search

Synlig på Google med din nettbutikk (SEO)

Synlighet på Google er helt essensielt for din nettbutikk. Det hjelper fint lite hvor godt

strukturert nettbutikken er, dersom du ikke får nok besøkende. De fleste kjøp på nett

starter med et søk i Google, og derfor bør du investere mye på å bli synlig for

søkemotoren. Men hvordan går du egentlig frem for å bli synlig?

SEO - Digital markedsføring, synlighet på google

1. Bruk ressurser på gode tekster for SEO

Bruk tid og penger på gode tekster. Innhold er noe av det viktigste for søkemotor algoritmene. Lettleste tekster, riktig bruk av nøkkelord, jevnlig postering av nytt innhold, og optimalisering av meta-informasjon, er alle gode eksempler på tiltak som bør gjennomføres for å bli synlig på Google.

SEO-tekster sørger for at din nettbutikk begynner å rangere på diverse søketermer. Her er det lurt å være innovativ, og ikke nødvendigvis velge de mest populære søkeordene. Et godt alternativ er å velge lengre søkefraser og dermed følge long-tail prinsippet. Tross lavere søkevolum, så kan konvertering ofte være høyere her. Hvis du har sider uten mye innhold, kan du forhindre at Google indekserer dem ved å bruke “noindex” -attributtet og “nofollow” eventuelle lenker til disse sidene og dette ønsker man å unngå.

2. Jobb med lenke profilen for å bli synlig på Google

Lenker er viktige for å rangere godt og bli synlig på Google. Dette er en essensiell del av algoritmen fordi lenker fungerer mer eller mindre som stemmer. Det vil si, når en annen side sender deg en lenke, så stiller de seg bak kvaliteten på siden din. Her er det viktig for deg at den siden er regnet som god.

Det hele blir fort litt teknisk innen lenkebygging. Kort og godt er det viktigste at din nettbutikk får det som kalles naturlige lenker. Dette innebærer at lenkene ikke kjøpes, og at du ikke får voldsomt mange lenker over kort tid. Gjesteblogging, godt innhold andre kan lenke til, og tid hjelper her.

digital markedsstrategi - synlighet på google
seo - markedsstrategi - synlig på google

3. Optimaliser din nettbutikk for SEO

Selve nettbutikken din må også optimaliseres for å rangere høyt og bli synlig på Google. En meget viktig faktor de siste årene har blitt mobil optimalisering. Med tanke på hvor mange som surfer på mobilen, så vil simpelthen dine konkurrenter rangere over deg om nettbutikken din ikke er mobilvennlig.

Dessuten er også lastehastighet blitt viktigere og viktigere. En side med selv noen få sekunder for treg lastetid kan innebære at brukeren forlater siden. Dårlig design og navigering fører også til flukt fra siden, noe som er et veldig dårlig signal til Google angående relevansen av din side.

4. Skriv unike tittel tagger og metabeskrivelser for hver enkelt side.

Tittel tagger  fungerer som overskriftene på sidene dine på resultatsider (søkemotor resultater), mens metabeskrivelser fungerer som beskrivende tekst. Disse konstruksjonene informerer ikke bare Google om innholdet og formålet med hver av sidene dine, de dikterer også hvordan sidene dine vises i søkeresultatene.

På denne måten tjener de et dobbelt formål: De rangerer sidene dine høyere og øker klikkfrekvensene fra brukere på resultatsidene i søkemotoren. Du kan bruke et nettbasert verktøy som Siteliner eller en dyptgående nettsted crawler som Screaming Frog for å få en mer nøyaktig vurdering av hver side på nettbutikken din, inkludert tittel tagger og metabeskrivelser.

optimalisering digital markedsføring - synlig på google
brukervennlighet

Fokuser på opplevelsen – SEO kommer av seg selv

Den beste tjenesten du kan gjøre for din nettbutikk er å fokusere på opplevelsen. Skriv levende og gode tekster, jobb med å bygge nettverk med andre, og optimaliser nettbutikken. 

Dette vil ikke bare påvirke SEO nemlig. Fokuserer du på opplevelsen, så kommer SEO av seg selv!

Les mer om økt synlighet på Google her→

Er WordPress nettstedet og innholdet ditt SEO-vennlig for<br /> kundene dine og for alle søkemotor brukere?

Visste du at det finnes et hav av muligheter utover den vanlige markedsføring mange bedrifter begår i sosiale medier?

Vi fungerer som en totalleverandør for våre kunder og henter inn kompetanse og løsninger fra partnere der det kreves,

Digital Rådgiver Susann har en lidenskap for performance marketing og har raskt blitt god på digital markedsføring. Susann går i dybden og jobber både med kortsiktige og langsiktige mål for å oppnå best mulig resultat. Susann er opptatt av å hjelpe kundene med en høyest mulig ROAS og benytter ulike verktøy innen annonsering og SEO for å oppnå best mulig konvertering.