search

WooCommerce | Bildekomprimering

Finn ut hvorfor du bør komprimere bilder til WooCommerce nettbutikken!

Hvorfor bør jeg komprimere bilder til WooCommerce nettbutikken?

WooCommerce er blant de mest populære utvidelsene for WordPress, blant dem som ønsker å lage nettbutikk. Ved hjelp av WooCommerce, kan den nokså grunnleggende WordPress-siden din enkelt gjøres om til en fungerende nettbutikk. Komprimere bilder for å  oppnå et best mulig resultat.

Det er en stor andel av verdens nettbutikker som er bygget på nettopp WooCommerce. Faktisk utgjør WooCommerce rundt ¼ av de mest prominente nettbutikkene på verdensbasis. Det er kanskje ikke så rart, siden WooCommerce er både gratis og enkel!

For å få en attraktiv og brukervennlig nettbutikk, er det viktig å laste opp bilder. Dette kan for eksempel være produktbilder og lignende, som gir potensielle kunder et inntrykk av varen de vurderer å kjøpe. Da er det viktig med høy kvalitet på bildene.

Det er imidlertid også slik at bilder bør komprimeres, slik at de ikke tar opp for mye plass på siden og gjør den treg. Så hvordan kan du komprimere bilder til WooCommerce uten at det går utover kvaliteten?

Hvorfor komprimere WooCommerce-bilder?

Det finnes flere gode grunner til at du bør komprimere bilder før de lastes opp i din WooCommerce nettbutikk. Du vil blant annet kunne minimere nedlastningstiden, og også tiden det tar å laste opp bilder.

Å komprimere størrelsen på et bilde, betyr enkelt og greit at du reduserer størrelsen på bildefilen. Dette vil også ha en positiv innvirkning på nettsidens hurtighet. Få ting er mer irriterende enn en treg nettside – og dette kan du unngå ved å komprimere bilder.

Store bildefiler krever nemlig lengre nedlastningstid, og dette kan igjen ha negativ innvirkning på søkemotoroptimalisering. Google foretrekker raske og effektive nettsider!

Minimering av opp- og nedlastningstid

Raskere nettside – mer fornøyde kunder

Bedre ranking i Google

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg med å bildekomprimering.

Hvordan komprimere bilder uten å tape kvalitet?

Når du skal komprimere bilder til din WooCommerce nettbutikk, er det viktig å gjøre dette på en måte som tillater deg å beholde høy bildekvalitet. En nettbutikk med uskarpe og utydelige bilder ser tross alt ikke spesielt profesjonell ut.

For å tiltrekke kunder, er det uten tvil viktig å tenke på det visuelle uttrykket – bilder inkludert. Det finnes heldigvis funksjoner og utvidelser til WordPress og WooCommerce som gjør det mulig å laste opp høykvalitets bilder – samtidig som størrelsen komprimeres.

Det finnes også en rekke offline-alternativer som kan hjelpe deg med å komprimere bilder uten at kvaliteten reduseres. 

Det er til og med mulig å finne gratisprogrammer som kan komprimere bildene for deg, raskt og enkelt.

De beste metodene for bildekomprimering

Det er mange utvidelser og programmer som kan hjelpe deg med å komprimere bilder, og fortsatt beholde den høye bildekvaliteten.

Vi skal nå se nærmere på noen av de mest populære og anvendelige variantene. Finn ut hvilken metode som passer deg best!

EWWW Image Optimizer

Dersom du har en WordPress-side og ønsker en brukervennlig utvidelse (plugin), er EWWW Image Optimizer et utmerket valg. Denne utvidelsen er ikke bare enkel å bruke, den vil også optimalisere bildene som lastes opp helt automatisk – uten behov for pålogging.

Denne utvidelsen kan dessuten komprimere bilder som allerede er lastet opp, i puljer. EWWW Image Optimizer utfører alt komprimeringsarbeid direkte på dine egne servere. Derfor trenger du ikke logge deg inn på en konto for å hente noen API-nøkkel.

Utvidelsen kan også benyttes til å optimalisere bilder som har blitt generert av øvrige WordPress-utvidelser, som kanskje er lagret utenfor mediebiblioteket ditt

Trimage

Ved hjelp av Trimage kan du komprimere både PNG- og JPEG-bilder. Denne tjenesten er spesielt gunstig for deg som benytter operativsystemer som Unix- eller Linux. Trimage er nemlig som skreddersydd for disse systemene.

Trimage er utviklet for å fjerne metadata og såkalt EXIF fra bildefilene, slik at de kan komprimeres til en passende størrelse.

