search

WordPress 5.4 følger GDPR-regelverket til punkt og prikke

wordpress 5.4

Ønsker du bistand i WordPress? Vi i Moo Gruppen hjelper deg med optimalisering og vedlikehold.

WordPress 5.4 sikrer bedre personvern 

WordPress 5.4 ble lansert i slutten av mars med flere personvernrelaterte forbedringer 

Det velkjente CMS-systemet, WordPress, har kommet med flere oppdateringer i WordPress 5.4. Mest merkverdig er forbedringene gjort rundt personvernsvertkøyene til plattformen, som både skal forbedre brukeropplevelsen og utvide dataene rundt uthenting av personopplysninger. 

wordpress 5.4 med bedre personvern

Hundrevis av oppdateringer og justeringer i nye WordPress 5.4 

Alt i alt inneholder WordPress 5.4 hele 122 oppdateringer og forbedringer, samt funksjonsforespørsler. I tillegg til dette finner vi også 210 feilrettinger, alt i henhold til WordPress 5.4 sin feltguide.  

WordPress har forbedret hvordan personopplysninger hentes ut i samsvar med GDPR-regelverket. Dette har blitt gjort for å sikre at informasjon om personlige opplysninger og andre data, blir gjort tilgjengelig for brukere på en bedre måte. 

Utviklere kan også utvide brukerdatagruppering gjennom et nytt datafilter, og ZIP-posten for persondata og opplysninger vil fremover inneholde en JSON-fil med dataene, slik at de er mer transporterbare. I tillegg til 17 ulike personvern-oppdateringer til CMS-systemet, har WordPress også lagt til en ny funksjon som lar utviklere filtrere overskriftene på alle personvernrelaterte e-poster. 

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg å optimalisere din bruk av WordPress.

Justerer hele CMS-et til WordPress

sikkerhet med wordpress 5.4

Sikkerhet har vært viktig for WordPress å jobbe med i denne oppdateringen, og det synes godt når det kommer til justeringer gjort i selve CMS-systemet. Her har det blitt gjort en håndfull utviklerfokuserte forbedringer, som inkluderer bedre informasjon rundt eventuelle feil i wp_login_failed-handlingen. 

WordPress-samfunnet har også adressert uklarheter i meldinger som kommer opp når en bruker forsøker å hente passordet sitt igjen. I versjon 5.4 vil også WordPress-administratorer kunne dra mye nytte av forbedringer gjort på blokkerings-editoren, samt andre administrative forbedringer. Det har også blitt rapportert at man nå kan forvente en redusert lastetid på 14 prosent, og en på 51 prosent når det kommer til time-to-type for innlegg som overskrider 36.000 ord.  

Vi optimaliserer din bruk av WordPress

Det er altså mye å glede seg over i WordPress 5.4, et av verdens mest brukte publiseringsverktøy. Publiseringsplattformen fortsetter å utvikle seg videre. Ønsker du å optimalisere bruken av WordPress, kan vi i Moo Gruppen hjelpe deg i dag!

Vi bistår med å optimalisere din bruk av WordPress, og herunder faller selvfølgelig vedlikehold og oppdateringer. Ta kontakt i dag for en helt uforpliktende prat! Kontakt oss her→

Se hvorfor WordPress nettbutikk med Woocommerce er verdens beste kombinasjon!

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

E-handels-giganten Amazon kommer til Sverige. Hva betyr dette for norsk varehandel og din nettbutikk?