search

VIPPS / BankID Partnertreff Januar 2020

Moo Gruppen deltok på VIPPS/BankID partnertreff 30 januar 2020. Dette var et innholdsrikt og spennende treff som ga oss innblikk i hva

BankID (nå kalt VIPPS) arbeider med av tjenester og hvilke målsettinger de har for 2020 og årene som kommer. Alle tall i denne artikkelen er hentet fra VIPPS.

sterk vekst for vipps
Sterk vekst 

VIPPS er i rask utvikling og selskapet har en helt enorm vekst på flere områder. Det er nå hele 3,6 millioner brukere i Norge. VIPPS har også fått et sterkt fotfeste blant norske nettbutikker og nå er det hele 3500 nettbutikker som tilbyr dette som et av sine betalingsalternativ i kassen. Nå er det 95.000 foreninger og småbedrifter som også tilbyr denne betalingsløsningen. Forbrukerne tjener på denne utviklingen ved å øke brukervennligheten på kjøp i nettbutikk eller i kjøp i fysisk butikk / utsalgssted hvor de tilbyr VIPPS.

Norges mest anbefalte merkevare 2019

VIPPS er på folkemunn og vant prisen for Norges mest anbefalte merkevare i 2019. Vi gratulerer VIPPS så mye med seieren, det var vel fortjent. Det lanseres stadig flere tjenester og veksten ser ut til ingen ende ta. Det er ikke bare i Norge selskapet retter sitt blikk, men også til flere land i det europeiske landskapet. 

vipps norges mest anbefalte merkevare 2019
handlevaner
Handlevaner

Kanskje ikke så overraskende tall vedrørende kvinners handlevaner, men det er allikevel interessant å  se at 85% av kvinner som handler klær, sko og tilbehør, mens det kun er 38% kvinner som handler elektronikk og hvitevarer via nettbutikker. 

Vipps/BankId forteller om et digitalt skifte

VIPPS fortalte også om trenden hvor flere og flere handler foregår via nettbutikk (nettshopping). Dette betyr at fysiske butikker mister terreng og blir for mange kunder og forhandlere mer som showrom. Vi er i de siste månedene og ukene ekstra preget av konkurs på konkurs hos selv etablerte merkevarer som f.eksempel Gresvig gruppen med G-sport og Intersport.  Det kan oppleves av mange som det er kun fysisk handel som sliter om dagen, men dette stemmer ikke da også flere netthandel foretak har gått konkurs. Dette skyldes i stor grad det digitale skifte som foregår i norsk nærings-og samfunnsliv. Konkurranseforhold blir stadig endret og det teknologiske skifte skjer fort i flere paralleller samtidig. 

vipps forteller om digitalt skifte
Utrolig vekst 

Nok en gang kan VIPPS vise til knalltall i sin vekst av antall brukere. Hele 30.000 nye brukere HVER UKE i 2019, noe som er helt utrolig imponerende. Antall brukere som bruker tjenesten aktivt øker også på tvers av tjenester. Såkalt “tæpping” eller overføring og betaling av regninger via VIPPS er nå tjenester som nordmenn har lagt seg til vane for å benytte.

Spennende utvikling i veien videre for VIPPS

Det er alltid spennende å høre på hva VIPPS planlegger på veien videre. Nå er målet å fjerne kodebrikken helt og tilby innlogging med biometri istedenfor. Videre ønsker de å tilby sin app for pass-sjekk og anti-fraud. De vil også tilby et slags dokumentarkiv med dine signerte dokumenter. Vi er stolte over å være partnere med VIPPS som både er innovative og fremoverlente. 

vipps utvikling
VIPPS Login

En av de nyeste tjenestene til VIPPS heter VIPPS login. Dette er en tjeneste for nettsider eller nettbutikker som ønsker mulighet for rask registrering eller innlogging for sine brukere. Informasjonen som du har lagret om deg som person, som for eksempel navn, telefonnummer, adresse og epost kan bli automatisk fylt inn på din profil når du som bruker registrerer deg med ditt telefonnummer. Vi har tro på at VIPPS login blir en stor suksess og gjør kundereisen enda bedre for kravstore og utålmodige nordmenn.

Utvider sin ID produktportefølje

Vi er stolt av å kunne tilby BankID sin fulle ID produktportefølje. Selskapet har nå en rekke ID baserte produkter som kan benyttes til mange ulike forretningsområder. Vi har arbeidet med flere av VIPPS / BankID sine API`er og er godkjent forhandler av disse tjenestene. 

Hvilke VIPPS / BankID ID produkt tjenester vi tilbyr

VIPPS Logg inn

Med denne løsningen trenger ikke brukerne dine lenger et brukernavn og passord for å logge inn. Tenk selv hvor mange ganger du glemmer / roter bort et passord. 

BankID autentisering

Ønsker du en sikker innlogging for dine bruker? Vi kan hjelpe deg å integrere BankID for sikker autentisering på ditt nettsted. 

BankID signering

Ønsker du bindende avtaler mellom deg og din kunde? Vi har erfaring med signeringsløsninger fra BankID og kan hjelpe deg med integrasjon og vedlikehold.

BankID AML og KYC

Vi kan integrere AML og KYC tjenester for deg og din bedrift slik at du kan sjekke dine kunder og ha kontinuerlig sjekk / overvåkning på foretak eller privatpersoner.

BankID APP

Dette er fortsatt i tidlig fase hos BankID, men vi vil samarbeide med BankID / VIPPS om leveranse av BankID APP tjenester så fort tjenesten er tilgjengelig for markedet. Produktet lar brukeren legge bort kodebrikken og identifisere seg med biometri. 

Plugin for nettbutikk

Har du fortsatt ikke integrert VIPPS i din nettbutikk kan vi hjelpe deg å integrere det i din kasse for WooCommerce, Magento 2 eller BigCommerce nettbutikk. VIPPS plugin for nettbutikk øker brukeropplevelsen for dine kunder og dermed også konvertering.

Ta kontakt dersom du ønsker hjelp med VIPPS tjenester for din bedrift

Digital Markedsfører Mai Lena hjelper våre kunder å øke synlighet, annonsering og ikke minst konvertering. Til dette benytter hun virkemidler som Google Shopping, Google Ads, HotJar, SEO, SEM og Instagram.