WP Smush

Et annet godt valg dersom du har behov for bildekomprimering, er utvidelsen WP Smush. Denne vil – i likhet med EWWW Image Optimizer – komprimere bildene dine helt automatisk bed opplastning. Det samme gjelder bilder som allerede er lastet opp.

Du kan her velge maksimal bildeoppløsning, men bildet vil komprimeres til en håndterlig størrelse. Det finnes en gratisversjon av denne utvidelsen, og her trenger du ikke å logge deg inn. Du kan optimalisere og komprimere inntil 50 bildefiler av gangen.

Ulempen med denne utvidelsen, er at gratisversjonen ikke er like god som betalingsversjonen.

ShortPixel Image Optimizer

Dersom du benytter deg av ShortPixel Optimizer, kan du se fram til en enkel og brukervennlig utvidelse. Denne tjenesten krever imidlertid at du får en API-nøkkel, noe du får ved å oppgi en e-postadresse.

Hvis du tar i bruk gratisversjonen av tjenesten, kan du komprimere inntil 100 bilder i måneden. Har du behov for å komprimere flere bilder enn dette, må du oppgradere abonnementet ditt.Utvidelsen vil komprimere bildene dine så snart du har aktivert den. Du trenger ikke bekymre deg for at originalbildene går tapt – disse lagres nemlig i en egen mappe.

TinyPNG

Med TinyPNG kan du komprimere både JPEG- og PNG-filer, helt enkelt. Det finnes en egen gratisversjon, og denne lar deg komprimere og optimalisere inntil 20 ulike bilder i både JPEG- og PNG-format – samtidig. 

Dette resulterer i bilder som ikke tar mer enn 5 MB lagringsplass. Bildets størrelse kan reduseres betraktelig, faktisk opptil hele 86 %. Dette gjør at nettsiden din vil laste raskere, noe som igjen vil føre til en bedre brukeropplevelse for kundene i din WooCommerce-butikk.

Du kan dra bildene over i WooCommerce-butikken din, eller laste dem ned som ZIP-, JPEG- eller PNG-filer. Ulempen ved TinyPNG er at du ikke kan justere graden av komprimering etter eget ønske.

Compress JPEG & PNG

Compress JPEG & PNG er utviklet av TinyPNG. For å benytte denne utvidelsen må du først lage en brukerkonto slik at du kan logge deg inn. På månedlig basis kan du komprimere opptil 100 ulike bilder, noe som ikke er så mye.

Trenger du å komprimere flere bilder enn dette, må du oppgradere brukerkontoen din. Compress JPEG & PNG vil i likhet med EWWW Image Optimizer og flere andre tilsvarende plugins, sørge for å komprimere bilder automatisk.

Du kan enkelt angi en maksimal størrelse på bildene, slik at du har full kontroll på hvor mye plass bildene tar.

Optimizilla

Optimizilla er et utmerket bildekomprimeringsprogram som kan håndtere både JPEG- og PNG-bildefiler. Du kan laste opp 20 bilder av gangen, og det er mulig å selv velge størrelse på de komprimerte filene. Her får du mulighet til å komprimere bildene til minste tilgjengelige størrelse, noe som gjør det mulig å spare mye plass. Du får en praktisk forhåndsvisning av bildet, noe som gjør at du kan sammenligne kvaliteten med originalen. Du kan benytte Optimizilla helt gratis!

Oppnå suksess med bildekomprimering!

Det å komprimere bilder til din WooCommerce nettbutikk kan ha stor positiv innvirkning. Nettsiden din vil kunne bli raskere og mer SEO-vennlig. 

Det betyr i praksis at siden din blir enklere å finne i søkemotorer som Google, samtidig som kundene får en god brukeropplevelse.

Det finnes en rekke utvidelser og programmer som sørger for å komprimere bildene dine, og de fleste kan benyttes i gratisversjon. Det beste med disse utvidelsene og programmene, er at de sørger for å ivareta bildekvaliteten.

Kontakt Moo Gruppen i dag dersom du trenger gode råd om hvordan du kan komprimere bilder til din WooCommerce nettbutikk!

 Kontakt oss her→

Et godt bilde fanger alltid oppmerksomheten til besøkende. Når du benytter deg av bilder på din nettside, vil disse ofte være det forbrukerne assosierer med deg.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Visste du at innholdet i en nettbutikk i stor grad påvirker lastetiden? Design, videoer og elementer kan påvirke hvor raskt siden din lastes inn, og bilder kan være en avgjørende faktor.