search

Webanalyse | Avdekk Svakheter og styrk nettsiden din!

Få innsikt i markedsaktivitet, SEO, og brukervennlighet på ditt nettsted

Webanalyse

Bedriftseiere lurer ofte på hva det neste steget skal være, og hvordan de skal klare å nå målene de har satt seg. Det er i disse tilfellene det kan lønne seg å gjøre en webanalyse. Har du en nettside eller nettbutikk, møter sannsynligvis ny konkurranse stadig vekk. Aldri før har det vært så viktig å skille seg ut på nett, og med en webanalyse kan du klare nettopp dette.

Nettsiden din kan fortelle deg mye om hvordan du kan utvikle og optimalisere kanalene dine for brukerne – det gjelder bare å finne denne informasjonen. En webanalyse kan hente ut en rekke data som kan være med på å styrke bedriften din, og som kan vise deg hvor du har forbedringspotensial. Med en webanalyse vil du alltid vite hva det neste steget for din bedrift burde være.

Hva er en webanalyse?

En webanalyse er en metode som blir brukt for å tolke aktiviteten som skjer på nettstedet ditt. Her vil det bli sett på kvantitative og kvalitative data fra både din og dine konkurrenters nettsted. Målet med en slik analyse er å finne ut hvilke kanaler det vil lønne seg å gjøre markedsaktiviteter i.

I tillegg vil du få god informasjon om hva brukerne gjør på nettstedet ditt. Hva er de interessert i? Hvilke sider er de innom og hva kan føre til økt salg? En webanalyse er på mange måter et grunnlag for all digital markedsføring. I tillegg kan du få god innsikt i hvilke markedskampanjer som fungerer og ikke, samt hvor godt SEO-innholdet ditt er. Les mer om SEO her→

Kom i gang nå!

Trenger du en webanalyse?

Hvorfor trenger jeg en webanalyse?

Nettsiden din skal ikke bare være en plass hvor bedriften din blir presentert til markedet. En nettside burde være en viktig bidragsyter som skal kunne føre til forretningsutvikling og verdiskapning for din bedrift. På nettsiden din vil det allerede ligge mye informasjon om hvem dine potensielle kunder er, hvem konkurrentene dine er, samt informasjon om markedsaktiviteten.

Med en webanalyse kan du hente ut denne informasjonen og bruke den til å styrke din egen bedrift. Målet er å forstå hvordan dine eksisterende og potensielle kunder bruker nettet, og hva du kan gjøre for å utvikle deg og skille deg ut på markedet. En webanalyse kan hjelpe deg med å utnytte det digitale potensialet nettsiden din har.

Webanalyse og markedsaktivitet

Hvis du for eksempel driver en nettbutikk, har du nok utført flere markedsføringskampanjer for å trekke nye kunder. Med en webanalyse kan du raskt trekke ut resultatene av disse kampanjene, og på den måten vurdere om dette er en kampanje som fungerer eller ikke. Slik kan du spare penger på å ta ned de kampanjene som ikke gir deg ønsket resultat.

 

En webanalyse vil også gi deg god innsikt i SEO. Uansett om du har en nettside for bedriften din, eller en nettbutikk, vil du alltid ønske å score høyt på søkemotoroptimalisering. Innhold som engasjerer og som blir godt likt av google, vil øke din rangering i søkemotorer. Du kan bruke en webanalyse til å finne ut hvilket innhold som gjør det bra, og hva som ikke fungerer.

web analyse

Hvordan foregår en webanalyse?

Først og fremst bør du definere hvilke mål du har for din nettside. Deretter bør du gjøre en analyse basert på hvilken informasjon du trenger for å fullføre disse målene. Med slik nøkkeldata vil du kunne gjøre konkrete vurderinger på hva som har fungert godt, og hvor nettsiden din har forbedringspotensial.

 

Det er viktig å forstå hva dataen forteller deg, og hvordan du kan omgjøre dette til informasjon som du kan jobbe videre med. Her er det også lurt å se på markedet og konkurrenter, for å finne ut hvordan nettstedet ditt prester i forhold til disse. Ønsker du å måle effekten av markedsaktiviteter, kan dette godt gjøres over lengre tid for best mulig resultat.

Oppsummering

En webanalyse vil fortelle deg hvor du bør investere tid og fokus når det kommer til nettstedet ditt. Her handler det om å finne sine egne styrker og svakheter, å komme med løsninger på områder som krever forbedringspotensial. En webanalyse kan også spare deg penger, da den vil fortelle deg hvilke markedskampanjer som gir best resultat.

 

En webanalyse bør gjerne gjøres med jevne mellomrom, da det er mye konkurranse om handelsplassen på internett. Nye aktører kommer stadig på banen, og markedet endrer seg ofte. Med en webanalyse vil du få god kontroll på hvordan ditt eget nettsted presterer i forhold til konkurrenter. I tillegg vil du sitte igjen med informasjon som kan hjelpe bedriften din å lykkes og utvides.

Vi utfører webanalyse for deg!

Trenger du en webanalyse i dag? Eller lurer du kanskje på mer informasjon om akkurat hva dette innebærer? Kontakt oss i Moo Gruppen i dag, så kan vi hjelpe deg med å både besvare spørsmål og utføre webanalyse!

Rackbeat sitt lagerstyrings software muliggjør smart, rask og enkel lagerstyring. Vi er godkjente partnere av Rackbeat.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Vi fungerer som en totalleverandør for våre kunder og henter inn kompetanse og løsninger fra partnere der det kreves,

Digital Rådgiver Susann har en lidenskap for performance marketing og har raskt blitt god på digital markedsføring. Susann går i dybden og jobber både med kortsiktige og langsiktige mål for å oppnå best mulig resultat. Susann er opptatt av å hjelpe kundene med en høyest mulig ROAS og benytter ulike verktøy innen annonsering og SEO for å oppnå best mulig konvertering.