten like viktig å ha en tilstedeværelse på sosiale medier, som å sette opp en nettside for bedriften sin. Sosiale medier er gigantiske i dag, og er et av de fremste plattformene for å markedsføre merkevaren din. I tillegg til det vil suksess i kampanjen din på sosiale medier indirekte forbedre SEO-rangeringen din.

Syklusen under viser deg hvordan det fungerer:

integrere kamnpanje med sosiale medier

Hva dette betyr for deg som markedsfører er at du bør bruke sosiale medier for å gå hånd i hånd med dine online markedsføringskampanjen. Og WordPress er der for å hjelpe deg med å oppnå akkurat det.

I WordPress kan du lage tilpasset sosiale medier klikkbare ikoner for din nettside, som gjør det enklere for dine brukere å dele innholdet videre. Du kan til og med automatisere dine sosiale medie kampanjer.

8. Integrering med andre programverktøy er forenklet med WordPress

Når du bruker WordPress, så blir det enkelt å optimalisere for høyere rangering. Alt du trenger å gjøre er å installere de riktige programvare utvidelsene. Vi har allerede nevnt Yoast SEO, under så skal vi listet opp noen fler SEO-utvidelsene for WordPress.

Hva dette betyr for deg som markedsfører er at du bør bruke sosiale medier for å gå hånd i hånd med dine online markedsføringskampanjen. Og WordPress er der for å hjelpe deg med å oppnå akkurat det.

I WordPress kan du lage tilpasset sosiale medier klikkbare ikoner for din nettside, som gjør det enklere for dine brukere å dele innholdet videre. Du kan til og med automatisere dine sosiale medie kampanjer.

Google Analytics by Monster Insights

WordPress sin Google Analytic utvidelse blir beskrevet som både enkel og kraftig. Dette er også et av de mest populære pluginene for WordPress. Under har vi listet tre grunner til hvorfor denne utvidelsen skiller seg ut.

Du kan studere og ha oversikt over hvilke sider som skiller seg ut på nettstedet ditt med detaljert statistikk. Med andre ord hjelper det deg med å oppdage hvordan besøkende finner og bruker nettstedet ditt.

Du trenger ikke å forlate WordPress oversikten for å se Google Analytics rapportene dine.

Du kan se hvor mange klikk du får på annonsene dine, tilknyttede lenkene og utgående lenkene.

Det som er det mest fantastiske med SEO utvidelsene for WordPress? At du aldri engang må kode en linje. Så simpelt og samtidig så effektivt!

Google XML SiteMaps

Med denne utvidelsen så blir det simpelt å lage komplekse XML nettstedskart. Disse kartene gjør at nettsiden din sin struktur er lett forståelig for søkerobotene. Sitemaps hjelper søkemotorer med å gjennomsøke nettstedene dine effektivt ved å vise dem en liste over nettadressene til nettstedet ditt. Hver gang du publiserer et innlegg, så «varsler» denne utvidelsen søkemotorene om det nye innholdet ditt.

Andre Plugins

 

  • ConvertKit (For e-postkampanjer, målsider og skjemaer)
  • Sucuri (En av markedets ledende programvare innenfor sikkerhet)
  • G Suite (For dine dokumenter, regneark og e-poster)

Når disse programvareverktøyene kjører problemfritt på nettsiden din, så kan du øke engasjementet som igjen vil forbedre SEO-rangeringen din ytterligere.

Vi hjelper deg å bygge din nettside i WordPress

Vi i Moo Gruppen har god erfaring med å bruke WordPress som CMS plattform for SEO, og kan hjelpe deg med utvikling og opprettholdelse av din WordPress side. Ta gjerne kontakt  med oss for en uforpliktende prat.

Kontakt oss her→

Se hvorfor WordPress nettbutikk med Woocommerce er verdens beste kombinasjon!

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

E-handels-giganten Amazon kommer til Sverige. Hva betyr dette for norsk varehandel og din nettbutikk?